Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Douglas Lindberg

24 Registrerad: 24 jan 2017 16:32 Senaste besök: 8 maj 2018 11:49 Online: Nej

Märsta BushyLindberg BushyLindberg

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

02 - Tre anledningar till varför Horizon Zero Dawn är fantastiskt

Douglas Lindberg 8 mar 2017 20:431527 visningarKommentera: 6 !Horizon Zero Dawn har slagit ner som en bomb och hyllningskören sjunger för fulla halsar. Det är inte så konstigt då spelet faktiskt är så bra som alla säger.

Det här är mina tre anledningar till varför spelet levererar.

-

Anledning 1 - Den responsiva kontrollen

Det här kan verka banalt men en responsiv kontroll lyfter upplevelsen, i alla fall mig (antagligen för de flesta), och kontrollen i Horizon Zero Dawn är mer eller mindre perfekt.

Allt för många spelupplevelser har den senaste tiden agerat klumpigt. I Unravel var den för sladdrig, i Watch Dogs 2 var bilkörningen alldeles för styltig. Det är små detaljer som gör det, detaljer som i slutändan är skillnaden mellan ett bra och ett dåligt betyg.

Horizon Zero Dawn erbjuder något annat. Här rör jag mig snabbt, hoppar högt, skjuter pilar med känsla och blickar ut över sagolika vyer utan att förhindras av långsam och osäker precision. Det finns inga begränsningar utan allt jag vill göra, kan jag göra. Bara det är värt ett toppbetyg i min bok.

Anledning 2 - Den fantastiska grafiken

Behöver jag ens ta upp det här?

Att Horizon Zero Dawn är ett snyggt spel är redan vedertaget, ja hittills är det nog det finaste jag spelat på mitt Playstation, hur tråkigt och självklart det än låter. Men det här kommer inte som någon överraskning.

Vad som däremot gör det är att flytet i spelet är förvånansvärt bra. Jag har inte haft problem med lagg och bilduppdateringen är stabil rakt igenom. Dessutom spelar jag det på ett vanligt PS4. Jag har hört att draw distance och liknande detaljer ska vara bättre på en Pro, men än så länge lider jag inte av att jag saknar den modellen.

Så två tummar upp, dels för den fantastiska grafiken, men också för den välutvecklade grunden som spelet baseras på.

Anledning 3 - Den intressanta berättelsen

Berättelsen i Horizon Zero Dawn är intressant på många sätt.

Det här är inte din vanliga historia om att “det bor en ond människa där borta någonstans, döda hen och återupprätta balansen i landet”. Nej, det här är en berättelse om att hitta sig själv, om att förstå varför man existerar och om varför omgivningen ser ut som den gör. Det här är historien om Aloy och hennes kamp mot människorna i en värld som gått förlorad. Jag är indragen i den och jag väger varje steg jag tar som Aloy.

Lägg där till trovärdiga karaktärsporträtt, medryckande berättande och en protagonist i världsklass och du har ett recept för framgång.

-

De här tre anledningarna är anledningen till att Horizon Zero Dawn är så framgångsrikt, enligt mig.

Har du spelat Horizon Zero Dawn än? Håller du med? Om inte, varför?Taggar: Horizon, zero, Dawn, åsikt, Tre, Anledningar

« Till bloggen

Kommentarer

lonian 9 mar 2017q

Fick testa detta en kortis idag då kompisen visade. Mitt första intryck var att det känns som en blandning mellan Tombraider och Farcry 4, fast att man inte är så duktig på att klättra överallt. Generellt känns det alltså inte revolutionerande. Lite smådött då vissa robotar rör sig över ett mönster i cirklar. Det är mitt intryck. Nu är säkert Horizon fantastisk men då jag ledsnat på både Tombraider och Uncharted 4 i typ 30% in i spelen känns detta inget jag kastar mig över. Det får bli i framtiden efter jag orkat ta mig genom Rise och Uncharted

Karl Hungus11 mar 2017q

Medhåll på alla punkterna. Jag vill lägga till att världen är intressant att utforska och lagom full av innehåll. Jag få inte panik som i The Witcher 3, utan här känns mängden uppdrag hanterbar.

Douglas Lindberg15 mar 2017q

lonian:

Generellt känns det alltså inte revolutionerande.


Absolut inte, det håller jag med om, och som jag upplever det är det inte Guerillas intention heller. Istället presenterar de en superslipad produkt utan några irritationsmoment (som dålig kontroll eller seg bilduppdatering). Men det är klart, tycker man inte om konceptet är det inte något att ha. Antingen hatar man eller så älskar man det. Verkar inte finnas mycket mellanlägen. Hoppas det ändå vänder för dig till slut!

Karl Hungus:

Jag vill lägga till att världen är intressant att utforska och lagom full av innehåll.


Ja! Ja, ja och ja. Fantastiskt kul. Utforskandet är också någonting jag värdesätter väldigt högt. Och hur fin är inte kartan att bara kolla på? Love it!

Karl Hungus15 mar 2017q

Snyggaste världskartan någonsin. Så himla läckert att den är tredimensionell.

Anonym22 maj 2017q

Otroligt bra men aningen kort.. Hoppas det finns NG+ dock så ska jag spela helt annorlunda än första gången, dessutom på ps4 Pro

Douglas Lindberg22 maj 2017q

SenseMaker:

Otroligt bra men aningen kort..


Kan hålla med om det till viss del. Har spelat det väldigt långsamt men det kunde ha fyllts på med ännu mer innehåll. Jag hoppas på riktigt bra DLC:n nu i framtiden!

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.