Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

KennyMan666

31 Registrerad: 16 mar 2005 11:30 Senaste besök: I dag 14:59 Online: Nej

Hisings Backa https://corruption.next-era.net/ KennyMan666

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Kennys spelår 2016 - Lucka 18

KennyMan66618 dec 2016 12:1886 visningarKommentera: 0 !

Det är redan den fjärde advent och julklappar ska slås in och luckor ska öppnas och jag vet inte vad.Lucka nummer aderton hittades ju då av chips. Rätt så mitt i, under en röd ljuslykta. Vi får således öppna.En som svingar sig. Som har händer och fötter men verkar sakna armar och ben. Och hals.

Lucka 18 - Rayman Legends

Rayman är en serie som jag tidigare nästan inte har spelat något alls av. Jag minns att vi hade Rayman till datorn, på en skiva, som vi fick med... något. Jag vet inte vad. Jag spelade det då, men jag minns nästan inget av det.

Rayman Legends spelade jag bara för det var ett annat av de där PSVita-spelen jag införskaffade samtidigt som Lumines. Folk har påstått att de nyare Rayman-spelen har varit bra grejer. Så jag tänkte, visst, vad fan, jag testar. Det stod mellan Rayman Legends och två andra Vita-spel för den här luckan, ska sägas, men i slutändan var det Rayman Legends jag bestämde mig för att spela vidare och således kvalificera sig för kalendern. Blev lite av spelet jag spelade medans jag väntade på att ett annat skulle anlända.

Jag gick in i det utan några egentliga förväntningar.

Det var inte det att jag trodde att det skulle vara dåligt, eller så. Hade jag trott det hade jag inte velat behålla det. Det lilla jag sett spelats av Origins och Legends var inte nog för att få mig att bilda mycket till uppfattning.

Att säga att jag blev positivt överraskad vore en underdrift.

För det var kul på riktigt.

Och snyggt, inte minst. OLED-skärmen på Vitan har verkligen en speciell lyster som framkommer speciellt bra i högupplösta 2D-spel (mer om det senare).

Jag har pratat om plattformsspel i omgångar vid diverse tillfällen, bland annat i de tidigare kalendrarna. Jag har sagt att jag inte är ett överdrivet fan av Mario-spel och att Umihara Kawase är och förblir det bästa plattformsspel som någonsin gjorts. Jag vidhåller båda de sakerna.

Inte för att det är så att jag inte gillar några andra plattformsspel, men jag har väl tröttnat på standardplattformarna. Rayman Legends har dock ett skönt flyt och är roligt.

Sen blev det ännu roligare när man låste upp så man fick spela som de där mycket tuffare små krigarbrudarna.

Det var lite kul, för först trodde jag att det fanns en. Hon som man först låste upp. Sen visade det sig att det fanns två.

I varje värld.

Så man fick ett helt galleri (bokstavligen) av dem, och varför skulle man någonsin vilja spela som Rayman eller den där blåa eller vad tusan när man kan spela som en krigartjej med stor yxa/svärd/klubba/treudd istället?

Precis.

Men det finns en del saker att anmärka på, också. Först så hade jag föredragit en lite mer traditionell livmätare istället för att bara tåla en träff, och en extra om du har ett hjärta. Bara att låta en bära med sig mer än ett extrahjärta åt gången hade gjort mycket.

Så var det ju Murfy.

Vitan har som sagt en pekskärm. Man kan peta på den. På vissa ställen på banorna måste man peta på den för att kalla fram Murfy, och sen kontrollerar man under resten av banan honom och sitta barnvakt ät en så kallad Teensie som går själv.

Och, ja, det är inte jättekul och den absolut största källa till frustration som Rayman Legends har att erbjuda.

Bara för att ett konsol kan göra något betyder det inte att man måste klämma in det. Speciellt inte på det här viset. En autoscroller-bana där man indirekt påverkar genom att flytta på hinder och saker skulle vara ovälkommet på vilket system som helst. Nu låter Legends en i alla fall byta till touchpaden bakpå (fast först efter att man petat på skärmen en gång för att aktivera det gröna lilla fanskapet), men de banorna är lika dryga ändå.

Som tur är förekommer det bara på ett fåtal banor och det är oftast ungefär halva banan som är på det viset (skraplotterna väljer jag att inte nämna något om för tillfället). Så det är i det stora hela en liten del av ett annars väldigt kul spel.

Och så verkar det ju som om banorna från Rayman Origins finns där också. Har låst upp en del men inte spelat dem än. Så det är mer eller mindre två spel.

Och det är ju aldrig fel.Taggar: December, kalender, Rayman Legends

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.