Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

KennyMan666

31 Registrerad: 16 mar 2005 11:30 Senaste besök: I dag 00:14 Online: Nej

Hisings Backa https://corruption.next-era.net/ KennyMan666

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Kennys spelår 2016 - Lucka 16

KennyMan66616 dec 2016 12:5169 visningarKommentera: 0 !

Nå då, fler luckor finns att öppna! Marsch!Och vem hittade den i dag? Jo, Megaloman. På den övre längan plattformar, till vänster om mitten, på en bred plattform, framför Larry Koopa, har vi lucka sexton. Så vi öppnar upp.En dude med ett kortsvärd. Han ser ut att vara grek.

Lucka 16 - Apotheon

Jag har sett många typer av spel i många olika typer av grafikstilar. Vi har retro, vi har HD, vi har monokrom, vi har handmålat, vi har världar gjorda av lera eller garn eller papper eller vadsomhelst.

Men Apotheon är det enda spel jag någonsin sett som tar sin grafikstil från, ja, gamla grekiska krukor.

Och det funkar, på något konstigt sätt.

Det ser rätt fräsigt ut.

Men en snitsig grafikstil räcker inte långt om det inte finns ett bra spel däri också. Så vad bjuder Apotheon på?

Tja, ett gameplay med både positiva och negativa detaljer att peka på.

I grunden är det ett gäng Metroidvania över det. Det är en karta att utforska, dock med flertalet områden som känns som separata banor. Däremot inte så mycket till nya förmågor och sådant att leta upp, utan det handlar om att utföra vissa "uppdrag" som för storyn vidare och öppnar upp nya uppdrag med nya områden. Men saker att hitta är det gott om.

Vapen och föremål, mest.

Så vi kan ju prata lite om vapensystemet.

Man hittar många olika vapen där i och runt Olympen (för, ja, det är givetvis där det utspelar sig). Och det finns en poäng i samla på sig en mängd. Att ha multipler av samma går inte, men det går inte att bara hålla sig till ett enda vapen - de tål nämligen inte hur mycket som helst, de går sönder så småningom och kan inte repareras (man hittar reparationskit, men det är bara för rustningen). Så finns det en del specialvapen, starkare, med extra effekter, som håller längre, och går de sönder kan man köpa nya på svarta marknaden, vilket förstås kostar ett gäng guld. Vapnen håller inte riktigt lika länge som jag skulle vilja i allmänhet, men det leder i alla fall till att man måste variera sig lite.

Och det här känns ju som ett ypperligt tillfälle att gå in på det faktiska stridssystemet, för det är också lite speciellt. Inte bara tryck på knapp för att svinga svärd/klubba/spjut/vad-du-nu-har - givetvis finns det en knapp för det, men du har ett sikte för åt vilket håll det ska göras också. Ett 360 graders sikte. Som kontrolleras med den andra spaken på dosan och förklarar varför attackknappen var på en axelknapp i default-inställningarna. Innan jag började spela konfigurerade jag om det till att vara den knapp jag brukar använda till tocket i, ja, spel i allmänhet. Men att använda höger spak och knapp på höger sida samtidigt funkade ju inte alls, så jag fick fixa om det därna. Det är ett rätt intressant system i grunden, även om det inte alltid funkar precis så som man skulle vilja. Och ibland spårar det ändå bara ur till att hålla spaken i riktning mot fienden och attackera så mycket som det bara går. Men det är inte någonting som egentligen är negativt i sig.

Vidare har man saker att hålla i andra handen, vilket främst betyder sköld eller fackla. Sköldar, likt vapen, tål bara ett visst antal slag, sen får man hitta eller köpa ny. Rustningen är i olika delar och kan uppgraderas separat. Man kan blanda till saker med föremål man hittar, så man kan göra helande drycker eller bomber eller sånt. Skölden kan också siktas i olika riktningar.

Och är det något mer som kan sägas om estetiken så är det att det är kul att de har gått all in på den. Det är inte bara grafiken som ser ut som de gamla grekiska bilderna, karaktärerna gör det också. Vilket vill säga att de har ungefär lika mycket kläder på sig som folk hade på de bilderna.

Så vi har hel- och halvnakna gudar av bägge kön, och satyrer som, eh, är glada att se dig.

Men det funkar, liksom.

Jag vet inte hur mycket av spelet jag har kvar, men det är absolut ett spel jag kommer fortsätta med. För det är bra.

Och helt klart det mest estetiskt intressanta spel jag spelat i år.Taggar: December, kalender, Apotheon

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.