Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Kajsa Lundquist

Registrerad: 24 jan 2017 14:10 Senaste besök: I går 14:24 Online: Nej

Välj stad...

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Biowareromans-guiden: Garrus Vakarian

Kajsa Lundquist 1 mar 2017 17:55973 visningarKommentera: 1 !

Jag kan börja med att säga att Garrus faktiskt inte är min canonromans i Mass effect, den äran har en viss blå doktor fått. MEN, till och med jag kan erkänna att han förmodligen är den bästa romansen Shepard kan ha, för herregud vad jag älskar honom. Jag blir genuint varm i själen när jag tänker på vilken fantastisk karaktär han är, både som vän och pojkvän. Det är som de säger - there is no Shepard without Vakarian.Garrus växer som person genom hela spelseriens gång. Han går från att vara en oreglerbar polis (typ) till att bli den coolaste och farligaste snubben i hela galaxen. Han är genom hela sagan den där stöttande rösten som får dig att vilja gå vidare och kämpa för att rädda galaxen. Där andra companions kan vara ganska enkelspåriga *host*kaidanochtali*host*, känns Garrus mer flexibel och förstående inför Shepards val.

I det första spelet är Garrus dock fett tråkig. There, I SAID IT. Hela C-sec-plotten får mig att somna och snabbt trycka på kontrollens X-knapp varje gång jag behöver prata med honom. Å andra sidan får nästan alla karaktärer i ettan mig att somna, så det är egentligen ingen direkt kritik mot Garrus. I Mass Effect 2 kommer hans karaktär dock in med pompa, ståt, nya ärr och allmän sass. I och med hans roll som Archangel blir han också cirka hundra procent coolare och med det, såklart, sexigare. Han skrider in som någon slags James Bond, fast oändligt mer suave.Det är helt amazing hur Garrus är så socialt smooth och osmooth på samma gång. Shepards och Garrus förhållande är till en början trevande och lite nervöst, i alla fall från hans sida, men blir till slut ett av de starkaste banden i spelserien. Han är förstående och stöttande, men förstår också att Shepard har en plikt som måste fullföljas.

Jag skulle vara beredd att säga att Garrus är den enda på riktigt hälsosamma relationen i något Bioware-spel.

Ja, på riktigt, tänk efter en stund själva.

De flesta har ett mer eller mindre problematiskt förhållande till huvudkaraktären som kan innehålla allifrån lögner till backstabbing och till och med död. Men inte Garrus. Han är en av de få karaktärer som faktiskt kallar sig själv för Shepards pojkvän, någon som en tycker borde vara vanligare.De bästa scenerna i hela romansen hittas enligt mig i DLCn Citadel till Mass effect 3, där Shepard och Garrus försöker rollspela en första dejt. Garrus gör sitt bästa och försöker förföra Shepard med sin honungsdrypande röst, samtidigt som hon spelar lätt ointresserad. När han sedan fått slut på raggningsrepliker drar han ut Shepard på dansgolvet för en dramatisk och passionerad tango. Alla vet att Shepard inte kan dansa. Men det går bra ändå. För deras kemi är svår att slå.Garrus är vännen och/eller partnern jag alltid skulle vilja ha vid min sida, om jag nu av någon anledning skulle behöva rädda galaxen. Få karaktärer har fått mig att känna lika mycket driv och pepp inför plotten i ett spel och få konversationer har fått mig lika rörd som den mellan Garrus och Shepard innan sista striden.

"Meet me at the bar"

« Till bloggen

Kommentarer

j bane 5 mar 2017q

Har ett gäng Biowareromanser bakom mig men Garrus var aldrig en av dem. Försöker dra mig till minnes vilka egentligen var minnesvärda, de kanske dyker upp i senare inlägg.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.