Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Waveracer

Registrerad: 10 aug 2017 14:59 Senaste besök: 12 jan 2018 01:48 Online: Nej

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

"En PS4 för ynka 760 spänn?!" Kan det verkligen stämma?!"

Waveracer15 aug 2017 17:28540 visningarKommentera: 6 !

Ungefär så gick tankarna! Och nej. Det stämde inte. Förstås inte.

VI tar det från början.

Jag har ju skrivit ett inlägg om att jag vill köpa en PS4 här på Loading och letar lite halvintensivt efter en begagnad maskin. Tills jag får råd med en ny. Nu har jag fått ett erbjudande.

Jag ringde GameStop för att kolla lite hur priserna låg, och jämföra. Inte för att jag trodde att de skulle vara billigare, men jag ville ändå bilda mig en uppfattning om var priserna låg.

Efter lite snack om olika modeller frågade jag om den billigaste. Svaret var väldigt överraskande. I en sekund ungefär. Eller en halv.

Svaret jag fick var att en PS4, gamla modellen, med 500 GB hårddisk ligger på 760 kronor!

Det tog ungefär en halv sekund innan jag insåg att expediten antingen missförstått mig eller blandat ihop det.

"Okej, pratar du om priset man får om man säljer till er nu eller? För jag ville köpa."

Mycket riktigt. Expediten hade stått i butiken lite för länge och blandat ihop det.

Att köpa den billigaste modellen kostade lite mer.

Nä. Mycket mer.

2900 kronor!! [chocked][surprised]

Jag har ibland funderat på hur butiker som Gamestop fortfarande kan gå runt, vem som handlar där (förvirrade föräldrar som ej kan produkterna?) med deras höga priser på spel, deras personalkostnader, deras butikskostnader.

Med en vinstmarginal på begagnade konsoler på typ 300 procent (760*4 = 3040) så börjar ju bilden klarna något. Och att de försöker styra över kunder till att köpa begagnat (eller få tillbaka de nya spelen efter nån månad och få kunderna att sälja dem till samma butik men begagnat) känns inte det minsta märkligt.

Ledsen Gamestop. Tre års garanti till trots, jag avstår den här gången. [smile] Just garanti är ju annars en klar fördel med att inte handla från privatpersoner. Å andra sidan har min begagnade Xbox One fungerat utan problem i över två år nu, trots att jag inte direkt varit rädd om den. Ett tag stod den under min säng och fick käka en del smuts och damm. Stor, klumpig och kantig, den tog plats. Så den fick hålla sig under sängen. Nu tar jag lite bättre hand om den men den är ändå rätt dammig och får i sig en del små smulor eller korn av skräp. Den står på golvet och tar plats. Wii U står ovanpå den. Lite symboliskt för vilken konsol jag hyser starkast känslor för kanske.

« Till bloggen

Kommentarer

Ayreonaut15 aug 2017q

Jupp, det är sjukt och har alltid varit det. Vilka pengar man ändå har slängt i sjön genom åren när bytt in spel för typ tior.

Kan inte ens handla på Gamestop längre. Halva butiken är typ t-shirts, pokemonkort och leksaker. Det ända man kan fynda är halvgamla specialutgåvor.

Waveracer16 aug 2017q

Mitt eget förhållande till GameStop ser lite annorlunda ut, Ayreonaut! :) Jag höll ofta på och bytte in spel där ett tag. Två spel + 1 kr så fick man en ny release. Ibland två spel + 99 kr. På den tiden när de gick med på att ta emot lite äldre spel som man kunde köpa billigt endast för att byta in på Gamestop. Game hade liknande kampanjer. Det var en rätt trevlig tid, man sprang till Gamestop och Game flera gånger i månaden för att byta in spel som man hittat billigt. Även konsolinbyten och inbyten mot Guitar Hero-set med gitarr och trummor ett par gånger.

De blev nästan lite sura för att man utnyttjade deras system.

Numera är de väl mycket petigare med vilka spel de tillåter som inbytesspel vid såna inbyteskampanjer.

Ibland hade de haft trevliga bonusprylar också vid såna kampanjer. Tröjor, pizza, figurer.

Sen fyndade jag en del trevliga grejer i deras butik några gånger också. Bäst är nog boxen Civilization Chronicles. Civ I-IV för 99 kr.

De har nog antagligen bättre marginaler på all merchandise än på själva spelen. Så på ett sätt förstår man dem. Och mer och mer spel säljs väl digitalt numera också. Som jag bloggade om i förra veckan så får man tag på väldigt mycket spel numera rätt billigt med Humble Bundle, Xbox Game Pass m.m. så spelbutikerna får nog kämpa mer för att gå runt. Särskilt de små butikerna som är självständiga, som Spel & Sånt i Norrtälje till exempel.

Axus16 aug 2017q

Förut brukade jag handla på den lokala Gamestop-butiken, som är den enda spelbutiken i Södertälje, eftersom att jag ville stödja en fysisk butik. Köpte mest begagnade spel (så som Folklore för 300kr och Tales of Vesperia för 200kr) samt konsoler vid lanseringar. Men nu bojkottar jag butiken.

Det började med att jag köpte PlayStation 4, ett par spel, och en kontroll vid lanseringen. Dualshock 4 hade ju det problemet att gummit på vissa spakar på kontrollerna smulade sönder (alltså ett känt produktionsfel), och jag lämnade in min första kontroll efter två, tre månader. Jag fick en "ny" (som ändå såg ut att ha sett livets bästa stunder), och jag gjorde om samma procedur fyra, fem gånger innan jag fick nog.

Då ville jag ha pengarna tillbaka (vilket jag har rätt till efter att en vara varit felaktig efter tre byten), för att kunna köpa en kontroll från en annan butik. Då påstod de att jag hade haft bort kvittot (något som försvann första gången jag lämnade in min kontroll tillsammans med kvittot som de tydligen behövde för att skicka kontrollen till Sony), och att garantitiden på ett år gått ut.

Då fick jag vända mig till konsumentombudsmannen, och till slut fick jag en ny kontroll från Gamestop efter massa om och men, och otrevligt bemötande.

Sen gav jag upp. Det handlade mindre om själva kostnaden för kontrollerna, utan mer om att rätt ska vara rätt.

Axus16 aug 2017q

Missade att skriva att det tog ett knappt halvår för mig att få tillbaka en "ny" kontroll vid det första tillfället, och tre, fyra månader vid de andra tillfällena.

Waveracer16 aug 2017q

Vilken soppa Axus. :/ Massor av extra tid/jobb som man får lägga ner på sånt där, utöver pengafrågan så får man reda upp det hela vilket gör att man får mindre tid över till annat. Själv så fick jag en gång fel utgåva av Red Dead Redemption. Jag hade förbokat specialversionen men fick den vanliga. Jättedåligt. Jag orkade inte bråka om saken men det borde jag kanske gjort.

Tyvärr verkar många butiker krångla lite om det blir något strul. Webhallen är inte särskilt medgörliga vad gäller en dator som går segt.

Axus17 aug 2017q

Ja verkligen. Värdesätter god service väldigt mycket, så brukar stödja dem som erbjuder det, även om det kan kosta mer. Ja, man tycker ju att de ska ha koll på vad man har beställt. Riktigt dåligt.

Aha, vad tråkigt. :/ När det handlar om så pass dyra saker som datorer så vill man ju verkligen inte att butiken ska strula.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.