Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Schultz

Registrerad: 22 nov 2003 23:42 Senaste besök: I går 21:00 Online: Nej

Stockholm Aven85

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

En titt på nya Hearthstone-kort (Del 36)

Schultz22 nov 2015 19:352665 visningarKommentera: 1 !

Så! Då var det dags igen.

Jag är lite sen denna gång. De två första vingarna av Hearthstones tredje äventyr är redan ute och vi har vetat om korten ett tag. Mitt Hearthstone-intresse dog lite efter The Grand Tournament men är igång igen. Precis som alltid är det kortexpansionerna jag ser fram emot, men det är äventyren jag verkligen gillar.

Hearthstones nya äventyr heter League of Explorers och lägger till 45 nya kort. En ny mekanik introduceras i form av Discovery, vilken ger oss tre kort att välja mellan (som inte är från vår lek) där vi får dra ett och kassera de andra två.

Kort 296: Djinni of Zephyrs

Ett kort som interagerar med spells genom att buffa sig själv. Vi har sett lite liknande saker förut, och det har inte riktigt fungerat. Det här kräver en väldigt säregen typ av lek och flera expansioner in är det oerhört tydligt att folk inte orkar bygga sådana här lekar på ett bra sätt. Det ersätter aldrig mer uppenbara alternativ som går face, kör kontroll eller fryser sönder motståndaren. Djinni of Zephyrs är ett okej kort men finner ingen plats i constructed.

Kort 297: Jeweled Scarab

När alla kort från League of Explorers utannonserades var jag ytterst skeptisk. Framförallt mot nya mekaniken Discovery. Sedan har vi fått veta att det är fyra gånger mer troligt att Discovery hittar klasskort. Detta gör Jeweled of Scarab till ett så strålande kort. Det är random men random som går att förutse något. Så, i vilken klass vill vi leta extra klasskort för 3-mana? I Shaman såklart. Jeweled Scarab kan plocka en tredje, eller fjärde, Hex eller Lightning Storm åt dig. Det kan vara ovärderligt. Ett riktigt bra kort i vissa lekar och alltid ett superbt Arenakort.

Kort 298: Anubisath Sentinel

Låga stats för 5 mana men om vi läser korttexten ser vi att det faktiskt är totalt 7/7 för 5 mana. Det är bra. Risken är ju dock att deathrattle kanske aldrig kommer till skott. För 5 mana finns oändligt bättre minions men Anubisath är knappast uselt. Ett okej arenakort.

Kort 299: Summoning Stone

Får jag lov att utse expansionens sämsta kort? Summoning Stone kostar mycket och blir därför så oerhört sakta. Drömmen är ju att kunna kasta spells och få en massa minions, men att slösa 5 mana för att få till detta är helt enkelt inte vettigt. Jag ser fram emot roliga Trolden-videos, men nej - Summoning Stone suger verkligen.

Kort 300: Rumbling Elemental

Även om Discovery är huvudtemat i League of Explorers så kan man säga att Battlecry får sig en hel del godis också. Rumbling Elemental har potential även om vi kanske inte riktigt är där idag. Med fler bra Battlecry-kort och synergier i Shaman kan nog detta forma en egen typ av lek...någon gång i framtiden.

Kort 301: Sacred Trial

Ett kort som verkligen satte avtryck i The Grand Tournament var Mysterious Challenger. Och nu ska alltså Paladin få ännu fler secrets. Men frukta icke, Sacred Trial är inte särskilt spännande. Jag gillar designen på kortet men tanken på att slösa ett kort för att spela detta känns dumt. Det är lite som att spela på lotteri. Kanske slår lyckan in, men i de flesta matcher blir detta ett närmast dött kort.

Kort 302: Ancient Shade

Detta är ett kort med stora risker men potentiell belöning. Jag gillar idéen men Ancient Shade är helt enkelt för lite med tanke på hur mycket det kan skada. 7/4 för 4 mana är förstås mycket attack, men även tidigt i spelet kan motståndaren plocka bort den med vanlig removal eller svagare minions. Att då åka på 7 i skada som straff blir rätt saftigt. Kanske kan detta fungera i oerhört snabba lekar. Jag känner kanske att det behövs nåt mer, nåt annat kort som gör att detta får attackera direkt eller komma ut tidigare. Jag dömer inte ut Ancient Shade för all framtid, men ser inte hur detta ska vara särskilt bra idag.

Kort 303: Reno Jackson

Reno Jackson blev snabbt ett väldigt populärt kort. Inte konstigt. Det finns många kort nu och det är inte en alltför stor uppoffring att inte ha två av vissa kort för att få till Reno Jacksons effekt. Och vilken effekt sen. Sent i spelet kan detta bli rent groteskt. Tillsammans med andra bra helkort, såsom Antique Healbot, kan man lyckas hela sjuka mängder skada under en match. Dock tror jag att Reno är lite för sakta för att användas så mycket som han gjorts nu på sistone. Ett bra kort, men kommer främst hitta sin plats i mycket nischade lekar framöver gissar jag.

Sådär, vi har tittat på 8 av 45 kort. Vad är dina tankar om de nya korten eller League of Explorers allmänt?

Tidigare delar:
Goblins Vs Gnomes:
Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Del 5
Del 6
Del 7
Del 8
Del 9
Del 10
Del 11
Del 12
Del 13
Del 14
Blackrock Mountain:
Del 15
Del 16
Del 17
Del 18
Del 19
Del 20
The Grand Tournament
Del 21
Del 22
Del 23
Del 24
Del 25
Del 26
Del 27
Del 28
Del 29
Del 30
Del 31
Del 32
Del 33
Del 34
Del 35

« Till bloggen

Kommentarer

Tomato06 3 dec 2015q

Som en casual spelare så är Sumoning stone ett utav mina nya favorit kort, jag medger att det är ganska uselt i arena eller om man försöker stiga upp i rankat.

Men att sitta som druid i ett casuall game och dra fram Sumoning stone pluss två stycken inervate in till en 6 mana spell är en combo som sätter ett smile på läpparan :D

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.