Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

KennyMan666

31 Registrerad: 16 mar 2005 11:30 Senaste besök: I dag 14:59 Online: Nej

Hisings Backa https://corruption.next-era.net/ KennyMan666

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Kennys spelår 2016 - Lucka 29

KennyMan66629 dec 2016 15:24792 visningarKommentera: 0 !

Luckorna sinar, men än finns de att öppna! Så det är bara att snällt ta fram kalendern som vanligt.I dag var det då prositen som hittade luckan, uppe till vänster, i ett fortfarande tomt område himmel. Vi tittar bakom den.Ett rymdskepp till. En Silver Hawk, till och med.

Lucka 29 - Darius Burst: Chronicle Saviours

När jag skaffade mig en PSVita var fyra av fem anledningar Vanillaware-spel (Leifthrasir, Muramasa Rebirth, Dragon's Crown och 13 Sentinels). Här är då den femte anledningen.

Det första Darius Burst kom till PSP. Jag hade planer på att skaffa mig det men det blev aldrig av. Var väl lika bra eftersom det kom förbättrade versioner och grejer.

Just Darius, i alla fall vissa delar av serien, är en shmupserie som inte är exakt vad jag vill ha i shmups men som jag ändå kan gilla. Darius Gaiden är bra på riktigt. Trots att det är ett hori med väggar man dör av.

Burst, då. Allt jag egentligen vet är att det är Darius, nyare och bättre, med nya fiender, fler skepp, och givetvis nya HUGE BATTLESHIPS. Och Burst-systemet, som innebär att man likt i G-Darius och Metal Black (av samma utvecklare), och DoDonPachi Daifukkatsu, kan skjuta laser på fiendelaser och därmed ha laserduell. Sånt är alltid kul.

Så var det ju Chronicle Saviours-DLCn.

För det har kommit DLC som låter en spela som skepp från diverse andra shmup. Bland annat så finns det DoDonPachi-skepp däri. Kan mycket väl bli det närmaste vi kommer ett GwangeDash "på riktigt", så att säga. Officiellt släpp med en massa crossover-skepp.

Nu när Cave mer eller mindre har lagt ned shmuputvecklingen behövs det verkligen lite nytt sånt blod, och förvaltande av arvet.

Så Chronicle Saviours är nog det jag behöver.

För bra bärbara shmups är det sannerligen inte gott om!Taggar: December, kalender, darius

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.