Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

KennyMan666

31 Registrerad: 16 mar 2005 11:30 Senaste besök: I dag 14:59 Online: Nej

Hisings Backa https://corruption.next-era.net/ KennyMan666

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Kennys spelår 2016 - Lucka 21

KennyMan66621 dec 2016 13:0078 visningarKommentera: 0 !

Så. Då ska det väl gå som vanligt igen. Upp!Dagens luckfinnare var åter prositen som ligger i ledning. Hon hittade tjugoettan uppe i vänster hörn på sandkravlaren, under Bowser ooch till vänster om Undyne. Och vad har vi därinunder?En R-9 Arrowhead, tror jag minsann. Nu blir det shmups.

Lucka 21 - D-Stars

Låt oss få den biten överstökad på en gång: Jag gillar inte R-Type. Jag gillar verkligen inte R-Type. Inte i allmänhet. Leo kan jag spela utan att vilja mörda någon. Och både Delta och Final befinner sig generellt sett någonstans mellan hyfsade och bra, inte lite tack vare att väggar inte är direkt dödliga i de två.

Så var det med det.

Så varför var det då en R-9 Arrowhead bakom dagens lucka?

Jo, det ska jag förklara.

Jag har tidigare pratat om indie/freeware-scenen och hur inne i den jag var en gång i tiden. Var det en genre som jag där sökte mig till mer än något annat så var det icke överraskande shmups. Och det är väl det som har hållt i sig lite bättre, det dyker fortfarande upp en del guldkorn där.

Som GwangeDash för ett antal år sedan. Det var lite av ett jätte-crossover-shmup, grunden var tydligt Cave men med ett enormt antal spelbara skepp från en hel radda olika shmups, och till och med en del icke-shmups. Fanns till och med två olika varianter av Hibachi att spela, och jag fick på något vänster till en 1CC av boss rush-läget (Death Label) med... har för mig det var helikoptern från Twin Cobra, för den hade abnormt starka skott. Det är ett, om inte det, bästa freeware-shmup som någonsin gjorts.

I alla fall.

D-Stars har bara fem olika skepp. I alla fall två från DoDonPachi-serien, är jag rätt säker på, ett som jag inte kommer ihåg för närvarande, Vic Viper och så - just det, R9.

R9 är lite för bra.

R9 får med ett par powerups en force, givetvis, och två bits. Som, precis som i serien den kommer ifrån, blockar skott.

D-Stars är ett vertikalt bullet hell.

I R-Type gör spelet sitt bästa för att ta död på dig ändå med rövhålsbandesign.

D-Stars har inte det, så om man lyckas hålla fast vid sina powerups är det lätt att förlöjliga de flesta bossarna och befinna sig utom fara vid de allra flesta tillfällen.

På andra krediten med R-9 blev det en 1CC, bara sådär. Ytterligare en att lägga till samlingen. Har blivit några stycken genom åren, ändå. Vissa jag är stoltare över än andra. Mecha Ritz, ett annat freeware-shmup jag lirade i år, 1CCade jag på första försöket, så, tja.

Är det en 1CC som jag jagar och vill ha på listan mer än någon annan är det Mushihimesama Futari Maniac, och det är antingen den eller Deathsmiles som jag räknar med ska bli min nästa Cave-1CC.

Jag kan dock inte minnas om jag spelat något av de två i år. Enligt min lista på spel jag spelat i år har jag inte gjort det.

Jag får väl komma ihåg det till nästa år.

I alla fall så är D-Stars inte på något sätt ett dåligt spel, R-9 och dess löjligt solida försvar till trots. Gillar man shmups, speciellt bullet hell, så rekommenderar jag att man tar och testar det.

Det är ju ändå gratis.Taggar: December, kalender, d-stars

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.