Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

KennyMan666

31 Registrerad: 16 mar 2005 11:30 Senaste besök: I dag 17:08 Online: Nej

Hisings Backa https://corruption.next-era.net/ KennyMan666

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Årets adventskalender från Kenny är här

KennyMan666 1 dec 2017 00:2185 visningarKommentera: 0 !

Det bidde ingen Switch i år.

Om jag ska summera spelåret 2017, baserat på förväntningar och planer från förra året, så är det faktumet det mest träffande. Varken pengarna eller tiden räckte till. Det blev helt enkelt ingen Switch. Jag hade förberett mig på att utse Breath of the Wild till årets spel. Men det blev ingen Switch, och jag ville inte skaffa det till Wii U eftersom jag ändå visste att jag ville ha en Switch. Så det blev inget Breath of the Wild i år.

Årets spel, var det.

En klassisk företeelse bland gamers när året tar slut. Man tittar tillbaka på vad som kommit under de senaste tolv månaderna och väljer ut det bästa. Jag brukade vara med i den svängen också - men för några år sedan insåg jag att jag hade svårt att göra det, för jag spelade inte så mycket jättenytt längre. Skulle jag göra en årets spel-lista så skulle den i princip bara bestå av en rangordning av allt jag spelat det året som också kom ut det året.

Det var 2014 som jag bestämde mig för att göra en personlig reboot av hela "årets spel"-konceptet. Jag skulle inte lista årets spel - jag skulle lista mitt spelår. Jag gjorde det i form av en adventskalender som jag tyckte var så kul att göra att jag gjorde det även år 2015 och 2016. Förra året testade jag också för första gången att posta lucköppningarna på forumet, med läsarinteraktion - och det blev en rungande succé, så det gör vi igen.

Ett tag såg det lite sådär ut. Min tid för spelande i år var väldigt skakig, eftersom jag gick sista terminen på universitetet i år. Så fastnade jag ibland i att sitta och spela gamla grejer, också. Ända in i september funderade jag på om jag ens hade spelat tillräckligt mycket jag inte hade spelat tidigare för att få ihop något vettigt.

Men inte hade jag behövt oroa mig, för på något jävla vänster blev det en kalender i år också!

Jag presenterar alltså härmed Kennys spelår 2017. Som jag alltså redan nu kan avslöja inte innehåller några Switch-spel, så det är inget Breath of the Wild bakom lucka tjugofyra. Så ni får fortsätta gissa vad som finns där. Men kalendern ser i alla fall ut som så:Det fungerar på samma sätt som alltid: Bakom varje lucka hittar man en (eller ibland flera som har en logisk koppling, typ att de är i samma spelserie) av de nya (för mig, vill säga - spel som tillfört något nytt till mina spelerfarenheter) spel som jag spelat under det gågna året (för att inte något ska falla bort i skarven mellan kalendrar och år så räknar jag att spelåret 2017 började i december, när jag började posta 2016 års kalender eftersom den redan var spikad då), som kommer ta formen av en del sprites som dyker upp i kalenderbilden och en text som på något sätt relaterar till det spelet eller spelen. Texter av olika karaktär och längd. Har haft mindre tid att skriva texter i år, så de blir antagligen av inte alltför lång karaktär, skulle jag tro. Texter som antagligen kommer ha spoilers i sig, så härmed är ni varnade. Förra året överdrev jag en del med saker i kalenderbilden, märkte jag - jag verkade ha försökt fylla allt tomt utrymme med något och det blev i slutändan alldeles för plottrigt. Så i år har jag tonat ned det lite och begränsat hur mycket varje lucka innehåller, och bestämde mig för att sikta på minst 5 och max 10 saker i varje lucka. Med julafton som undantag, då. Det ser ändå rätt fånigt ut. Precis som vanligt så kommer min Loadingkalenderlucka hänga samman med denna kalenders lucka för min Loadingkalenderdag.

Vi hade en bonuslucka även i år, lucka noll. Men det var ingen som hittade den - så jag fick öppna den själv. Den finns högst uppe i det högra hörnet, så vi öppnar den på det viset:Se där.

Lucka 0 - Alla Spelar

Det är samma lucka noll som förra året, eftersom det egentligen är en lucka som inte räknas. Det blir inte mycket till text om den heller. Men jag gillar fortfarande symbolen.

Snart börjar det på riktigt.Taggar: December, kalender

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.