Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

KennyMan666

31 Registrerad: 16 mar 2005 11:30 Senaste besök: I dag 14:59 Online: Nej

Hisings Backa https://corruption.next-era.net/ KennyMan666

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Kennys spelår 2016 - Lucka 14

KennyMan66614 dec 2016 11:5877 visningarKommentera: 0 !

Julen närmar sig med stormsteg och det gör kalendern också. Vänta, det där lät fel. Äh, vem bryr sig.Vi sökte efter lucka fjorton och det var prositen som hittade den. Precis ovanför den vänstraste kanten på den vänstra larvfoten hittade hon den, och vad kan det tänkas att vi hitttar bakom den?En, tja, get. Som är lila. Och som verkar, ja, fly.

Lucka 14 - Escape Goat 2

Åter är vi get.

Det första Escape Goat hittade jag på Xbox Live Indie Games. Under en period så bevakade jag XBLIG rätt mycket, och grävde dessutom igenom alla sisådär tretusen spel som fanns på tjänsten för att hitta en sisådär 30-40 stycken som var bra och värda pengarna. En del ordentligt superbra (Protect Me Knight, Aeternum, One Finger Death Punch).

I alla fall hittade jag någon gång Escape Goat och det blev ett inköp efter test (jag köper inget på XBLIG utan att testa demot först. Eller XBLA, för den delen). Ett trevligt litet pusselplattformsspel, med en skärm stora banor. En lila get och en kompanjon i form av en mus som skulle ta sig ut. Eller, ja, fly (ska erkänna att det tog mig längre än det borde ha gjort att notera ordvitsen i titeln).

Tror bara det tog mig någon dag att spela igenom det, men det var ett väldigt trevligt spel.

Så kom det ju en uppföljare.

Jag kände inget direkt behov av den när jag för första gången såg att den fanns, så det blev ett sånt där spel som jag så småningom köpte på en rea och sen så fick det ligga tills... ja, tills i somras, och mitt ett spel om dagen-projekt. Escape Goat 2 var det tredje spelet i ordningen där och det första jag klarade av, samma dag som jag påbörjade det.

För inte heller uppföljaren var ett långt spel. Nog för att jag tydligen har några hemliga rum att hitta också, så jag kanske har anledning att återvända så småningom.

Men, tja.

Escape Goat 2 är egentligen inte mycket mer än en uppföljare enligt konstens alla regler.

Grafiken är uppdaterad. Där originalet var sådär skönt pixligt är tvåans get, om än fortfarande lika lila, mer av en HD-get. Detsamma gäller allt det andra. Så gott som allt återvänder från ettan, och så förekommer det förstås ett antal nyheter också. Och en del som jag tror är nyheter. Rätt säker på att den där grejen som gör att musen kan bli typ en eldboll och flyga till motstående vägg (eller tak, eller golv) inte fanns med i originalet.

Något som absolut inte fanns med i originalet är det sista huvudsakliga elementet som spelet introducerar: Skelettormen/draken/något. En lång sak som automagiskt rör sig framåt och när den når en vägg svänger åt det håll som geten befinner sig. Kan samla på sig nycklar och därmed bli längre, nycklar som frigörs när ormen fastnar någonstans och således spränger sig själv.

Banorna med den var de mest frustrerande i spelet, kan jag i alla fall säga. Även om det bara var en av dem där jag faktiskt kollade upp en detalj på Youtube om banans lösning.

Så lite tappade det fart där mot slutet, men tja.

Jag kan inte klaga för mycket.

Det är absolut ett bra spel. Och det är ju inte alltför ofta man faktiskt får vara get heller.Taggar: December, kalender, Escape Goat

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.