Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Victor Sjöström

Registrerad: 15 mar 2005 08:00 Senaste besök: I dag 16:42 Online: Nej

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Rymdoperan

Victor Sjöström 6 aug 2016 11:462220 visningarKommentera: 3 !

Eftersom man inte hade så mycket pengar att röra sig med under tonåren blev det någon slags oskriven regel att dela upp uppköpen av tv-spel, skivor och rollspel mellan olika personer. Saker som en kompis hade kunde man ju lika gärna låna istället för att lägga halva studiebidraget på själv. Star Fox 64 (som hette Lylat Wars här i Europa) var ett av få undantag. Martin och Anders var först med att skaffa det, men efter att ha kört det hemma hos dem ett gäng kvällar tyckte jag att det var så grymt att jag köpte ett begagnat exemplar från Tv-spelsbörsen själv. Så jävla värt det.

I LEVEL 018 har jag skrivit tio sidor om hur spelet skapades, vad som influerade det och vad det ledde till. Läs gärna!

« Till bloggen

Kommentarer

Silhuett 6 aug 2016q

Lylat Wars gillade jag mycket när det begav sig. Ett av få N64-spel som jag tyckte var riktigt bra. Blir dock inte klok på namnet, avskyr det av hela mitt hjärta.

Milton Caveman 7 aug 2016q

Silhuett:

Lylat Wars gillade jag mycket när det begav sig. Ett av få N64-spel som jag tyckte var riktigt bra. Blir dock inte klok på namnet, avskyr det av hela mitt hjärta.


Lylat är som du säkert redan vet stjärnan som planeterna i spelserien går i omloppsbana runt och utgör ett planetsystem. Här är lite om bakgrunden till spelets namn:

http://www.nintendolife.com/news/2012/09/want_to_know_the_re...

Rikard Halvarsson 8 aug 2016q

Det här var det bästa (och nästa enda bra) i Level 018. Gillar såna här artiklar hur gamla spel skapades med citat från utvecklarna, särskilt när de har sin egen filosofi kring hur spelidéer hittas på.

Det är ju för intressanta artiklar som dessa som jag ens köper tidningen fortfarande :)

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.