Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Schultz

Registrerad: 22 nov 2003 23:42 Senaste besök: I går 21:00 Online: Nej

Stockholm Aven85

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

En titt på nya Hearthstone-kort (del 26)

Schultz 2 aug 2015 18:16628 visningarKommentera: 0 !

Idag tittar vi på sex kort till från The Grand Tournament!

Kort 195: Argent Watchman

2/4 för 2 mana är förstås löjligt starkt, meeeen Argent Watchmans tillkortakommande är att kortet inte får attackera om man inte använt hero power under den aktuella rundan. 2/3 för 2 mana är ganska standard, så vad vi får är 1 extra hälsa för detta ganska så stora minus. Som en minion spelad tidigt i spelet känns den ändå okej, då du kan peta bort mindre minons, använda hero power och spara både ett kort samt att ha en skadad Argent Watchman som kan tradea en gång till ute. Vissa kallar det skit, jag kallar det helt okej. Lär inte se mycket spel i constructed dock.

Kort 196: Spellslinger

Det här är ett stabilt kort om ni frågar mig. 3/4 för 3 mana är bra stats och vad Spellslinger också gör är bra. Du får dra en random spell. Tyvärr får motståndaren också det. Självklart vill man inte ge sin motståndare nya vapen att använda mot en, men i en lek där du tjänar på spells så får du ändå den största fördelen. Tillsammans med exempelvis Mana Wyrm, Flamewaker och Archmage Antonidas är Spellslinger dels en riktigt bra minion för tempospel samt en extra spell vilket ger dig mycket värde. Ett riktigt bra kort.

Kort 197: Demonfuse

Uughh... Så Demonfuse är ett av de skräpigare korten vi sett hittills från The Grand Tournament (det säger mycket). För 2 mana får du ge en demon +3/3, men du ger också din motståndare en manakristall. Att ge motståndaren mer mana kan vara förödande, och att du bara får använda Demonfuse på demoner gör det ganska så svårspelat. Dessutom finns redan ett kort som Demonfire, som ger +2/2 till en demon, eller dödar en minion. Det är förstås ett klart mer stabilt kort...och det är ingen som spelar med det idag. Nej, Demonfuse är onödigt och dåligt och jobbigt.

Kort 198: Argent Horserider

Här har vi ett ganska så självklart kort. Om Argent Crusader är en 3/1 med divine shield, för 3 mana, så känns det ganska naturligt att få en likadan minion fast med 1 attack mindre och charge. Det är vad Argent Horserider är och även om det kanske inte är världens mest spännande eller starka minion tror jag att denna kan fungera i en del lekar. Facehunter kan byta ut Wolfrider mot denna, vilket förstås blir en attack mindre, men det är också en minion som är betydligt jobbigare att få bort. Kortet har också potential som anti-aggro då det kan plocka bort just minions såsom Wolfrider och liknande, samtidigt som man har kvar något på brädet. Framförallt i arena blir det här ett lysande kort att tradea med.

Kort 199: Flame Lance

Kort blir inte mer överflödiga än såhär. Mage har redan spelets bästa removalspells, och får här ännu en. Flame Lance är dock inte lika bra som exempelvis Fireball eller Polymorph. Med Flame Lance kan man bara skada ansiktet, och att göra 2 skada mer än en Fireball för 1 mana blir lite onödigt. Alla seriösa lekar kommer välja dessa, och andra, removalspell framför Flame Lance. I arena blir såklart Flame Lance ett självklart val om man vill plocka på sig så mycket removal som möjligt. Det känns faktiskt lite läskigt att Mage skulle få en till commonspell som den här då klassen redan är ruskigt OP i arena...

Kort 200: Darnassus Aspirant

Druid får ännu ett stabilt kort. Druid gillar att få mycket mana tidigt och Darnassus Aspirant är ännu ett kort som tillåter det. Kortet har heller ingen egentlig drawback utöver att man kunnat välja andra minions för 2-mana istället för den. Men dess stats är rätt bra. Ett bra kort som mycket väl kan dyka upp i så gott som alla ramp- och tempolekar med klassen ett bra tag fram över. Drar man den genom Piloted Shredders deathrattle kan man dock få problem...

Tidigare delar:
Goblins Vs Gnomes:
Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Del 5
Del 6
Del 7
Del 8
Del 9
Del 10
Del 11
Del 12
Del 13
Del 14
Blackrock Mountain:
Del 15
Del 16
Del 17
Del 18
Del 19
Del 20
The Grand Tournament
Del 21
Del 22
Del 23
Del 24
Del 25

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.