Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Schultz

Registrerad: 22 nov 2003 23:42 Senaste besök: 19 apr 2018 16:36 Online: Nej

Stockholm Aven85

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Om att hoppa i två dimensioner #36: Hell Yeah!

Schultz 8 maj 2015 14:53615 visningarKommentera: 0 !

I den här bloggserien går jag igenom alla möjliga tvådimensionella plattformsspel. Högt som lågt. Mästerverk som smörja. Och allt där emellan.

Häng med!


#36: Hell Yeah! Wrath of the Dead Rabbit
Så…Ash är en skelettkanin, som också råkar vara prins över helvetet. Eftersom hans farsa har dött är det nu han som styr och ställer. Tyvärr inträffar något tråkigt. En paparazzifotograf tar ett foto där Ash ligger i badkaret och leker med en gummianka. Ashs rykte som grym härskare över helvetet står på spel. Så självklart måste Ash, tillsammans med sin vän bläckfisken (som är iklädd hatt och monokel), ge sig ut och mörda alla som har sett fotot. Vad annars?

Hell Yeah! Wrath of the Dead Rabbit är ett galet spel, minst sagt. Målad i en enormt färgglad, snygg och stiliserad stil utforskar vi en mycket speciell version av helvetet. För du vet, utöver eld och aska består även helvetet av rymdskepp och kasinon. Filosofin i Hell Yeah! verkar ha varit ”Äh, vi slänger in allt vi kommer på och så får vi se hur det blir!”. En ganska dum filosofi som kanske, eller kanske inte, fungerade. Hell Yeah! är definitivt ett spel som vissa älskar och vissa hatar.

Den första minuten med Hell Yeah! tar sin form av ett ganska så traditionellt plattformsspel. Innan vi vet ordet av det får dock Ash tillgång till en enorm motorsåg och snart även raketkastare och annat som man behöver för att mörda. För att navigera sig runt helvetet måste man borra med sågen och skjuta saker. Och hoppa mellan plattformar förstås. Hell Yeah! är ett väldigt actioninriktat plattformsspel med lite utforskande inslängt. Här finns en stänk av Metroidvania även om nivåerna är ganska självklara att navigera sig runt.

Utöver små fiender här och där är Ashs mål 100 unika monster. När deras livmätare har borrats eller skjutits ner till nästan ingenting tar ett av många märkliga minispel vid. Här blir Hell Yeah! lite som Wario Ware, med announcern från Mortal Kombat. Vad är det som händer? Varför händer det? Jag vet inte. Hell Yeah! är genomgående enormt bisarrt. Belöningen för att klara minispel är brutala dödsanimationer. Nej, det här är inte ett spel för barn.

En annan sak som mest har slängts in, eftersom varför inte, är en affär där Ash kan köpa diverse saker. Roligast är olika kostymer varav många klär ut Ash till klassiska TV-spelsikoner. Min favorit är förstås Terry Bogards keps från Fatal Fury. Det är precis så jag vill glida runt i helvetet och slakta.

Jag diggar Hell Yeah!, men alla gör det sannerligen inte. IGN delade ut 4/10 och Gamespot gav, föga förvånande, inte ett särskilt högt betyg heller. Andra publikationer hyllade spelet. Jag förstår helt och hållet de blandade betygen. Hell Yeah! är ett sånt spel liksom. Det är galet, konstigt, kontrollen är lite bökig men spelmekaniken är samtidigt intressant om man har ett öppet sinne. Det är häftigt att borra, skjuta missiler överallt och slakta monster i konstiga minispel.

Är du sugen på ett obskyrt plattformsspel som inte är som alla andra kan Hell Yeah! Wrath of the Dead Rabbit vara värt att kolla upp. Jag lovar inte att du kommer älska det. Men jag tror att du kommer finna det intressant.

Tidigare delar:
#1: Ripple Dot Zero
#2: Henry Hatsworth in the Puzzling Adventure
#3: James Pond 3: Operation Starfish
#4: Klonoa: Door to Phantomile
#5: Electronic Super Joy
#6: Quackshot: Starring Donald Duck
#7: Sound Shapes
#8: DoReMi Fantasy: Milon no DokiDoki Daibouken
#9: Rolo to the Rescue
#10: Trip World
#11: Tombi!
#12: Greendog
#13: Crash Bandicoot XS
#14: Super Mario Bros.
#15: Tales from Space: Mutant Blobs Attack
#16: Super Mario Land 3: Wario Land
#17: Pinobee: Wings of Adventure
#18: Wario Land 2
#19: VVVVVV
#20: Marko's Magic Football
#21: Aladdin (Mega Drive)
#22: Aladdin (SNES)
#23: Wario Land 3
#24: Boogerman: A Pick and Flick Adventure
#25: Kid Chameleon
#26: Sonic the Hedgehog
#27: 8-Bit Boy
#28: Super Princess Peach
#29: Bubsy in Claws Encounters of the Furred Kind
#30: Castlevania
#31: Mega Man Zero
#32: Knytt Underground
#33: Ristar
#34: Super Mario Bros: The Lost Levels
#35: Fantasia

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.