Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Waveracer

Registrerad: 10 aug 2017 14:59 Senaste besök: 12 jan 2018 01:48 Online: Nej

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Har folk slutat köpa spel eller har jag slutat kunna sälja dem?

Waveracer18 aug 2017 22:23365 visningarKommentera: 0 !

För en vecka sedan ungefär gjorde jag en användare och gick med här. Avsikten var först och främst att sälja av lite begagnade spel, men av olika anledningar (spelintresse och så... [crazy] ) har jag även skrivit och kommenterat en del.

Egentligen skulle jag hålla mig borta från det. Förr eller senare brukar man hamna i...ordkrig (starkt ord kanske) med någon, det känns liksom inte värt det även om man vinner diskussionen. Så jag är försiktig.

Men jag har varit mer aktiv med att försöka sälja mina spel, och även bloggat en del. Detta blir väl den tredje bloggen den här veckan.

Dock funderar jag på en sak.

Har folk slutat köpa spel eller handlar det om att jag inte vet hur man säljer dem längre?

Det gäller inte endast här på Loading. Även på Tradera går det segt. Det kan i och för sig bero på att exponeringen är lägre innan det börjar närma sig sluttid, och på att många kanske väntar för att försöka snajpa till sig ett spel så billigt som möjligt. Budgivning är ju nästan ett spel i sig.

Eller sätter jag ut för höga utropspriser, på Tradera alltså?

Tradera är lite svårt av en annan anledning. Ens auktioner drunknar lite i alla företag som lägger ut flera hundra spel, om inte mer, varje vecka.

Jag misstänker även att många här på Loading letar efter väldigt ovanliga saker och redan har många av de spel som jag säljer i sina samlingar. Eller så har kanske trafiken på den här sidan, och dess forum, minskat avsevärt de senaste åren? Men när jag tittade igenom några "köpes"-trådar noterade jag att många letade efter ganska ovanliga spel och föremål. Sådant som man inte hittar så lätt. Loading är kanske de ovanliga rariteternas marknadsplats.

Det får nog bli en Blocket-annons också under helgen. Där får man åtminstone hög synlighet även om många som svarar på såna annonser kanske försöker pruta eller frågar om bild efter bild. Bilder kan jag ta, men att ta bilder och skicka till olika personer som sen ändå backar ur, det blir tjatigt i längden. Å andra sidan så brukar de som frågar efter bilder ofta leta efter gamla spel och undra om skicket på kartonger. Nyare spel borde gå lättare att sälja, om priset är rätt.

Eller kan det vara så att folk helt enkelt inte är intresserade av spel just nu? Om två månader, mitt i hösten, är situationen kanske annorlunda.

Försäljningsförsöken går vidare.

I veckan var jag även nära på att köpa ett Playstation 4. För en rätt billig peng dessutom. 1300 kronor får man ju säga är ett litet kap. Tyvärr backade köparen ur trots att vi så gott som hade ett avtal. Han hade redan sålt det till nån annan och fått bättre betalt. Lite dåligt gjort men jag lät honom slippa undan. Hans PS4 var värd mer än det pris han föreslog. Det kändes lite så där att fortsätta insistera på att slutföra affären när han lagt ett anbud så långt under marknadsvärdet. 2000 kan väl en beg. PS4 vara värd ungefär? Däremot inte de 2900 som GameStop tog, som jag bloggade om tidigare i veckan.

Behöver jag PS4. Nja... Visst, kul med en till spelkonsol men jag har fler spel än jag hinner spela på Xbox One och fortfarande ett par spel att spela igenom på Wii U.

Switch tror jag inte att jag köper ännu på ett tag. Det känns helt enkelt inte värt att betala 4000 kronor för endast ett spel som jag verkligen, verkligen vill spela. Det spelet heter Super Mario Odyssey. Splatoon 2 verkar också väldigt kul, om man utgår från recensioner. När jag ser spelet i aktion däremot vet jag inte riktigt... Det ser ut som ett lite oprecist FPS. Idén med att ta över territorier med färg är väl kul, men skiljer den sig så värst mycket från liknande spellägen i till exempel Battlefield där man behöver erövra olika baser? Det handlar fortfarande om att ta över och styra över områden på kartan, färg eller ej.

Däremot ser Splatoon väldigt charmigt ut. Nu pratar jag om hela spelserien, ettan och tvåan. Men det känns ju som att jag borde börja med ettan, som jag inte har spelat ännu. Och det finns ju till Wii U. Tvåan är, vad jag hört, väldigt lik ettan ändå.

Förutom de två spelen finns inget som verkligen lockar med Switch. Arms ser småkul ut, som ett mer avancerat läge i Wii Sports Boxing. Men inget jag köper en konsol för. Mario vs Rabbids är ett Mario möter X-Com sägs det. Charmigt förstås, men jag känner inte att det lockar mig så väldigt mycket. Det finns så många Fire Emblem-spel att börja med att spela istället, som har liknande upplägg. Fire Emblem Warriors verkar vara ett lite enformigt spel, precis som Hyrule Warriors och Dynasty Warriors. Ett spel där man köttar sig igenom horder av monster genom att trycka på knapparna om och om igen. För lite finess, för mycket hetstryckande på samma knapp. Och inget som gör att jag vill köpa en ny konsol.

Nä, Switch får nog vänta. Det bästa vore ju om man kunde hyra konsolen eller köpa den begagnat tillsammans med Mario Odyssey och spela igenom det, för att sedan sälja den igen till ungefär samma pris. Mario är spelet som jag känner mig överlägset mest sugen på. Och antagligen det näst bästa spelet Nintendo släpper i år.

För inte kan det väl slå Zelda?

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.