Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

shedberg

Registrerad: 30 jun 2017 00:08 Senaste besök: 6 nov 2017 18:58 Online: Nej

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

om metal gear solid

shedberg 6 nov 2017 18:46251 visningarKommentera: 0 !

snake jagar en kärnvapenbestyckad jätterobot genom djungeln. han rider på en häst. ett berg uppenbarar sig, roboten börjar klättra uppför detsamma. bergväggen är lodrät och odiskutabelt omöjlig för en häst att bestiga. "hoppla!" säger snake. hästen tar några tappra steg innan den faller baklänges och blir liggande, orörlig. så följer ett luddigt sentimentalt moment där snake ser sin gamla mentor i hästen, varpå han avrättar den och raskt kånkar sig över berget för egen maskin.

i en annan scen har en kvinnlig karaktär tagit kontroll över en annan jätterobot. hon sitter i cockpit iklädd endast bh och trosor, vilket är lika orimligt sett ur ett neutralt perspektiv som det är rimligt ur ett metal gear solid-perspektiv. halvnaken ung kvinna går bärsärk i en mech, det blir inte mer hideo kojima än så.

peace walker bringar flera adderingar till min lista över minnesvärda ögonblick i metal gear solid. jag älskar den här serien men allt är trots och tack vare på samma gång. trots/tack vare pretentionerna, trots/tack vare ostigheten, trots/tack vare den stundtals bökiga mekaniken, trots/tack vare sexismen (som sämst: tryck R för closeup av evas urringning, som bäst: hitta meryl i fiendeuniform genom att inspektera soldaternas rumpor)

även när mgs inte funkar så funkar det ändå, för det verkar inom helt unika ramar där the good with the bad liksom utgör själva motivet.

och nu när kojima är borta så är man ju jävligt peppad på att se vad konami hittar på med metal gear survive AM I RIGHT!

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.