Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Schultz

Registrerad: 22 nov 2003 23:42 Senaste besök: 19 apr 2018 16:36 Online: Nej

Stockholm Aven85

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Vad är nästa steg för Hearthstone?

Schultz21 jul 2015 14:23445 visningarKommentera: 0 !

Ja, det är mer än en smula dumt att spekulera i vad nästa stora uppdatering till Hearthstone blir när vi vet att Blizzard kommer sända en livestream imorgon (svensk tid: 23.30) där det utannonseras.

Men hey, det är kul att spekulera.

Så, vad vi fått för information hittills är ett par bilder från Hearthstones Facebooksida samt olika publikationer som visat upp rullar med affischer som de fått skickade till sig från Blizzard. Jag är ingen expert på WoW-lore men det pekar på att det har med Argent Tournament att göra. En slags turnering i WoW med olika legendariska krigare från Azeroths alla hörn.

Oavsett tema så funderar jag mer på vilken form denna expansion kommer ta sig. Vi har nu fått två äventyrsexpansioner och en kortexpansion, så att förvänta sig en kortexpansion härnäst är förstås logiskt. Jag undrar ändå om inte Blizzard kommer förändra expansionsformatet ännu en gång. Något säger mig att de tycker att det är lite för tidigt för en så stor kortexpansion som den vi fick med GvG (som introducerade 121 nya kort).

Det är ju ett faktum att Hearthstones publik består av både casualspelare och hardcorespelare. Så blir det när ett spel är free to play, samtidigt som det är djupt nog för turneringar och en stor proffsscen. Blizzard behöver ta hänsyn till båda dessa typer av spelare. På ena sidan har vi alltså de som spelar varje dag, som för längesen har alla kort och mest av allt bara törstar efter mer och mer. Jag räknar mig dit. Och sen har vi de som kanske spelar bara någon gång ibland, inte betalat ett öre och fortfarande inte har alla kort. De känner sig förstås överväldigade när Blizzard bara dumpar nya kort på Hearthstone hela tiden, samtidigt som de aldrig lyckas få ihop de som behövs för att skapa en lek som klarar sig på laddern.

Blizzard vet att detta är ett problem. Därför tror jag att denna nya expansion mycket väl kan innebära något nytt, både som expansion och i form av en stor förändring för Hearthstone. Jag är absolut inte övertygad om att det kommer bli så, men det är något jag kan fundera över.

Så, här är en teori rakt av:

Expansionen som kommer kallas antingen Argent Tournament eller Call of the Crusade och den kommer lägga till mellan 60-80 nya kort till Hearthstone. Det är alltså en expansion som lägger sig lite mittemellan äventyrsexpansionen och GvG. Utöver det introducerar Blizzard ett nytt questsystem, eventuellt ett som lägger sig över det nuvarande. Vad vi har nu är dailys, med små utmaningar att klara för guld. Jag tror Blizzard vill fördjupa upplevelsen och erbjuda mer djupgående quests. Det här är alltså inte ett äventyrsläge, men mer avancerade saker att utföra och med djupare belöningar. Detta skulle kunna kopplas till WoW som har så kallade raids. Kanske får Hearthstone mer långsiktiga mål, och en tydligare struktur för vad som finns att utföra och vad som går att låsa upp? Kanske introduceras även achievements, och med det mer belöningar för de olika klasserna?

Det här är lösa tankar bara, men jag tror att det är dags för en fördjupning av de här elementen tillsammans med ett hyfsat stort antal nya kort. Det här kan få casualspelare att bli mer motiverade att lägga tid på spelet, samtidigt som hardcorespelarna också får mer att sträva efter. Och genom att inte lägga till för många nya kort, men ändå annat nytt innehåll, så skrämmer man inte bort helt nya spelare samt framtida spelare.

Och självklart kommer ett par nya kosmetiska hjältar utannonseras imorgon, men det är väl det knappt någon som bryr sig om?

Vad tror du vi kommer få se för ny expansion till Hearthstone? Vad vill du se för nytt innehåll?

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.