Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Schultz

Registrerad: 22 nov 2003 23:42 Senaste besök: 19 apr 2018 16:36 Online: Nej

Stockholm Aven85

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Om att hoppa i två dimensioner #15: Mutant Blobs Attack

Schultz24 mar 2015 09:18511 visningarKommentera: 2 !

Det här är bloggserien där jag går igenom alla möjliga tvådimensionella plattformsspel. Högt som lågt. Mästerverk som smörja. Och allt där emellan.

Häng med!


#15: Tales from Space: Mutant Blobs Attack
Vad händer om man blandar Katamari Damashi med ett tvådimensionellt plattformsspel? Jag tror att man får Mutant Blobs Attack.

I Mutant Blobs Attack tar vi oss an rollen som en stor blobb vars mål är att äta sig fram och växa sig större och större. Det börjar i ett laboratorium men i takt med att blobben växer sig större blir också banorna mer storslagna och episka. Spola fram ett par banor och blobben rullar fram på gatorna, enorm och skräckinjagande ätandes människor.

Mutant Blobs Attack är väldigt mycket av ett klassiskt plattformsspel men lyckas med små medel bli något ganska eget. Blobben och världen har en egen fysik där man liksom dallrar sig fram genom trånga utrymmen. Banorna är snyggt komponerade och ofta behöver man lösa enkla pussel. I takt med att blobben blir större kanske man behöver gå tillbaka för att utforska något nytt utrymme. Spelet är relativt kort, ett par timmar tar det att nå slutet, men nya inslag introduceras hela tiden vilket gör att Mutant Blobs Attack är en fräsch upplevelse rakt igenom.

Utvecklarna gick vidare till att skapa det kanske något mer kända Guacamelee. Den grafiska stilen går att känna igen här. Världen är tecknad i en ganska sparsam och kraftigt stiliserad stil, med ofta rätt så matta färger. Det är snyggt och behagligt att vila ögonen på. Soundtracket är något Mars Attack-liknande utomjordingsretro som likaså passar väldigt väl.

De korta men magiskt fåniga mellansekvenserna bör också nämnas. Vi får följa nyhetssändningar som rapporterar om utomjordingshotet. Jag älskar hur alla människor talar totalt nonsens. Tramsigt på det där sättet som jag gillar.

Det bästa ögonblicket i Mutant Blobs Attack kommer på den sista banan i spelet. Här blir det lite spoilers.

Precis som i Katamari Damashi-spelen har man till slut växt sig så stor att hela solsystemet kan ätas upp. Vår blobb svävar runt i rymden, äter missiler som människorna i ett desperat sista försök tror ska stoppa oss. Sedan är det bara att svälja hela jordklotet. Mycket episkt och svulstigt.

Mutant Blobs Attack är ett kul indiespel väl värt att ladda ner. Det var ett av releasespelen till Vitan men finns idag även tillgängligt på andra format.

Tidigare delar:
#1: Ripple Dot Zero
#2: Henry Hatsworth in the Puzzling Adventure
#3: James Pond 3: Operation Starfish
#4: Klonoa: Door to Phantomile
#5: Electronic Super Joy
#6: Quackshot: Starring Donald Duck
#7: Sound Shapes
#8: DoReMi Fantasy: Milon no DokiDoki Daibouken
#9: Rolo to the Rescue
#10: Trip World
#11: Tombi!
#12: Greendog
#13: Crash Bandicoot XS
#14: Super Mario Bros.

« Till bloggen

Kommentarer

lonian25 mar 2015q

Jag älskade spelet rätt igenom.

Schultz26 mar 2015q

lonian:

Jag älskade spelet rätt igenom.


Rätt lagom längd också, har spelat igenom det två gånger och var lika kul den andra!

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.