Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Schultz

Registrerad: 22 nov 2003 23:42 Senaste besök: 19 apr 2018 16:36 Online: Nej

Stockholm Aven85

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Om att hoppa i två dimensioner #10: Trip World

Schultz17 mar 2015 13:17439 visningarKommentera: 4 !

Den perfekta genren enligt mig är tvådimensionella plattformsspel.

Jag har startat en liten serie där jag listar bra - ibland jätttebra, ibland fantastiska och ibland bara bra - tvådimensionella plattformsspel som aldrig riktigt har stått i rampljuset. Inga Mario eller Donkey Kongs blir det här. Kanske bortglömda pärlor. Hidden gems. Sånt flera av er nog känner till men liksom glömt bort.

Let's go!


#10: Trip World
Spel till Game Boy känns inte alltid särskilt fräscha idag. Trip World är ändå ett sånt där spel som, trots att det förstås är svartvitt, fortfarande ser snyggt ut, innehåller gediget plattformande och lyckas bjuda på något som inte påminner om alltför många andra spel. Även om det knappast ger ett särskilt långvarigt, eller starkt, intryck.

I Trip World spelar vi som Yakopoo. Det är någon slags gullig kaninliknande varelse som ger sig ut i landet för att leta rätt på en magisk blomma. Handlingen, precis som allt annat i Trip World, mest är.

Som plattformsspel är Trip World märkligt odefinierat. Vad menar jag med det? Trip World är en värld som finns där för den som vill hoppa runt lite, lattja lite. Och så var det inte mycket mer med det. Många fiender gör inte ens skada och finns ofta bara där för Yakopoo att busa med. Man kan hoppa på dem, nicka dem eller döda dem om man vill. Man kan också hoppa över dem och promenera vidare.

Utmaningen kommer främst i form av ett gäng bossar. De är ändå inte särskilt svåra. Om man hoppat och stompat i TV-spel tidigare besegrar man dem utan att blinka.

Yakopoo har olika former, såsom en helikopterform som hjälper honom att flyga. På vattenbanan är det smidigt att han kan förvandla sig till fisk. Nivåerna har en ganska öppen känsla med ibland olika vägar att ta. Man kan mixtra lite med Yakopoos förmågor och hitta ställen i världen som de flesta andra spelare förmodligen inte hittar. Även om man nog inte finner något användbart eller livsförändrande där.

Trip World är ett märkligt spel. Kort som sjutton och liksom enormt löst i sin uppbyggnad. Man har det ganska trevligt, men det känns som att spelet inte ens försöker sätta klorna i en. Trip World brukar ofta jämföras med det mytomspunna Mr Gimmick från samma utvecklare (Sunsoft). Ja, jag antar väl att Trip World är den rätt så typiska Game Boy-förenklingen av det spelet.

Jag gillar Trip World, men jag förstår det inte riktigt. För mig är det en kul liten värld att spendera 20 minuter med någon gång ibland. Jag har det alltid trevligt, fastän jag inte riktigt fattar varför.

Om du inte vill punga ut tio tusen kronor för en komplett version av Game Boy-spelet finns det att ladda ner till 3DS.

Tidigare delar:
#1: Ripple Dot Zero
#2: Henry Hatsworth in the Puzzling Adventure
#3: James Pond 3: Operation Starfish
#4: Klonoa: Door to Phantomile
#5: Electronic Super Joy
#6: Quackshot: Starring Donald Duck
#7: Sound Shapes
#8: DoReMi Fantasy: Milon no DokiDoki Daibouken
#9: Rolo to the Rescue

« Till bloggen

Kommentarer

Anonym17 mar 2015q

(Arvid du bloggar för fort, bumpa ut Rolo-bloggen sådär ;)

Ser ut som en GB-pärla btw, grafiken kan ha varit Grafik Of The Year

Jag upplever att GB-plattformsspel spelas enklast i Game Boy Advance, kan bli enklare att se spelfiguren i andra färgen än bakgrunderna.

Schultz17 mar 2015q

SpinJimmyh:

Arvid du bloggar för fort, bumpa ut Rolo-bloggen sådär


Denna serie ska bli oändligt många delar, så det kommer pumpas på! =)

SpinJimmyh:

grafiken kan ha varit Grafik Of The Year


Ja, det kan mycket väl vara det absolut snyggaste Game Boy-spelet till och med. Ser nästan ut som ett svartvitt 16-bitarsspel ärligt talat.

Schultz17 mar 2015q

(Samt att mitt motto alltid varit att blogga en gång om dagen. Nu har jag hittat något kul att blogga om, så då känns det som att jag klarar det =D)

Anonym17 mar 2015q

Arvid Schultz:

Ja, det kan mycket väl vara det absolut snyggaste Game Boy-spelet till och med.


Ett annat snyggt GB-spel är Obelix
- Fast bara i GBA, dess sprites ser ut som motion-smörja på gamla GB-skärmen.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.