Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

KennyMan666

31 Registrerad: 16 mar 2005 11:30 Senaste besök: I dag 14:59 Online: Nej

Hisings Backa https://corruption.next-era.net/ KennyMan666

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Kennys spelår 2016 - Lucka 8

KennyMan666 8 dec 2016 12:5077 visningarKommentera: 0 !

Emedan jag jobbar på hemsidan för redaktionen där jag gör min praktik finns det alltid tid att ta fram kalendern.Dagens lucka hittades av prositen.

Precis framför sandkravlaren, nästan allra högst uppe till höger har vi den, och vad hittar vi när vi öppnar?En som kommer med fallskärm. Med solglasögon. Och lila kläder.

Lucka 8 - Far Cry 3: Blood Dragon

Året är 2007 det är framtiden

Om Splatoon var nittiotalet i ett spel, så är Blood Dragon åttiotalet i ett spel. Vice City vill väl i och för sig vara med och dela på den titeln, men det är lite två olika åttiotal där. Blood Dragon är actionfilms-åttiotalet.

Allt vad neon, laser och överdrivet patriotiska actionhjältar heter.

Till att börja med ska sägas att det här var mitt första Far Cry-spel. Det var inte en spelserie jag någonsin var intresserad av annars. Inte så att jag höll mig undan från det av någon speciell anledning, det väckte bara aldrig mitt intresse. Men Blood Dragon, det var det omöjligt att inte bli helsåld på vid första anblicken. Laser, neon, drakar.

Första gången jag spelade det var innan i år. Jag spelade, tja, i princip ingenting. Introt. Tog mig inte ens igenom introduktionsuppdraget, så det räknades typ inte.

I somras plockade jag upp det igen (ja, som del av ett spel om dagen-projektet, vilket faktiskt Ken's Rage också var).

Den här gången kom jag in i det på riktigt. Jag lärde mig saker, spelade igenom introduktionen, vilket tog mig till den faktiska kontentan av spelet. Den där man gör uppdrag, men kan dra runt och ta över lite fiendebaser och grejer om man så vill.

Jag gjorde mest det sistnämnda.

Jag har, ska det sägas, inte spelat så mycket Blood Dragon som jag egentligen hade velat göra för att få ihop en vettig text om det. Och när jag spelade det, så, tja, fastnade jag lite i att göra sidouppdrag och grejer istället för att spela storyuppdragen. Så jag drog runt på ön och samlade gömda TV-apparater och videoband. Jag gjorde jaktuppdrag. Och, förstås, så tog jag ett gäng baser.

Så var det ju de små hårdvarumässiga grejorna: Jag måste stänga av Logitech Setpoint för att mina musinställningar ska fungera av rätt så korkade anledningar, och, öh, när jag spelar det blir processorn min varm. Så jag vill inte spela det för länge. Lite samma som med Shadow Warrior förra året (jag har inte spelat något mer Shadow Warrior).

Borde kanske sätta på ny kylpasta. Hade faktiskt ett litet skrämselmoment när processorn faktiskt överhettade hyfsat nyligen. Lösningen då var att låta datorn stå avstängd och vädra ur ett tag, och så givetvis en urblåsning av damm medelst tryckluft på burk. Sånt ska man ha hemma (fast jag var tvungen att ge mig iväg och köpa en ny burk för min gamla var ganska slut).

I alla fall.

Blood Dragon gav mig möjligheten att göra sånt där extragrejs, och jag gillar att göra sånt. Så det blev en massa sånt.

Och det är ju inget egentligt fel att spela på det viset när möjligheten ges.

Jag ska ta och spela vidare i storyn. Jag ska nå slutet av spelet.

Men ibland vill man ju bara dra runt och skjuta stora dinosaurier med neonspikar och laserögon med en fet laserkanon också.Taggar: December, kalender, Far Cry, Blood Dragon

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.