Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

KennyMan666

31 Registrerad: 16 mar 2005 11:30 Senaste besök: I dag 14:59 Online: Nej

Hisings Backa https://corruption.next-era.net/ KennyMan666

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Kennys spelår (och Loadingkalendern) 2016 - Lucka 15

KennyMan66615 dec 2016 12:10135 visningarKommentera: 1 !

Viktig dag i dag! För inte nog med att vi har en lucka att hitta, det är en crossoverlucka med min Loadingkalenderlucka.Det var chips som var snabb och hittade den, uppe på plattformen i fören som byggts av brickor (de är från SNES-Arkanoid, faktiskt) har vi den viktiga lucka femton, så vi tar och öppnar den.Ett trumset. Trummor. Rytm. Musik.

Lucka 15 - Rhythm Thief & the Emperor's Treasure

Musik, alltså.

Ända sedan evigheter tillbaka har musik och sång varit ett av mina stora intressen. Lyssnade på en hel massa saker, var med i kören i skolan, spelade trummor en period, och i dessa dagar är jag huvudansvarig för karaokearrangemang på diverse konvent runtom i landet.

Och musikspel, ja... några stycken har det blivit. Men inte överdrivet många, faktiskt.

Några har dock verkligen fångat mig.

Ouendan hörde till anledningarna att jag skaffade mig en DS, och den som läste min kalender för två år se'n vet att jag totalt föll för Theatrhythm Final Fantasy: Curtain Call (som jag fått ett nytt återfall av, och nu spelar alla "Today's top hit" dagligen. Det händer med ojämna mellanrum).

Men för att musikspel ska vara bra så behöver de vara en sak över allt annat: responsiva.

Så var det ju ännu ett av de där spelen jag spelade i mitt sommarprojekt, ett av spelen som kom genom Humble Nintendo Bundle.

Rhythm Thief, då.

Det är inte ett renodlat musikspel, utan det är lite av ett äventyrs/peka-klicka-spel som blandas med musikminispel för att, ja, åstadkomma i princip allting som behöver åstadkommas för att ta sig vidare i spelet, och lite till.

De använder sig av olika typer av kontroll - pekskärm, knappar, gyro (usch). Och var, föga överraskande, av väldigt olika kvalitet.

Vissa hade jag inte så mycket att klaga på. Främst de knappbaserade som mest handlade om att trycka på rätt knapp vid rätt tillfälle. Gyro-användande på 3DS är sällan bra, och var det inte här heller.

Och timingen var ofta väldigt oförlåtande. På vissa tyckte jag att jag reagerade vid exakt rätt tillfälle, men det tyckte inte spelet.

Och så var flertalet... helt enkelt inte speciellt kul. När man kommer in i en rytm i såna här spel så blir de ofta väldigt bra, och det skedde på sina små, små ställen här också. Men när man behöver lära sig en ny kontroll för typ vartannat minispel kan det inte bli en ihållande känsla. Och sen var det ju allt emellan.

De aggressivt animéiga storysekvenserna. Att peta runt överallt i övervärlden för att hitta gömda medaljer och grejor. Hitta ljud för att lösa pussel. Andra små typer av pussel.

Det blir en väldigt osammanhängande upplevelse. Det är inte ett helt värdelöst spel, men det hör absolut inte till de bättre musikspelen jag spelat.

Så, återigen, vi får väl se om jag orkar spela det vidare.

Nå!

Än är vi inte klara, för det här är ju en dubbellucka.

Vi håller oss på samma konsol, och inom samma tema - 3DS och musik.

Inhandlade nämligen, efter att ha nyttjat en My Nintendo-kupong för 50 procents rabatt, KORG M01D. En rätt så populär, tydligen, synth som det blev 3DS-applikation av.

Hade lite väl ambitiösa planer, ska sägas. Men nåt blev det.

En, tja, låt oss kalla det remix av en jullåt. Så här kommer Sleigh Ride i 3DS-synth-tappning. I två varianter, till råga på allt: slyride och slowride. Musiker kallar jag mig inte, men...

(jag är inte helt säker på att jag anser mig hundraprocentigt klar med dem, kanhända jag knåpar vidare under julveckorna. Men tycker att de duger för kalender-prerelease i alla fall.)


Taggar: December, kalender, Rhythm Thief, Loadingkalendern, musik

« Till bloggen

Kommentarer

Stefan Norlander16 dec 2016q

Jag måste berömma dig för det enorma arbete du lägger ner på din spelkalender! Bra jobbat! Jag önskar att jag hade lite mer tid över så att jag kunde följa den.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.