Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

KennyMan666

31 Registrerad: 16 mar 2005 11:30 Senaste besök: I dag 14:59 Online: Nej

Hisings Backa https://corruption.next-era.net/ KennyMan666

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Kennys spelår 2016 - Lucka 28

KennyMan66628 dec 2016 14:29796 visningarKommentera: 0 !

Så, då får jag ta och posta en lucka från tåget i år också. För nu är jag på väg hem till Göteborg, så kika på kalendern!I dag var det alltså åter chips som fann luckan. Mellan larvfötterna, uppåt en bit, på en till sån där plattform av Arkanoid-block har vi luckan. Vem kan tänkas sitta bakom den?Och visst är det Samus.

Lucka 28 - Another Metroid 2 Remake

Meningen var egentligen att Shantae: Half-Genie Hero skulle få den här bonusluckan. Sen insåg jag att det, tekniskt sett, hade varit del av Shantae-bonusluckan 2014, och jag kan inte ha samma spel i två olika luckor. Hade inte haft så mycket mer att säga om det nu heller, tror jag.

Så jag fick byta ut det, och kikade på listan över spel jag kanske skulle spelat i år, som nu har överflyttats till att bli spel jag kanske spelar nästa år, och som därmed alla blir kandidater till 2017 års kalender.

Av de som fanns kvar var Another Metroid 2 Remake det jag ansåg mest troligt att jag skulle komma att spela.

Alla känner ju till historien där. Det var under utveckling länge, så släpptes det äntligen, så sade Nintendo att det inte fick finnas längre. Så försvann nedladdningslänkarna. Turligt nog hade jag redan laddat ner det och givetvis så speglade jag det omedelbums efter att Nintendo sagt sitt.

Return of Samus är absolut det Metroid-spel som var i störst behov av en remake. Redan i det första Metroid var det inte alltid helt lätt att veta bar man var på grund av avsaknaden av karta, och när det saknas färg också blir det ännu svårare. Metroid II "löste" ändå det här genom systemet med att man måste döda ett visst antal Metroider i varje område innan man kunde komma vidare och utforska nästa, snarare än att låsa allt bakom nya uppgraderingar att hitta.

Det funkar väl i och för sig.

Jag vet inte om AM2R har ändrat på denna biten, men för att vara troget originalet vore det väl bättre om det inte hade gjort det.

Vi får se.

Ska bara bli av att jag spelar det också, och med allt annat skit jag har att spela och jobba på så vete fåglarna när det händer.Taggar: December, kalender, Another Metroid 2 Remake

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.