Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Douglas Lindberg

24 Registrerad: 24 jan 2017 16:32 Senaste besök: 9 apr 2018 09:48 Online: Nej

Märsta BushyLindberg BushyLindberg

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

02 - Tre anledningar till varför Horizon Zero Dawn är fantastiskt

Douglas Lindberg 8 mar 2017 20:431469 visningarKommentera: 6 !Horizon Zero Dawn har slagit ner som en bomb och hyllningskören sjunger för fulla halsar. Det är inte så konstigt då spelet faktiskt är så bra som alla säger.

Det här är mina tre anledningar till varför spelet levererar.

-

Anledning 1 - Den responsiva kontrollen

Det här kan verka banalt men en responsiv kontroll lyfter upplevelsen, i alla fall mig (antagligen för de flesta), och kontrollen i Horizon Zero Dawn är mer eller mindre perfekt.

Allt för många spelupplevelser har den senaste tiden agerat klumpigt. I Unravel var den för sladdrig, i Watch Dogs 2 var bilkörningen alldeles för styltig. Det är små detaljer som gör det, detaljer som i slutändan är skillnaden mellan ett bra och ett dåligt betyg.

Horizon Zero Dawn erbjuder något annat. Här rör jag mig snabbt, hoppar högt, skjuter pilar med känsla och blickar ut över sagolika vyer utan att förhindras av långsam och osäker precision. Det finns inga begränsningar utan allt jag vill göra, kan jag göra. Bara det är värt ett toppbetyg i min bok.

Anledning 2 - Den fantastiska grafiken

Behöver jag ens ta upp det här?

Att Horizon Zero Dawn är ett snyggt spel är redan vedertaget, ja hittills är det nog det finaste jag spelat på mitt Playstation, hur tråkigt och självklart det än låter. Men det här kommer inte som någon överraskning.

Vad som däremot gör det är att flytet i spelet är förvånansvärt bra. Jag har inte haft problem med lagg och bilduppdateringen är stabil rakt igenom. Dessutom spelar jag det på ett vanligt PS4. Jag har hört att draw distance och liknande detaljer ska vara bättre på en Pro, men än så länge lider jag inte av att jag saknar den modellen.

Så två tummar upp, dels för den fantastiska grafiken, men också för den välutvecklade grunden som spelet baseras på.

Anledning 3 - Den intressanta berättelsen

Berättelsen i Horizon Zero Dawn är intressant på många sätt.

Det här är inte din vanliga historia om att “det bor en ond människa där borta någonstans, döda hen och återupprätta balansen i landet”. Nej, det här är en berättelse om att hitta sig själv, om att förstå varför man existerar och om varför omgivningen ser ut som den gör. Det här är historien om Aloy och hennes kamp mot människorna i en värld som gått förlorad. Jag är indragen i den och jag väger varje steg jag tar som Aloy.

Lägg där till trovärdiga karaktärsporträtt, medryckande berättande och en protagonist i världsklass och du har ett recept för framgång.

-

De här tre anledningarna är anledningen till att Horizon Zero Dawn är så framgångsrikt, enligt mig.

Har du spelat Horizon Zero Dawn än? Håller du med? Om inte, varför?Taggar: Horizon, zero, Dawn, åsikt, Tre, Anledningar

01 - En presentation

Douglas Lindberg 27 feb 2017 11:51993 visningarKommentera: 4 !

Det kan vara på sin plats att introducera den här bloggen, och mig själv, för verkligheten.

Vem är jag?

Douglas är mitt namn, är närmare 30 än vad jag är 10 och bor i Uppsala. Har anknytning till Västerbotten och drömmer dagligen om SM-guld och buremål från Krysset.

Vad skriver du om?

Jag skriver huvudsakligen om spel. Kan även göra kortare utflykter till sport eller musik, men spel är det ämne jag känner mig tryggast i.

Var kommer du ifrån?

Jag kommer ifrån den nyligt nedlagda hemsidan IGN Sverige där jag var recensent. Innan dess skrev jag för Skillpoint.se. Och innan dess, för länge sen, var jag inbiten på forumet här på Loading. Nu är jag tillbaka, som skribent, cirkeln är sluten och så vidare.

Varför skriver du om spel?

För att det är intressant. För att det är ett media som levererar någonting nytt hela tiden. För att spel är avkoppling. För att spel är en tillflyktsplats. Klyschorna haglar tätt, men varför ska jag ljuga? Det är ju som jag säger.

Varför blogg?

För att jag vill göra utmana mig själv. Min ambition här på Loading är att framförallt fokusera på det här utrymmet då jag vill bli mer personlig. Därför ska jag skriva texter om ämnen som är aktuella inom spelmediet och framförallt vill jag försöka bidra med nyanserade åsikter. Om det är relevant, det får vi se.

Vad kommer du ta upp i bloggen?

Allt möjligt förhoppningsvis. Det kan bli allt ifrån topplistor till krönikor, analyser av melodifestivalen eller avgörande matcher i sparkboll, jag ska sikta högt och lågt och min ambition är att skriva om allt som känns spännande, men samtidigt baka in något spelrelaterat i det jag gör. Ibland kommer jag lyckas, ibland kommer jag inte göra det. Se det som en podcast i textformat. Det här blir min ventilationskanal och vill ni vara med är ni mer än välkomna!

Min förhoppning är att publicera något en gång i veckan, men det kan även bli mer (eller mindre) än så. Det här är bara en kort introduktion för vad som komma skall, nu vet ni att jag finns, att jag existerar och så vidare, och har ni några frågor, kritik eller input är det bara att kommentera. Jag är inte konflikträdd.

Tills vidare!Taggar: presentation, blogg, Loading.se