Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

KennyMan666

31 Registrerad: 16 mar 2005 11:30 Senaste besök: I dag 17:08 Online: Nej

Hisings Backa https://corruption.next-era.net/ KennyMan666

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Kennys spelår 2017 - Lucka 2

KennyMan666 2 dec 2017 14:1688 visningarKommentera: 1 !

Vi fortsätter med kalendrandet. Vi tar en titt.I dag var det kalenderveteranen chips som hittade luckan, till vänster om en byggnad långt ned på den högra strukturen. Där finns en tvåa. Dags att öppna.Någon klättrar upp. Någon med fläta.

Lucka 2 - Lara Croft and the Guardian of Light

Det här var ett spel vi hade glömt bort. Vi som i jag och Sture, då - min gamla polare från gymnasiet som bor en kort gångväg från där mina föräldrar numera bor så vi träffas och spelar en massa spel när jag är på besök. Min primära multiplayerpolare de senaste flertalet åren och vi har spelat en hel massa grejs.

På senare tid mest Diablo III: Reaper of Souls. På Xbox 360. En version som slutade uppdateras och därmed blev lite eh, så när jag var där under julen 2016 tyckte jag att vi borde försöka hitta något nytt.

Vi hittade någonting nytt som egentligen inte var nytt.

Vi hade påbörjat Lara Croft and the Guardian of Light en gång. Jag vet inte när. Men tydligen spelade vi inte speciellt långt. Så vi började om från början, helt enkelt (även om vi redan hade fixat några challenges). Jag som Lara, han som... den där guden med spjutet. Totec.

Spjutet, var det ju.

I singleplayer-kampanjen så plockar Lara upp spjutet och får själv använda det för att skapa plattformar och så, som används i kombination med hennes änterhake. I co-op så har Lara sin änterhake och Totec sitt spjut - så samarbete krävs. Exempelvis att Totec först placerar ut spjut så att Lara kan klättra upp till en högre avsats (Totec kan inte stå på sina egna spjut), och sedan använda änterhaken för att fira upp Totec .

Det är den aspekten som gör det här spelet bra.

Visst, det går att spela själv. För den ensamme spelaren så är det väl ett helt okej spel, bara man är införstådd med att det inte är ett Tomb Raider-spel, utan ett action/pusselspel med Lara Croft.

Men spelar man det själv så går man miste om så mycket.

Det har varit lite halvfattigt med bra co-op spel under de senaste generationerna. De finns här och där, men det mesta multiplayer-krutet i dessa dagar läggs på online-multiplayer, och då oftast i större lag, eller bara mot varandra. Men vi vill ha co-op. Vi är ett team på två personer, liksom.

Vi vill ha sånt som det här.

Vi spelade det då under julhelgen förra året (som, som sagt, jag av kalendertekniska skäl räknar hörde till spelåret 2017, och allt jag spelar från och med nu räknas till spelåret 2018 - även om jag under november-december främst försöker ägna mig åt lite roundup av årets påbörjade men ännu ej avklarade spel). Vi började dagen innan julafton - och blev färdiga på annandagen. Väldigt långt var det inte, trots att vi återbesökte en del banor för att ta challenges för belöningar, som vapen och reliker.

Vi hade gärna haft mer.

Det finns en uppföljare, Lara Croft and the Temple of Osiris, med support för upp till fyra spelare. Vilket för med sig dilemmat - skulle det vara poäng i att spela det bara två? Funkar det bra, eller skulle vi missa någon aspekt av det - såsom man missar flertalet aspekter av Guardian of Light om man spelar det själv?

Vi får väl testa någon gång.Taggar: December, kalender

« Till bloggen

Kommentarer

Tobias Söderlund 2 dec 2017q

Köpte en licens till min padda, men spelade aldrig längre än inte långt alls. Sedan återvände jag dessutom aldrig, inte för att jag tyckte det lilla jag hann uppleva kändes menlöst eller så... utan för att jag inte hade spelet på min padda längre och glömde bort det. Det kändes dock lite stelt på paddan, och ensamt. Dessutom, så som så ofta sker på App Store... försvann spelet helt plötsligt. Verkar fortfarande gå att ladda ned om man har en licens, men någon möjlighet att köpa en licens om man saknar dito går ej... åtminstone inte här i Sverige.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.