Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Kajsa Lundquist

Registrerad: 24 jan 2017 14:10 Senaste besök: 29 jan 2018 16:50 Online: Nej

Välj stad...

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Biowareromansguiden: Morrigan

Kajsa Lundquist13 maj 2017 16:123173 visningarKommentera: 0 !

(Spoilers för hela Dragon age-serien!)

Jag ska börja med att erkänna att jag bara har spelat som kvinna i samtliga Dragon age-spel. Detta har i sin tur lett till att jag själv faktiskt aldrig har haft en romans med Morrigan, en av Biowares mest kända karaktärer.

Det betyder dock inte att Morrigans fantastiska karaktär har undgått mig, tvärtom så är hon en av mina favoriter i hela Biowares karaktärsgalleri. Men hon är också den som kan vara svårast att älska ibland.Morrigan är inte den vänligaste av själar. I Dragon age: Origins vill hon nästan alltid ta det praktiska valet, snarare än det ”rätta”. Att rädda vilsna döttrar eller förslavade alver hör inte alls till hennes intressen, utan hennes fulla fokus är på målet. Detta gör att hon hela tiden bråkar med Alistair, som är hennes raka motsats. Där Alistair är tveksam är Morrigan säker och tvärtom.

Men hon är trots allt inte en ond människa, även om det kan tyckas så ibland. Snarare har hon ett väldigt rakt och tydligt sätt att se på världen, de starkaste överlever och att stoppa the blight och inget annat är hennes fokus.

I romansen är hon naiv och medveten på samma gång. Sårbar, men självsäker. Försiktig, men rak. Hon är en komplicerad karaktär med djup som få andra spelkaraktärer har. När jag spelar Origins dras jag mellan att hata och älska henne, men det slutar alltid med det senare.Hennes uppväxt var en speciell sådan. Morrigan växte upp med sin moder Flemeth ensam i Fereldens skogar. Men hon har hela tiden vetat att något inte står rätt till.

Det gör det inte heller.

Flemeth har tidigare tagit över sina döttrars kroppar och på sådant vis överlevt under årtusenden. Morrigan skulle bli nästa, hävdar hon själv. För att fullfölja hennes uppdrag krävs det därför att spelaren dödar Flemeth i form av en enorm drake. Man skulle kunna tro att hennes misstänksamhet mot omgivningen skulle växa efter att ha fått reda på detta, men tvärtom så verkar hon nästan fyllas av ett lugn. Hon går vidare, även fast hon inte känner sig helt trygg. Med det så växer hennes karaktär otroligt fram tills slutet av spelet.

Det är otroligt rörande när hon förbryllat erkänner att huvudkaraktären är den första riktiga vän som hon har haft. Ännu mer så när en har haft en romans med henne. Det är nästan som en helt annan person än den motstridiga karaktären en träffar i spelets första timmar.

Men hur spelaren än gör så försvinner Morrigan efter sista striden, beroende på ens val i spelet kan hon också vara gravid med huvudkaraktärens barn. En kan leta upp och konfrontera henne i DLCn Witch Hunt för att sedan följa med henne bort från den vanliga världen. Det är ett fint avslut på en sådan dramatisk och passionerad romans.Allt som allt känns Morrigans romans som en av de viktigaste och mest "canon-vänliga" i serien. Valen du gör angående henne ger konsekvenser för hela serien. Hon är den som gett mig näst flest feels av alla Bioware-karaktärer (mer om ettan någon annan gång), just eftersom hon öppnar upp sig så mycket om en verkligen försöker.

Hon må vara svår att älska, men hon kommer alltid vara min favorit.BONUS:

Kan vi prata om att Morrigan i DA:I låtit sy upp precis samma outfit som Leliana beskriver i DA:O?!« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.