Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Victor Sjöström

Registrerad: 15 mar 2005 08:00 Senaste besök: I dag 21:20 Online: Nej

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Två hål i väggen

Victor Sjöström16 feb 2015 09:562739 visningarKommentera: 5 !

LEVEL 04 står kvar i butikerna ett litet, litet tag till. (LEVEL 05 skickades på tryck i fredags.) I det fjärde numret listar vi de bästa ögonblicken i Resident Evils historia. Jonas Högberg skriver bland annat om Mr X från Resident Evil 2. Här är min tolkning av exakt samma ögonblick. (Ni vet, spelet berättade ju också samma sak två gånger fast ur ett A- och ett B-scenario, så det kändes inte mer än rätt.)

Ser man ett fönster i Resident Evils värld kan man göra sig beredd på att någonting ruttet, förvridet ska flyga in genom det. Hör man stapplande steg runt hörnet kan man passa på att ladda om sina vapen. Hittar man en skrivmaskin och lite extraammo kan man börja förbereda sig på en hård bossfight i nästa rum. Men hur förbereder man sig egentligen på en varelse som helt utan förvarning slår sig in igenom en helt vanlig, solid och förrenderad vägg?

Mr X är den slutliga produktionsmodellen av den albinovita Tyrant-styggelse som hade fungerat som slutboss i Resident Evil och går under betäckningen T-103. Han är klädd i en grön trenchcoat, ett par rejäla kängor, tjocka läderhandskar och visar aldrig mer känslor än en robot. I likhet med Jason Voorhees verkar han aldrig ha speciellt bråttom någonstans men han stannar heller aldrig utan fortsätter alltid vandra framåt tills han förr eller senare når sitt uttröttade byte. Och i likhet med Arnold Schwarzeneggers terminator från 1984 går han inte att köpslå eller resonera med. Han känner inget medlidande, ingen ånger, ingen fruktan. Och han kommer absolut inte att stanna, någonsin, innan du är död.

Mr X-mötet i samband med att man plockar upp kugghjulet är det kanske vidrigaste i hela Resident Evil 2. Utan att man har den minsta chansen att stålsätta sig slår sig den högreste, nollställde dödsmaskinen plötsligt rakt in genom den massiva bakre väggen som om vore den gjord av frigolit. På en armslängds avstånd. Medan man vänder ryggen till. Och det värsta av allt? När man slutligen tror att man har kommit undan och har lämnat rummet bakom sig slår han sig ut också.Taggar: resident evil 2, Mr X

« Till bloggen

Kommentarer

Rikard Halvarsson16 feb 2015q

Det kanske mest minnesvärda överraskningsmomentet i Resident evil 2. Detta var det fösta i serien jag spelade, till N64 (efter att ha läst en recension i SuperPlay som gav det en åtta har jag för mig). Jag var så fruktansvärt rädd genom mina första genomspelningar haha :)

Lickern som kommer ner genom glastaket är också bra!

Victor Sjöström16 feb 2015q

Mycket bra. :)

Zombierna som kommer in genom dörren mitt under dörranimationen är rätt nice också. Resident Evil 2 har så jävla många coola ögonblick.

Rikard Halvarsson16 feb 2015q

Victor Sjöström:

Resident Evil 2 har så jävla många coola ögonblick.


Sen är ju sanningen den att det är den bästa delen i serien. Var ju där de introducerade "operamusik" i slutstriden, tror det varit med sen i resterande delar av serien :)

Anonym19 feb 2015q

Sommarregn:

Detta var det fösta i serien jag spelade, till N64 (efter att ha läst en recension i SuperPlay som gav det en åtta har jag för mig)


Trevligt att se en gammal SP-läsare. Recensionen om Resident Evil på N64 var otrolig eftersom speltillverkaren lyckats bygga in de förrenderade bakgrunderna i kassett (jag hade inte riktigt trott de skulle lyckas)
Kassetterna till N64 hade inte så många MB (kanske 64) medan originalskivan hade flera hundra.

Victor Sjöström19 feb 2015q

SpinJimmyh:

(jag hade inte riktigt trott de skulle lyckas)


Mmm, Resident Evil 2 till Nintendo 64 kändes verkligen som en bragd.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.