Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Faustian

27 Registrerad: 28 feb 2018 14:47 Senaste besök: I dag 13:10 Online: Nej

Ulricehamn Incurvatus

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Att spela långsamt: Att titta i varje vrå

Faustian 17 apr 2018 11:12242 visningarKommentera: 5 !

Jag gillar att ta min tid när jag spelar något som jag verkligen fastnat för. Just nu är det Prey som släpptes förra året och speltimmarna har börjat ticka på, ordentligt.

Jag vet att jag är nära slutet men har ändå drygt 4 st sidouppdrag kvar (kan ju finnas fler jag missat) som jag vill slutföra innan jag rör mig mot den sista delen av spelet och speltimmarna är nu uppe i strax 30 timmar.

Trettio timmar! Det är ganska mycket för att vara ett singleplayer-spel. Dock ska tilläggas att jag lagt ungefär lika mycket tid på Arkane Studios andra titlar Dishonored och Dishonored 2 på första genomspelningarna där med.

Så fort spelmekaniken erbjuder stealth och mycket hemligheter att upptäcka så hukar jag mig direkt och går åt alla håll, försöker öppna alla dörrar och lösa alla mysterier längs med vägen som jag kan. Det är fantastiskt underhållande när spel har så mycket att ge vid sidan om sina huvuduppdrag utan att för det vara ett fullfjädrat open world-spel med tunga rollspelselement.

Jag gillar singleplayer och formulan som följer likt Bioshock, Dishonored, Dead Space, Wolfenstein och Alien Isolation. Det är oftast de spelen jag kan slappna av bäst till. "Följ den här vägen, uppgradera dina vapen och färdigheter och ta en sidoväg här eller där."

En del spel erbjuder intensiva kampanjer som sträcker sig runt 6-12 timmar innan de tar slut och det finns ju alltid en risk med spel som är längre än så att det blir repetitivt, rörigt och utdraget. Prey kan mycket väl kännas så för en del spelare kan jag tänka mig men för mig har dessa 30 timmar hittills varit perfekta. Ändock hoppas jag att jag snart är i mål för ett litet sug på ännu en omspelning finns i tankarna då jag säkert kan minska speltiden med 5-6 timmar för jag nu kan banorna bättre samt att jag skulle vilja prova lite andra tillvägagångssätt med mina uppgraderingar från start.

Allt för ofta har jag upptäckt saker sent i spelet och då insett att jag kunde ha löst det där problemet långt tidigare med kunskaperna jag har nu.

Det fanns en punkt i spelet då jag var övertygad om att jag nästan var färdig och att spelet skulle vara kortare än förväntat. Ack så fel jag hade, det var ju för över 15 speltimmar sedan!Taggar: Prey