Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

KennyMan666

31 Registrerad: 16 mar 2005 11:30 Senaste besök: I dag 14:59 Online: Nej

Hisings Backa https://corruption.next-era.net/ KennyMan666

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Kennys spelår 2016 - Lucka 9

KennyMan666 9 dec 2016 14:0080 visningarKommentera: 0 !

Har varit en lite märklig morgon men det förhindrar oss inte från att titta kalender.Luckan hittades i alla fall, åter av chips som drar ifrån i julpoäng.

Han hittade den mellan larvfötterna, till vänster om plattformarna. I det lilla utrymmet där där vi ser lite himmel bakom har vi en nia, som vi nu kan öppna upp.En som hoppar. Som är lila.

Lucka 9 - Freedom Planet

Jag är inte säker på att det finns en enda unik tanke i det här spelet.

Menar.

Det föddes bokstavligt talat som ett Sonic-fanspel, närmare bestämt ett Sonic 3-romhack.

Och det märks.

Någonstans på vägen bröts det loss, karaktärerna och settingen byttes ut till original, men det är inte minsta tvekan om var det har sina rötter.

Inte för att det på något sätt försöker gömma det. Men det ursäktar det inte heller.

Freedom Planet är lite vad du får om du skulle be Treasure att göra ett Mega Drive-Sonic-spel och blanda in så jävla mycket deviantArt som det bara går. Det kan tyckas att "Treasure gör Sonic" låter som en bra grej (och det finns till och med en shmup-bana inblandad, i äkta Treasure-stil), men halten av dA i storyn ska inte underskattas, man får minnas att Treasure är ett jävligt ojämnt gäng och... ja.

Kanske mer än något annat så belyser Freedom Planet ett ofrånkomligt faktum: Sonic håller inte riktigt längre.

Som tidigare nämnt hade jag en Mega Drive istället för ett Super Nintendo. Jag vet inte varför jag ville ha det. Men jag ville det, och jag fick det, och jag spelade det.

Inget ont om Mega Drive - egentligen. Såhär i backspegeln är det ganska jätteuppenbart att Super Nintendo var bättre, men det fanns en del sköj på Mega Drive i alla fall. Strike-spelen var rätt bra grejer, jag och min dåvarande polare Max (som hade ett Super Nintendo) brukade lira World of Illusion i co-op, Decap Attack var speciellt, det var till Mega Drive jag hade min första arkadsticka och... ja.

Det var ju Sonic.

Jag hade Sonic 1 och 2 och 3 och & Knuckles. De var kul att spela, vet jag att jag tyckte på den tiden. Och jag ska inte påstå att de är helt värdelösa i dag, för det är de inte. Men de är, helt enkelt, inte lika kul.

Och det är det som lyser igenom när jag spelar Freedom Planet. Införskaffade det i den där Nintendo-Humble Bundlen tidigare i år. Huruvida den bundlen kommer visa sig ha varit värt det är för närvarande en fråga för filosoferna, men jag har några otestade grejer från den fortfarande.

Det är expansiva banor, som meningen är att man inte ska se för mycket av. Det är hastighet som ibland leder till att man känner att man inte riktigt har kontroll över vad som händer. Det är att springa in i något jävelskap man knappt såg.

Det är Sonic.

Freedom Planet är Sonic och kommer aldrig att kunna vara något annat än Sonic. Okej, det finns lite andra spel inblandade där: Lilacs specialteknik är direkt stulen från Sparkster. Nu har jag inte spelat som Carol och Milla än, men det går säkert att identifiera direkta influenser i hur de spelar också.

Och om jag någonsin faktiskt spelar som de två också, så blir det i Arcade mode. Med Lilac spelade jag Story mode. Hade innan jag spelade hört att storyn var väldigt, tja... låt oss bara säga att det var där deviantArt kom in.

Jag trodde folk överdrev.

Det gjorde de inte.

Storyn är förfärlig.

Det finns sämre spel än Freedom Planet. Det finns sämre spel som inte har stulit varenda litet gameplay-element från andra källor. Och ska jag säga något som faktiskt är till Freedom Planets fördel så är det att en hel del av det grafiska faktiskt är rätt så imponerande och skulle kunna vara hämtat ur vilket Treasure-spel från 16-bits-eran som helst.

Freedom Planet vill mycket men mäktar inte riktigt med det.

Kanske lite för att det som det är i grunden baserat på inte heller gör det längre.Taggar: December, kalender, Freedom Planet

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.