Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Schultz

Registrerad: 22 nov 2003 23:42 Senaste besök: I går 21:00 Online: Nej

Stockholm Aven85

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

En titt på nya Hearthstone-kort (del 34)

Schultz20 aug 2015 18:081824 visningarKommentera: 0 !

Inte många kort kvar att titta på nu, bara 22 kort kvar. Vi tittar på 11 idag.

Kort 274: Tiny Knight of Evil

2 mana för en demon med 2/3 är hyfsat prissatt, men vi behöver såklart någon slags piffig förmåga för att bry oss om att välja denna minion framför andra 2 mana-minions. Tiny Knight of Evil är likt Fist of Jaraxxus ett kort som ska göra det något mer värt att spela med kort som discardar andra kort från ens hand. Redan vid ett discardat kort blir Tiny Knight of Evil en fet minion för sin kostnad, men återigen känns det här för krångligt för att bli något som faktiskt kan fungera som en smart och effektiv lek. Tiny Knight of Evil känns som ett kort man endast väljer i arena i brist på bättre...

Kort 275: Orgrimmar Aspirant

Warrior får ett sätt att buffa sitt vapen i form av en minion. Detta kort påminner lite om några minions som Rogue har till sitt förfogande. Tyvärr är inte Orgrimmar Aspirant tillräckligt effektiv eller snabb. 3/3 för 3 mana är inte särskilt sexigt och förmågan gör inte särskilt mycket. Warrior har redan spelets bästa vapen till sitt förfogande och behöver inte direkt en buff i form av en ganska dålig minion.

Kort 276: Sideshow Spelleater

Det här är ett skitkul kort som dock är en smula för märkligt för att verkligen hitta ett hem i bra lekar som spelas på laddern. För sin kostnad är det här en Boulderfist Ogre med 2 mindre i hälsa, vilket såklart är en big deal. Sideshow Spelleaters effekt är heller inte nödvändigtvis bra. Vilka klasser kan tänkas vilja byta ut sin hero power? Rogues hero power är, i vissa lekar som inte använder vapen/kort som buffar vapen alltför mycket, inte särskilt användbar sent i spelet och kanske kan uppgraderas. Där slutar det lite för mig. Om man alltid mötte warlock skulle man såklart vilja använda detta kort, men det vet man ju inte på förhand. Jag gillar att Sideshow Spelleater finns men kan inte se att det kommer bli mer än ett kul kort som inte är särskilt bra. Jag hade nästan tyckt att det var mer roligt om man bytte hero power med sin motståndare...

Kort 277: Fencing Coach

Varje gång när jag återupptar den här bloggserien inför en ny expansion varnar jag för att det är svårt att analysera enstaka kort innan allt har visats upp. Kort i Hearthstone existerar inte i ett vakum utan påverkas i högsta grad av varandra. Fencing Coach är faktiskt ett sånt kort som gör flera svaga kort, som jag tidigare analyserat från expansionen, bättre. Det finns flera kort med inspire som helt enkelt blir för dyra när man räknar in att man måste kunna betala 2 mana för hero powern också. Såsom Wilfred Fizzlebang. Fencing Coach gör dessa kort betydligt, betydligt bättre. Med Fencing Coach får vi en användning av hero powern gratis och kan alltså spela ut herr Fizzlebang på runda 6. Det gör all skillnad i världen. Fencing Coach har rätt kassa stats men förvandlar en del sakta kort och lekar till något faktiskt användbart. Jag gillart!

Kort 278: Refreshment Vendor

Refreshment Vendor ser kanske lite märklig ut men är faktiskt ett kort som jag tror kommer fungera bra i många lekar. Att hela 4 samtidigt som man får ut en minion med relativt bra stats för sin kostnad är inte fel - Refreshment Vendor är en Chillwind Yeti med 1 mindre i attack. Nu helar ju Refreshment Vendor inte bara 4 till en själv utan också till motståndaren. Detta är såklart inte bra men ärligt talat bör detta kort ses som en kontring på aggrolekar. Aggrolekar har säkert fortfarande full hälsa om Refreshment Vendor spelas ut runda 3-4 och då är det bara du som blir helad. Kanske är det ändå inte ett tillräckligt bra kort för att se spel i constructed men jag tycker det har viss potential.

Kort 279: Tournament Attendee

Det här är en Goldshire Footman med omvända stats - alltså en 2/1 istället för 1/2. Svårt att bli upphetsad över det, även om jag kan acceptera att det här kortet behöver finnas. Men vem sjutton kommer spela med det? Att slösa 1-2 platser i ens lek för ett kort som flera hero powers väldigt, väldigt lätt kan pinga bort utan att ens slösa ett kort känns oerhört korkat.

Kort 280: Powershot

Jag tycker att Hunter får bland de bästa korten i expansionen och är (utöver extremt trasiga Ram Wrangler) rätt okej med det. Jag hatar Hunter men tror att det är helt rätt att ge dem bra kort som uppmanar till annat än att bara SMOrca sönder facet. Powershot är ett riktigt grymt kort - 1 mana billigare Consecration som dock bara kan skada upp till 3 minions, samt inte skadar ansiktet. Det är en riktigt bra deal då Consecration ofta används på runt 3 minions. Hunter får med Powershot ett bra redskap ifall de nu skulle vilja köra mer control och mindre FACE.

Kort 281: Murloc Knight

Jag utnämnde Neptulon som mitt favoritkort från GvG och blir lite förvånad när jag återigen hittar mitt favoritkort från en expansion i formen av ett kort som innefattar Murlocs. Murloc Knight - alltså bara TITTA PÅ HONOM! Fantastisk card art och faktiskt ett rätt kul kort i övrigt. Ja, jag lackar lite på kort med för mycket RNG men till skillnad från exempelvis Ram Wrangler eller Piloted Shredder känns det lite lättare att räkna ut vad man får från Murloc Knight. Det finns ju ändå inte så många Murlocs i spelet. Är Murloc Knight bra nog för att skapa en ny typ av Murlocadin? Nej, det tror jag inte. Men eftersom det är ett common-kort tror jag att Paladin helt enkelt kommer bli jävligt mycket roligare i arena. <3

Kort 282: Wyrmrest Agent

Priest fick en alldeles egen, usel, drake i Blackrock Mountain och får nu ett exklusivt kort som interagerar med drakar. Är Wyrmrest Agent bra nog för att uppmana till att spela Dragon Priest? Förmodligen inte. Den typiska drakmekaniken är att man får en bonus om man håller en drake i handen och Wyrmrest Agent kan på så sätt bli en 2/4 med taunt för 2 mana. Riktigt, riktigt bra men kan såklart aldrig bli en grej om inte Dragon Priest blir en grej. Och jag gissar att det här i alla fall inte är ett tillräckligt starkt kort för att se till så att så blir fallet just för tillfället.

Kort 283: Buccaneer

Rogue har alltid setts lite som klassen som borde kunna få bäst synergi med pirater, utan att någonsin ha blivit det på riktigt. Buccaneer är en alldeles egen pirat för klassen. 1 mana för en 2/1 är såklart närmast uselt men kan ge Rogues hero power-vapen dubbelt så mycket i attack. Det är bra, men lite bökigt. Spelar man Buccaneer på någon annan tur än runda 1 så är det verkligen inte effektivt att slänga ut en 2/1 på brädet. Men för att kunna få +1 i attack på vapnet måste man ju ha mana nog att utrusta sig med det, varpå Buccaneer nästan inte kan spelas ut runda 1. Jag menar, vad är oddsen att en 2/1:a överlever motståndarens nästa runda så att du då ska kunna använda hero power och få ett 2/2-vapen? Noll. Absolut precis NOLL. Tyvärr, Buccaneer förtjänade att vara något bättre tycker jag.

Kort 284: Fearsome Doomguard

Doomguard är ett riktigt bra Warlock-kort som spelats i lekar sedan Hearthstone befann sig i betafasen. Fearsome Doomguard är likt sin äldre kusin ett kort med feta stats, men kostar en massa mer mana och är alldeles på tok för långsam utan charge. 7 mana för en 6/8 är ett skämt, men meningen är såklart inte att du ska betala för att få spela med Fearsome Doomguard. Syftet är förstås att få ut honom med en Voidcaller, samt att göra Bane of Doom ännu mer obalanserad (suck). I dessa situationer är Fearsome Doomguard såklart bra men att bara rakt av spela med detta kort, eller välja det i arena, kommer aldrig vara en god idé.

Tidigare delar:
Goblins Vs Gnomes:
Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Del 5
Del 6
Del 7
Del 8
Del 9
Del 10
Del 11
Del 12
Del 13
Del 14
Blackrock Mountain:
Del 15
Del 16
Del 17
Del 18
Del 19
Del 20
The Grand Tournament
Del 21
Del 22
Del 23
Del 24
Del 25
Del 26
Del 27
Del 28
Del 29
Del 30
Del 31
Del 32
Del 33

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.