Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Waveracer

Registrerad: 10 aug 2017 14:59 Senaste besök: 12 jan 2018 01:48 Online: Nej

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Bland det sjukaste jag har varit med om i år

Waveracer17 aug 2017 00:31427 visningarKommentera: 0 !

Allt började i måndags. Jag var uppe sent, för sent, på måndagskvällen. Natten mellan måndag och tisdag började nästan gå in på sin slutspurt. Jag satt uppe med Guitar Hero III (!) eftersom jag tänkte spela lite Guitar Hero Live innan jag skickade iväg et spelet. Men jag fastnade med trean på Xbox 360.

När jag gick och la mig den natten mådde jag okej. Möjligen lite hängig, men det trodde jag berodde på en lång dag.

När jag vaknade på tisdagen mådde jag katastrofdåligt. Jag hade så ont i halsen att jag trodde att jag hade drabbats av samma sak som hänt mig en eller ett par gånger tidigare, blåsor i halsen som gör att det känns som att man har något som fastnat i halsen.

Först trodde jag att det berodde på en sur mage. Sur magsyra kan tränga upp och orsaka de halsproblemen.

Sedan när jag märkte att mina ögon kliade och rann så lutade det mer åt att jag fått någon slags allergi.

Men ju längre tisdagen gick, framåt eftermiddagens slut, desto bättre blev halsen. Och desto hängigare blev jag.

Huvudvärk, eventuellt feber och trötthet först. Därefter rinnande ögon och en täppt näsa. Kraftiga nysningar som spädde på huvudvärken och snor som drog ner den ena näsduken efter den andra. När de tog slut fick jag börja med tröjor. Och så fortsatte det under kvällen innan det började avta så smått framåt natten, Men då hade jag hunnit få rejält med huvudvärk och en lite röd näsa.

Jag somnade till slut av ren trötthet.

Onsdag när jag vaknade så mådde jag i princip perfekt igen. Inte riktigt, aningen täppt och jag fick snyta mig någon gång på morgonen. Men förutom det så har den här dagen varit ungefär som vanligt. Trots det har jag varit hemma och vilat upp mig. Lite ont i halsen fick jag när jag gick ut på kvällen av den kyliga kvällsluften. Så riktigt återställd är jag kanske inte.

Nu bör väl tilläggas att jag var aningen snuvig dagarna innan tisdagen också men jag kände mig inte alls sjuk. Jag antog att det rörde sig om någon slags allergi.

Tisdagen var hemsk.

Nästa dag, i princip som vanligt.

Helt sjukt.

När jag blir sjuk annars brukar det hålla i sig mycket längre. I värsta fall feber också.

Jag kanske har fått bättre immunförsvar av att jag rört på mig och ätit nyttigare mat. Fast det låter märkligt. Sjukt i vilket fall som helst att hela sjukdomsförloppet gick över så fort.

För jag tror inte att det rörde sig om allergi, trots att ögonen rann. Jag hade ont i bihålorna tror jag och fick huvudvärk av alla kraftiga nysningar, men både feber och halsont (som annars är bland det värsta med att vara sjuk och gör att man känner sig riktigt nere och utslagen) uteblev till stor del.

Riktigt sjukt att det gick över mer eller mindre på ett dygn. Tidigt att ropa hej kanske men jag mår betydligt bättre idag som sagt.

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.