Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Waveracer

Registrerad: 10 aug 2017 14:59 Senaste besök: 12 jan 2018 01:48 Online: Nej

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Tekken till mobiler - en missad möjlighet

Waveracer 19 aug 2017 01:40410 visningarKommentera: 0 !

Jag läste precis att Tekken har släppts till mobiltelefoner som mobilspel. Det nya spelet heter Tekken Mobile.

Och jag är besviken. Snacka om en missad chans.

Jag menar... Varför gjorde de inte ett mer Pokémon Go-liknande spel...? Och valde att kalla det för...

Tekken Geo-Tag Tournament? [cool]

Det hade ju varit en så smart och rolig titel. Och tänk vad kul att leta efter Paul Phoenix på Gymbolaget, eller varför inte på gymmet eller MC-klubben?

Eller besöka polisstationen för att fånga snuten Lei? Ja, möjligheterna är ju...begränsade.

Om ni vill läsa mer om Tekken Mobile kan ni kolla här:

https://www.tekken-mobile.com/

Egentligen kanske inget spel man inte klarar sig utan. Men däremot kunde jag inte låta bli att dra mitt lilla skämt. Fyndigt och kul.

(Ja ja, jag vet att ni nog tänker nu att ordvitsar är en för simpel form av humor. Själv är jag svag för dem. Och i Göteborg hade det gått hem)Taggar: Tekken, Tekken 7

Har folk slutat köpa spel eller har jag slutat kunna sälja dem?

Waveracer 18 aug 2017 22:23378 visningarKommentera: 0 !

För en vecka sedan ungefär gjorde jag en användare och gick med här. Avsikten var först och främst att sälja av lite begagnade spel, men av olika anledningar (spelintresse och så... [crazy] ) har jag även skrivit och kommenterat en del.

Egentligen skulle jag hålla mig borta från det. Förr eller senare brukar man hamna i...ordkrig (starkt ord kanske) med någon, det känns liksom inte värt det även om man vinner diskussionen. Så jag är försiktig.

Men jag har varit mer aktiv med att försöka sälja mina spel, och även bloggat en del. Detta blir väl den tredje bloggen den här veckan.

Dock funderar jag på en sak.

Har folk slutat köpa spel eller handlar det om att jag inte vet hur man säljer dem längre?

Det gäller inte endast här på Loading. Även på Tradera går det segt. Det kan i och för sig bero på att exponeringen är lägre innan det börjar närma sig sluttid, och på att många kanske väntar för att försöka snajpa till sig ett spel så billigt som möjligt. Budgivning är ju nästan ett spel i sig.

Eller sätter jag ut för höga utropspriser, på Tradera alltså?

Tradera är lite svårt av en annan anledning. Ens auktioner drunknar lite i alla företag som lägger ut flera hundra spel, om inte mer, varje vecka.

Jag misstänker även att många här på Loading letar efter väldigt ovanliga saker och redan har många av de spel som jag säljer i sina samlingar. Eller så har kanske trafiken på den här sidan, och dess forum, minskat avsevärt de senaste åren? Men när jag tittade igenom några "köpes"-trådar noterade jag att många letade efter ganska ovanliga spel och föremål. Sådant som man inte hittar så lätt. Loading är kanske de ovanliga rariteternas marknadsplats.

Det får nog bli en Blocket-annons också under helgen. Där får man åtminstone hög synlighet även om många som svarar på såna annonser kanske försöker pruta eller frågar om bild efter bild. Bilder kan jag ta, men att ta bilder och skicka till olika personer som sen ändå backar ur, det blir tjatigt i längden. Å andra sidan så brukar de som frågar efter bilder ofta leta efter gamla spel och undra om skicket på kartonger. Nyare spel borde gå lättare att sälja, om priset är rätt.

Eller kan det vara så att folk helt enkelt inte är intresserade av spel just nu? Om två månader, mitt i hösten, är situationen kanske annorlunda.

Försäljningsförsöken går vidare.

I veckan var jag även nära på att köpa ett Playstation 4. För en rätt billig peng dessutom. 1300 kronor får man ju säga är ett litet kap. Tyvärr backade köparen ur trots att vi så gott som hade ett avtal. Han hade redan sålt det till nån annan och fått bättre betalt. Lite dåligt gjort men jag lät honom slippa undan. Hans PS4 var värd mer än det pris han föreslog. Det kändes lite så där att fortsätta insistera på att slutföra affären när han lagt ett anbud så långt under marknadsvärdet. 2000 kan väl en beg. PS4 vara värd ungefär? Däremot inte de 2900 som GameStop tog, som jag bloggade om tidigare i veckan.

Behöver jag PS4. Nja... Visst, kul med en till spelkonsol men jag har fler spel än jag hinner spela på Xbox One och fortfarande ett par spel att spela igenom på Wii U.

Switch tror jag inte att jag köper ännu på ett tag. Det känns helt enkelt inte värt att betala 4000 kronor för endast ett spel som jag verkligen, verkligen vill spela. Det spelet heter Super Mario Odyssey. Splatoon 2 verkar också väldigt kul, om man utgår från recensioner. När jag ser spelet i aktion däremot vet jag inte riktigt... Det ser ut som ett lite oprecist FPS. Idén med att ta över territorier med färg är väl kul, men skiljer den sig så värst mycket från liknande spellägen i till exempel Battlefield där man behöver erövra olika baser? Det handlar fortfarande om att ta över och styra över områden på kartan, färg eller ej.

Däremot ser Splatoon väldigt charmigt ut. Nu pratar jag om hela spelserien, ettan och tvåan. Men det känns ju som att jag borde börja med ettan, som jag inte har spelat ännu. Och det finns ju till Wii U. Tvåan är, vad jag hört, väldigt lik ettan ändå.

Förutom de två spelen finns inget som verkligen lockar med Switch. Arms ser småkul ut, som ett mer avancerat läge i Wii Sports Boxing. Men inget jag köper en konsol för. Mario vs Rabbids är ett Mario möter X-Com sägs det. Charmigt förstås, men jag känner inte att det lockar mig så väldigt mycket. Det finns så många Fire Emblem-spel att börja med att spela istället, som har liknande upplägg. Fire Emblem Warriors verkar vara ett lite enformigt spel, precis som Hyrule Warriors och Dynasty Warriors. Ett spel där man köttar sig igenom horder av monster genom att trycka på knapparna om och om igen. För lite finess, för mycket hetstryckande på samma knapp. Och inget som gör att jag vill köpa en ny konsol.

Nä, Switch får nog vänta. Det bästa vore ju om man kunde hyra konsolen eller köpa den begagnat tillsammans med Mario Odyssey och spela igenom det, för att sedan sälja den igen till ungefär samma pris. Mario är spelet som jag känner mig överlägset mest sugen på. Och antagligen det näst bästa spelet Nintendo släpper i år.

För inte kan det väl slå Zelda?

Bland det sjukaste jag har varit med om i år

Waveracer 17 aug 2017 00:31440 visningarKommentera: 0 !

Allt började i måndags. Jag var uppe sent, för sent, på måndagskvällen. Natten mellan måndag och tisdag började nästan gå in på sin slutspurt. Jag satt uppe med Guitar Hero III (!) eftersom jag tänkte spela lite Guitar Hero Live innan jag skickade iväg et spelet. Men jag fastnade med trean på Xbox 360.

När jag gick och la mig den natten mådde jag okej. Möjligen lite hängig, men det trodde jag berodde på en lång dag.

När jag vaknade på tisdagen mådde jag katastrofdåligt. Jag hade så ont i halsen att jag trodde att jag hade drabbats av samma sak som hänt mig en eller ett par gånger tidigare, blåsor i halsen som gör att det känns som att man har något som fastnat i halsen.

Först trodde jag att det berodde på en sur mage. Sur magsyra kan tränga upp och orsaka de halsproblemen.

Sedan när jag märkte att mina ögon kliade och rann så lutade det mer åt att jag fått någon slags allergi.

Men ju längre tisdagen gick, framåt eftermiddagens slut, desto bättre blev halsen. Och desto hängigare blev jag.

Huvudvärk, eventuellt feber och trötthet först. Därefter rinnande ögon och en täppt näsa. Kraftiga nysningar som spädde på huvudvärken och snor som drog ner den ena näsduken efter den andra. När de tog slut fick jag börja med tröjor. Och så fortsatte det under kvällen innan det började avta så smått framåt natten, Men då hade jag hunnit få rejält med huvudvärk och en lite röd näsa.

Jag somnade till slut av ren trötthet.

Onsdag när jag vaknade så mådde jag i princip perfekt igen. Inte riktigt, aningen täppt och jag fick snyta mig någon gång på morgonen. Men förutom det så har den här dagen varit ungefär som vanligt. Trots det har jag varit hemma och vilat upp mig. Lite ont i halsen fick jag när jag gick ut på kvällen av den kyliga kvällsluften. Så riktigt återställd är jag kanske inte.

Nu bör väl tilläggas att jag var aningen snuvig dagarna innan tisdagen också men jag kände mig inte alls sjuk. Jag antog att det rörde sig om någon slags allergi.

Tisdagen var hemsk.

Nästa dag, i princip som vanligt.

Helt sjukt.

När jag blir sjuk annars brukar det hålla i sig mycket längre. I värsta fall feber också.

Jag kanske har fått bättre immunförsvar av att jag rört på mig och ätit nyttigare mat. Fast det låter märkligt. Sjukt i vilket fall som helst att hela sjukdomsförloppet gick över så fort.

För jag tror inte att det rörde sig om allergi, trots att ögonen rann. Jag hade ont i bihålorna tror jag och fick huvudvärk av alla kraftiga nysningar, men både feber och halsont (som annars är bland det värsta med att vara sjuk och gör att man känner sig riktigt nere och utslagen) uteblev till stor del.

Riktigt sjukt att det gick över mer eller mindre på ett dygn. Tidigt att ropa hej kanske men jag mår betydligt bättre idag som sagt.

"En PS4 för ynka 760 spänn?!" Kan det verkligen stämma?!"

Waveracer 15 aug 2017 17:28552 visningarKommentera: 6 !

Ungefär så gick tankarna! Och nej. Det stämde inte. Förstås inte.

VI tar det från början.

Jag har ju skrivit ett inlägg om att jag vill köpa en PS4 här på Loading och letar lite halvintensivt efter en begagnad maskin. Tills jag får råd med en ny. Nu har jag fått ett erbjudande.

Jag ringde GameStop för att kolla lite hur priserna låg, och jämföra. Inte för att jag trodde att de skulle vara billigare, men jag ville ändå bilda mig en uppfattning om var priserna låg.

Efter lite snack om olika modeller frågade jag om den billigaste. Svaret var väldigt överraskande. I en sekund ungefär. Eller en halv.

Svaret jag fick var att en PS4, gamla modellen, med 500 GB hårddisk ligger på 760 kronor!

Det tog ungefär en halv sekund innan jag insåg att expediten antingen missförstått mig eller blandat ihop det.

"Okej, pratar du om priset man får om man säljer till er nu eller? För jag ville köpa."

Mycket riktigt. Expediten hade stått i butiken lite för länge och blandat ihop det.

Att köpa den billigaste modellen kostade lite mer.

Nä. Mycket mer.

2900 kronor!! [chocked][surprised]

Jag har ibland funderat på hur butiker som Gamestop fortfarande kan gå runt, vem som handlar där (förvirrade föräldrar som ej kan produkterna?) med deras höga priser på spel, deras personalkostnader, deras butikskostnader.

Med en vinstmarginal på begagnade konsoler på typ 300 procent (760*4 = 3040) så börjar ju bilden klarna något. Och att de försöker styra över kunder till att köpa begagnat (eller få tillbaka de nya spelen efter nån månad och få kunderna att sälja dem till samma butik men begagnat) känns inte det minsta märkligt.

Ledsen Gamestop. Tre års garanti till trots, jag avstår den här gången. [smile] Just garanti är ju annars en klar fördel med att inte handla från privatpersoner. Å andra sidan har min begagnade Xbox One fungerat utan problem i över två år nu, trots att jag inte direkt varit rädd om den. Ett tag stod den under min säng och fick käka en del smuts och damm. Stor, klumpig och kantig, den tog plats. Så den fick hålla sig under sängen. Nu tar jag lite bättre hand om den men den är ändå rätt dammig och får i sig en del små smulor eller korn av skräp. Den står på golvet och tar plats. Wii U står ovanpå den. Lite symboliskt för vilken konsol jag hyser starkast känslor för kanske.

Filosofen Ibrahimovic

Waveracer 13 aug 2017 19:06545 visningarKommentera: 0 !

Trailer för dokumentären om en viss svensk fotbollsspelare från Rosengård i Malmö.

Ett citat. Från en ung pojkman.

Med lite grov röst. Invandrarskånska, ni vet.

"Du är ingenting. Förrän du blir nåt."

Djupt, Ibrahimovic. Djupt.

Det fullständiga, ordagranna citatet i trailern lyder visserligen: "Du är ingenting. Förrän du blir nåt. Typ i Europa."

Det kanske känns lite bättre? Där finns en kontext som gör att man förstår mer hur han menar. Men för sig självt och utan fotbollslagskontexten, mer som en allmän betraktelse känns det ju lite väl...självklart.

Det hela är ju rätt individuellt också. Beroende på mål och förutsättningar. Det finns nog många spelare i Allsvenskan som tycker att de är någonting.

Men Ibrahimovic hade stora, orealistiska ungdomsdrömmar om att bli superstjärna i de stora klubbarna. Många har det.

Och en och annan lyckas faktiskt också.

Vilka svenskar blir nästa stora internationella stjärnor i fotboll?

Tidigare inlägg

"Den här Goomban har jag pixlat ihop alldeles själv..."

13 aug 2017 01:110

"... och det var inte ens svårt..." Fast det beror på att...

"Kan ingen skriva ett blogginlägg någon gång...?"

11 aug 2017 18:090

"Kan ingen skriva ett blogginlägg någon gång...?" tänkte...