Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

KennyMan666

31 Registrerad: 16 mar 2005 11:30 Senaste besök: I dag 01:43 Online: Nej

Hisings Backa https://corruption.next-era.net/ KennyMan666

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Kenny klarar av: Odin Sphere Leifthrasir

KennyMan666 26 feb 2017 14:07401 visningarKommentera: 0 !

Jag skrev om Leifthrasir i min adventskalender. Då var jag på den fjärde boken, av totalt sex (fem huvudbäcker och så en slutbossbok). Nu, nästan exakt två månader efter den luckan, är jag färdig. Klarade av det i går. Med det riktiga slutet, ska sägas - spelade igenom sista boken för första gången i början av januari.

Sista boken är alltså fem bosstrider. Det finns fem karaktärer. Man väljer en karaktär per boss. Det finns en korrekt väg genom det som ger det bästa slutet. Så givetvis spelade jag igenom den på fel sätt fyra gånger först, så att jag fick möta alla bossar med alla karaktärer. Sen... sen grindade jag. Jag grindade med alla karaktärer för att levla upp alla deras förmågor till max, och få alla färdigheter. Det tog typ tjugo timmar extra. Sen klarade jag av det. På riktigt.

Jag vet inte om jag kan kalla mig helt klar med det. Det finns en bonusbana, en extra hög svårighetsgrad, och så ett New Game Plus (tror jag) som jag kanske gör något av senare. Så finns det en sista liten scen i story-schemat jag tydligen inte fått fram. Får kolla upp det där nån gång.

Men för närvarande är jag klar med spelet som jag köpte min PSVita för. Spelet som jag inte har tagit ut ur Vitan sedan jag fick hem det och började spela det. Nu får det väl bli dags för något annat.

Men det är ett fantastiskt spel, som jag varmt kan rekommendera till alla som har något system att spela det på. Vitan är antagligen tekniskt sett det sämsta att spela det på, men det var lysande för mig - och det system som hade flest andra spel jag också ville ha.

Mer Vanillaware till Vita ska det bli. Måste bara införskaffa dem. Och ha tid att spela. Snart börjar arbetet med mitt examenarbete på riktigt.

Och då lär jag fan inte ha mycket tid till annat.

Kennys spelår 2016 - Lucka 31

KennyMan666 31 dec 2016 16:01769 visningarKommentera: 0 !

Så var vi då här.

Årets sista dag.

Och med det en titt på kalendern en sista gång.I dag var det faktiskt, tja, ingen som hittade luckan. För jag ville få det ordnat innan jag for iväg på nyårsfestligheter. Så jag får, precis som med första luckan, hitta den själv.

Vi hittar då den sista luckan... i närheten av var den första fanns. I samma modul, mellan larvfötterna. Nu på den vänstra plattformen. Under Amanita-svampen, till vänster om Sans. Där finns kalenderns sista nuffror, på den sista luckan, som vi kan öppna nu.Vi började med Mario. Vi slutar med Link. Lite sådär Nintendo-fint.

Lucka 31 - The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Det var egentligen inte så mycket annat sista bonusluckan i årets kalender kunde vara (tja, jag hade tänkt att det skulle vara Bloodstained, men det blev ju mer försenat...).

Så det blir ju också spelet som får stå som representant för en möjlig framtid med Nintendo Switch för mig.

Jag vet ATT jag kommer skaffa en Switch. Jag vet inte NÄR jag kommer skaffa en Switch.

Så frågan blir ju då vilken konsol det slutar med att jag skaffar Breath of the Wild till.

Lite beror det på huruvida jag lyckas få mig något jobb. År 2017 påbörjar jag nämligen sista terminen på min universitetsutbildning. Det har varit många år på universitetet för mig, många olika saker som studerats, men till shut fann jag rätt och tanken är nu den att jag lagom till sommaren ska ha min magisterexamen i journalistik. Så får vi väl se om det leder till något jobb - helst vill jag jobba med TV, och helst på SVT.

Så var det ju det där om att köpa mig en New 3DS XL med videoinspelningsmodd också.

Jag har sällan, om det någonsin ens har hänt, köpt mig mer än en konsol under ett år. Och jag köper nuförtiden aldrig konsoler vid release.

Breath of the Wild som releasetitel är dock, måste jag erkänna, jävligt lockande.

Om jag har pengar till det - visst. Då köper jag en Switch nästa år. Inte vid release, men till hösten eller så. För antagligen kommer Switch-versionen av Breath of the Wild vara den bästa versionen. Inte som Twilight Princess, där Wii-versionen bara var en försämring.

Så.

Jag har inte sett många Breath of the Wild-trailers. Har tittat på någon, tror jag, och sett några bilder. Och hört ett gäng om det. Det verkar bli bra. Jag behöver inte se några trailers - jag vet redan att jag vill ha det. Jag behöver inte övertygas mer, och då tittar jag hellre inte på preview-material, så att jag kan få fler överraskningar när jag faktiskt spelar det. Open world, också - känns som om det kan bli lite av en återgång till vad det första Zelda-spelet var. Men vi får se vad det i slutändan resulterar i.

Framtiden får utvisa vad för konsoler jag skaffar under nästa år.

Framtiden får utvisa om Breath of the Wild blir fantastiskt.

Framtiden får utvisa om jag får ett jobb.

Och framtiden får utvisa vilka spel som kommer med i nästa års kalender.

---

Och det var det hela. Adventkalendern Kennys spelår 2016 är klar. Alla luckor har öppnats, mindre än tolv timmar är kvar av året, och nu återstår bara en sak: att räkna julpoängen och utse Kennys kalendermästare 2016.

Det var en jämn kamp. Det var chips och prositen som under många tillfällen delade på förstaplatsen på leaderboarden. Och vinnaren, med tolv julpoäng, som vi högtidligen utser till kalendermästare, är...

prositen!

Med en julpoäng mer än chips, som får nöja sig med att bli god tvåa, är det alltså prositen som härmed kan stoltsera med att ha erhållit titeln Kennys kalendermästare 2016!

Så får vi väl se om hon återvänder för att försvara sin titel nästa år.

För det är klart att det blir en kalender då också. Jag väntar mig inte att spela så mycket nya grejer att jag fixar en vettig Årets Spel-lista.

Och det har ju funkat helt ypperligt att göra det här på forumet. Tack till alla som läst, tack till alla som letat luckor, tack till, ja, alla.

Vi gör om det nästa år.

För mitt driv att göra fåniga bilder har inte minskat.

Gott nytt år.

/KennyTaggar: December, kalender, Breath of the Wild

Kennys spelår 2016 - Lucka 30

KennyMan666 30 dec 2016 13:26759 visningarKommentera: 0 !

Med mindre än 48 timmar kvar på året tar vi fram kalendern igen.Åter var det prositen som hittade en lucka. Allra längst ner i högra hörnet, uppepå Kokuoh-Go, hittade hon lucka trettio. Vad kan finnas där?Men se där, en annan Kenny. Tja, samma Kenny som mitt nick kommer från. Jag tror inte det är en så bra idé att dansa på Raohs häst, men...

Lucka 30 - South Park: The Fractured but Whole

Tjugonde säsongen av South Park i år, då. Har faktiskt inte sett färdigt den än, har ett par avsnitt kvar att avhandla.

En säsong som började fantastiskt men blev lite konstig. Dels på grund av årets absolut dummaste pryl, då Amerika valde den sämst lämpade personen någonsin att bli president. Amerika som vi känner det är absolut dömt, så det blir väl till att se vad som finns kvar bland spillrorna om fyra år. Om Trump ens håller så länge. Skulle inte bli överraskad om han avgår när han fattar hur mycket jobb det egentligen innebär. Fast då blir det ännu värre - Trump är inkompetent, Mike Pence är ren och skär ondska.

Men i alla fall.

The Stick of Truth var ett helt fantastiskt spel. Det var ett RPG som hade allt jag tycker att RPGn ska ha. Inga random encounters, och ett stridssystem som är på något sätt involverat. Att man dessutom kunde göra två olika aktioner per runda (typ) var också väldigt trevligt. Och så var det ju, ja, South Park.

Givetvis blev jag intresserad när jag fick höra att en uppföljare var på gång, och av det jag sett än så länge verkar den ju vara på väg åt rätt håll. Ännu mer involverade strider med positionering av karaktärer, det är alltid kul med superhjältarna och så kan man spela som tjej också.

Jag har en tendens att alltid välja att spela som tjej i spel om valet mellan tjej och kille ges. Finns redan en sån stor majoritet spel där huvudpersonen är en kille och man inte får välja, så det är kanske för att väga upp det lite. Kanske.

Så jag ser sannerligen fram emot det.

Så ser jag givetvis fram emot nästa säsong av South Park också.

För är det en enda sak positiv sak som USA-valet kommer leda till är det vad det blir av det i South Park, med tanke på vem som är stand-in för Trump där. Hoppas att de håller fast vid det och inte tar in en "riktig" Trump istället.

Det skrämmande är ju att Mr. Garrison skulle vara en bättre president än Trump.

Men att vara en bättre president än Trump är ju, egentligen, lite som att vara ett bättre spel än Superman 64.Taggar: December, kalender, South Park, the fractured but whole

Kennys spelår 2016 - Lucka 29

KennyMan666 29 dec 2016 15:24762 visningarKommentera: 0 !

Luckorna sinar, men än finns de att öppna! Så det är bara att snällt ta fram kalendern som vanligt.I dag var det då prositen som hittade luckan, uppe till vänster, i ett fortfarande tomt område himmel. Vi tittar bakom den.Ett rymdskepp till. En Silver Hawk, till och med.

Lucka 29 - Darius Burst: Chronicle Saviours

När jag skaffade mig en PSVita var fyra av fem anledningar Vanillaware-spel (Leifthrasir, Muramasa Rebirth, Dragon's Crown och 13 Sentinels). Här är då den femte anledningen.

Det första Darius Burst kom till PSP. Jag hade planer på att skaffa mig det men det blev aldrig av. Var väl lika bra eftersom det kom förbättrade versioner och grejer.

Just Darius, i alla fall vissa delar av serien, är en shmupserie som inte är exakt vad jag vill ha i shmups men som jag ändå kan gilla. Darius Gaiden är bra på riktigt. Trots att det är ett hori med väggar man dör av.

Burst, då. Allt jag egentligen vet är att det är Darius, nyare och bättre, med nya fiender, fler skepp, och givetvis nya HUGE BATTLESHIPS. Och Burst-systemet, som innebär att man likt i G-Darius och Metal Black (av samma utvecklare), och DoDonPachi Daifukkatsu, kan skjuta laser på fiendelaser och därmed ha laserduell. Sånt är alltid kul.

Så var det ju Chronicle Saviours-DLCn.

För det har kommit DLC som låter en spela som skepp från diverse andra shmup. Bland annat så finns det DoDonPachi-skepp däri. Kan mycket väl bli det närmaste vi kommer ett GwangeDash "på riktigt", så att säga. Officiellt släpp med en massa crossover-skepp.

Nu när Cave mer eller mindre har lagt ned shmuputvecklingen behövs det verkligen lite nytt sånt blod, och förvaltande av arvet.

Så Chronicle Saviours är nog det jag behöver.

För bra bärbara shmups är det sannerligen inte gott om!Taggar: December, kalender, darius

Kennys spelår 2016 - Lucka 28

KennyMan666 28 dec 2016 14:29768 visningarKommentera: 0 !

Så, då får jag ta och posta en lucka från tåget i år också. För nu är jag på väg hem till Göteborg, så kika på kalendern!I dag var det alltså åter chips som fann luckan. Mellan larvfötterna, uppåt en bit, på en till sån där plattform av Arkanoid-block har vi luckan. Vem kan tänkas sitta bakom den?Och visst är det Samus.

Lucka 28 - Another Metroid 2 Remake

Meningen var egentligen att Shantae: Half-Genie Hero skulle få den här bonusluckan. Sen insåg jag att det, tekniskt sett, hade varit del av Shantae-bonusluckan 2014, och jag kan inte ha samma spel i två olika luckor. Hade inte haft så mycket mer att säga om det nu heller, tror jag.

Så jag fick byta ut det, och kikade på listan över spel jag kanske skulle spelat i år, som nu har överflyttats till att bli spel jag kanske spelar nästa år, och som därmed alla blir kandidater till 2017 års kalender.

Av de som fanns kvar var Another Metroid 2 Remake det jag ansåg mest troligt att jag skulle komma att spela.

Alla känner ju till historien där. Det var under utveckling länge, så släpptes det äntligen, så sade Nintendo att det inte fick finnas längre. Så försvann nedladdningslänkarna. Turligt nog hade jag redan laddat ner det och givetvis så speglade jag det omedelbums efter att Nintendo sagt sitt.

Return of Samus är absolut det Metroid-spel som var i störst behov av en remake. Redan i det första Metroid var det inte alltid helt lätt att veta bar man var på grund av avsaknaden av karta, och när det saknas färg också blir det ännu svårare. Metroid II "löste" ändå det här genom systemet med att man måste döda ett visst antal Metroider i varje område innan man kunde komma vidare och utforska nästa, snarare än att låsa allt bakom nya uppgraderingar att hitta.

Det funkar väl i och för sig.

Jag vet inte om AM2R har ändrat på denna biten, men för att vara troget originalet vore det väl bättre om det inte hade gjort det.

Vi får se.

Ska bara bli av att jag spelar det också, och med allt annat skit jag har att spela och jobba på så vete fåglarna när det händer.Taggar: December, kalender, Another Metroid 2 Remake

Tidigare inlägg

1 2 3 4 5 | nästa | sista

Kennys spelår 2016 - Lucka 27

27 dec 2016 13:090

Juldagarna var således över, men kalendern truckar på året ut! Så det...

Kennys spelår 2016 - Lucka 26

26 dec 2016 12:050

Annandagen är här, och med det nästa...

Kennys spelår 2016 - Lucka 25

25 dec 2016 12:170

Då var det juldagen, och bonusveckan inleds! Och den fungerar precis...

Kennys spelår 2016 - Lucka 24

24 dec 2016 12:590

Dopparedagen är här igen, och det är då det händer. När varje liten...

Kennys spelår 2016 - Lucka 23

23 dec 2016 11:580

I morgon är det ju till och med julafton. Så fort det har gått....

Kennys spelår 2016 - Lucka 22

22 dec 2016 13:070

Det är inte ens julafton än men jag har redan både slagit in och...

Kennys spelår 2016 - Lucka 21

21 dec 2016 13:000

Så. Då ska det väl gå som vanligt igen....

Kennys spelår 2016 - Lucka 20

20 dec 2016 23:540

Sen lucka av korkade...

Kennys spelår 2016 - Lucka 19

19 dec 2016 15:380

Julveckan är här! Jag har numer inhandlat alla mina julklappar, ska...

Kennys spelår 2016 - Lucka 18

18 dec 2016 12:180

Det är redan den fjärde advent och julklappar ska slås in och luckor...

Kennys spelår 2016 - Lucka 17

17 dec 2016 16:220

Blev lite försenat i dag, texten var inte helt klar och jag behövde...

Kennys spelår 2016 - Lucka 16

16 dec 2016 12:510

Nå då, fler luckor finns att öppna!...

Kennys spelår (och Loadingkalendern) 2016 - Lucka 15

15 dec 2016 12:101

Viktig dag i dag! För inte nog med att vi har en lucka att hitta, det...

Kennys spelår 2016 - Lucka 14

14 dec 2016 11:580

Julen närmar sig med stormsteg och det gör kalendern också. Vänta,...

Kennys spelår 2016 - Lucka 13

13 dec 2016 13:160

Det är Lucia! Jag sov för länge i dag, men det är alltid tid att...

Kennys spelår 2016 - Lucka 12

12 dec 2016 12:160

Då var vi redan halvvägs genom december, så efter i dag har vi öppnat...

Kennys spelår 2016 - Lucka 11

11 dec 2016 23:580

Folk verkar inte vara så haj på att leta luckor under helgen. Men...

Kennys spelår 2016 - Lucka 10

10 dec 2016 22:530

Tja, såhär går det när ingen vill leta lucka på allvar. Men,...

Kennys spelår 2016 - Lucka 9

9 dec 2016 14:000

Har varit en lite märklig morgon men det förhindrar oss inte från att...

Kennys spelår 2016 - Lucka 8

8 dec 2016 12:500

Emedan jag jobbar på hemsidan för redaktionen där jag gör min praktik...

1 2 3 4 5 | nästa | sista