Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Victor Sjöström

Registrerad: 15 mar 2005 08:00 Senaste besök: I går 23:27 Online: Nej

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Super Power och Super Mario Kart

Victor Sjöström 5 aug 2017 14:443423 visningarKommentera: 4 !

Super Mario Kart-recensionen i det första numret av Super Power, 1993. Sidojobb om "specialpryttlarna" (hehe).Taggar: Super Power, Super Mario Kart, 1993, hehe

« Till bloggen

Kommentarer

Oregondanne 7 aug 2017q

Haha. Apropå speltidningar och 1993 hittade jag i går vad som mycket väl skulle kunna vara svensk tv-spelsjournalistiks första retroartikel (du är nog rätt man att bekräfta/dementera!). I Nintendo-Magasinet 7-8 1993 inleds nämligen en serie återblickar som till och med innehåller spalterna "Så tyckte vi då"/"Så tycker vi nu" - en riktig långkörare, med andra ord. Men vad står "Medel" för här egentligen? Förhoppningsvis varken betyget eller svårighetsgraden. ;)

http://imgur.com/a/SoFaN

Och när jag ändå håller på, den här bilden av Shigge cirka 1992 (från ett nummer av Club Nintendo) är bara för skön:

http://imgur.com/a/l7ch3

Waveracer10 aug 2017q

"Grafiken var visserligen bara godkänd men storyn och musiken var så otroligt bra att man kunde spela i flera veckor utan att tröttna." (från länken i kommentaren om Zelda 1)

Hmmm, Zelda 1 har inte mycket till story alls, förutom backstoryn förstås som ju är rätt okej men... nja.

Överdrifter i recensioner fanns tydligen redan på "den gamla goda tiden".

Vem har skrivit texten? Det står ju inte.

Och det där om att Zelda har gömt de 8 fragmenten från vishetens Triforce i åtta borgar... hur går det ihop med att dessa borgar befolkas av Ganons hantlangare egentligen? :)

Detta minns jag att jag gillade med Wind Waker, mot slutet av det spelet så behöver man också hitta bitar av Triforce. (ledsen för ev. spoiler) Som en passning tillbaka till Zelda 1 lite grann ju. (ast det gick i och för sig endast åtta år mellan att jag spelade de två spelen, men åtta viktiga år. När jag spelade Zelda 1 var jag fortfarande barn, närmade mig tonåren. När jag spelade Wind Waker var jag nästan vuxen och hade nästan börjat sluta spela tv-spel. (Sen började jag förstås igen. Jag har spelat lite till och från.)

Åtta väldigt långa år med tanke på hur mycket man växte under dem. (20 centimeter... Nä, jag menade ju inte att jag växte rent fysiskt utan... ja, ni fattar)

Waveracer10 aug 2017q

Blixten var lite fuskigt bra i Super Mario Kart. Den varade inte riktigt lika länge i Mario Kart 64 har jag för mig. Även skalen var väl lite mer drastiska i SMK, ett rött så fick man tvärstopp ju. Dessa två är de i serien som jag spelat mest. Super Circuit spelade jag en del också. De andra har jag inte alls spelat lika mycket. jag kanske blev mätt eller tröttnade eller växte ifrån dem.

Men jag gillade att tävla i ett Nintendo SM i Mario Kart 64 (Royal Raceway, kanske handlar mycket om att Mario Kart är roligare tillsammans, jag spelar mycket ensam)

Karl Hungus23 aug 2017q

Åh, det klassiska förstanumret av Super Power. Fullständigt sönderläst.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.