Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Savior Katana

Registrerad: 27 apr 2017 16:19 Senaste besök: I dag 16:19 Online: Nej

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Hittat en mycket prisvärd PS Vita

Savior Katana22 mar 2018 07:4958 visningarKommentera: 0 !

Ibland är turen med en, jag lyckades nämligen hitta en PS Vita (den lite nyare modellen utan oled), för 700kr. Jag surfade runt lite på blocket utan att leta efter något särskilt, men bestämde mig fort för att köpa den. Det ingick även ett minneskort i priset.

PS Vitan var lite av en doldis för mig tills jag upptäckte att den gått väldigt bra i Japan och därmed har ett mycket stort spelbibliotek, det är även en favorit bland många indieföretag då den tydligen är väldigt smidig att programmera till.

Det första spelet blev Salt And Sanctuary, ett Soulslike i 2D som säkert många här känner till, jag vill även kalla det ett "Soulslight", det är förvisso ett utmanande spel men det siktar inte riktigt på den höga svårighetsgrad som finns i From's spel. Det är tillräckligt eget för att kännas unikt och den grafiska stilen ger spelet karaktär.

Efter att det spelet är avklarat ska jag börja spela det svenskutvecklade Iconoclasts som ser helt fantastiskt ut.

Jag har en lista med titlar som jag ser fram emot att spela.

Muramasa, Steamworld Dig 2, Axiom Verge, Gravity Rush, Velocity 2X, Wipeout 2048, för att nämna några.

Det finns även en del klassiska Playstation spel tillgängliga och vissa av dem är titlar som jag velat spela under en väldigt lång tid, exempelvis Symphony Of The Night (japp, helt ospelat), Alundra (klarade inte hela back in the day) och framför allt: Final Fantasy VI.

Även om jag har viss koll på utbudet så är ju konsolens spelbibliotek så pass omfattande att det känns som om jag missar en del, så har ni här på Loading några tips? Om det är Vita, Playstation eller PSP titlar ni tipsar om spelar ingen roll. Jag gillar de allra flesta genres men är svag för pixlar, actionrpgs, 2D-plattformare och höga svårighetsgrader.

PSP utbudet skulle jag gärna vara mer insatt i då det känns som att det kan innehålla en hel del hidden gems.

Ska titta in i PS Vita tråden här på Loading också.

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.