Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Victor Sjöström

Registrerad: 15 mar 2005 08:00 Senaste besök: I dag 21:20 Online: Nej

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Vågspelet

Victor Sjöström27 mar 2015 11:043271 visningarKommentera: 6 !

Jag har velat skriva en stor Wave Race 64-artikel och döpa den till Vågspelet i flera års tid nu. I LEVEL 06 blev den äntligen av. Finns i din butik! :)Taggar: Wave Race 64

« Till bloggen

Kommentarer

Pölfi27 mar 2015q

Skön artikel!

Wave Race var ett av få spel som jag inte hade några som helst förväntningar på. Jag tyckte rentav det såg väldigt mediokert ut, oavsett om det var båtar eller vattenskotrar man styrde.

Just kombinationen Nintendo och vattenskotrar, det verkade helt åt fanders. Det var Mario, Zelda och Star Fox jag ville ha, ingen tråkig realism. Vad var poängen, när vi ändå hade Mario Kart 64 att se fram emot?

Jag tänkte på det som en teknikdemo, och hade inte blivit förvånad om projektet lagts ned. Jag hade inte grämt mig för det.

Men som bekant var spelutbudet inte det största under N64:ans första levnadstid. Mario 64 blev det några helger med sträckspelande, och ganska snart hade man vänt ut och in på alla tavlor och hittat alla 120 stjärnor. Därifrån hoppade jag vidare till Turok, som just där och då var en väldigt spännande upplevelse och kontrast, med sin djungelmiljö och feta vapen. Turok hade så många härliga fusk, att det höll en kvar för en extra tid.

Sedan damp SuperPlay ner i brevlådan, ett nummer där WaveRace recenserades. Det fick väl 92-93 i betyg och jag fattade ingenting. Kunde det verkligen vara så bra? Vattnet såg härligt blått ut, och solnedgången var något man ville köra mot. Jag fyllde år i samma veva, så vad passade bättre än att önska sig detta i present, när det inte fanns något annat tänkvärt alternativ.

Det vete tusan om jag förr eller senare egentligen blivit mer positivt överraskad av ett spel (kanske med undantag för Goldeneye, även där var mina förväntningar väldigt lågt ställda). Känslan av vågorna, dolphin park och att göra stunts var spelglädje i sin renaste form. En känsla som fortfarande sitter i maggropen.

Det enda som grämer mig nu är att spelet snart firar 20 år!

Anonym28 mar 2015q

Måste påpeka hur snyggt spelet ser ut på bilden. Himlen, vattnet, 64-dimman! Kanske ett av de spelen som blir extra bra emulerat. Dubbelt uppslag gissar jag btw.

Bra att du pitchar Level 06 lite, annars riskerar man tappa bort detta med att nya Level finns ute. Reset har blivit lite hemliga kring Level. Kanske syns tidningen mer i..? En app? [email protected] jag och smartmobiler =P

Pölfi:

Sedan damp SuperPlay ner i brevlådan, ett nummer där WaveRace recenserades. Det fick väl 92-93 i betyg och jag fattade ingenting.


Ah just det, det var ungefär där som jag insåg att SP spelade och förstod spel på ett sätt som jag inte kunde. Wave Race och Pilotwings liksom, min tanke var typ "wth-where's Mario?"

Kleti29 mar 2015q

Minns hur jag skaffade Wave Race relativt sent. Typ efter att ha tröttnat på Perfect Dark. Blev sugen på det efter att ha testat det i någon tävling på något sommar-jippo där det kördes på projektorduk i ett tält med sommar och hav i bakgrunden. Extremgillade spelet sedan i några timmar där hemma. Det var ju som bekant ett ganska kort spel.

Aloysius31 mar 2015q

Jag tycker Blue Storm är rät underskattat, det är väldigt vackert än idag och har en trevlig vattenkänsla. Men N64-spelet var väl mer av en överraskning.

CloudStrife14 apr 2015q

En kanon Retro-artikel, som vanligt av dig Victor! Keep them coming!

Oregondanne22 apr 2015q

Trevlig läsning, om än lite slarvigt korrad på sina håll. Framför allt gjorde den här meningen mig ganska förbryllad:

"På den här tiden var Nintendo inte ett världsomspännande underhållningsimperium, utan en av många aktörer som försökte hitta fotfästet på den lukrativa spelmarknaden."

Vänta nu, hur länge var Famicom Grand Prix (släppt i oktober 1987) under utveckling egentligen? Pratar vi om samma Nintendo vars Famicom tagit Japan med storm och sålt miljontals enheter redan i början av 1985, och i slutet av samma år fullständigt exploderade i och med releasen av Super Mario Bros? :)

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.