Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

KennyMan666

31 Registrerad: 16 mar 2005 11:30 Senaste besök: I dag 17:08 Online: Nej

Hisings Backa https://corruption.next-era.net/ KennyMan666

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Kennys spelår 2017 - Lucka 5

KennyMan666 5 dec 2017 15:0293 visningarKommentera: 0 !

Vi fortsätter oförtrutet med att ta fram kalendern.I sökandet efter femman var det chips som var först. På den vänstra landmassan, åt vänster, står det två pelare och på den högra och högre av dem finns en femma som vi då kan öppna.En gråklädd... astronaut, eller nåt.

Lucka 5 - The Swapper

Ibland så är det bara så uppenbart att det man spelar är ett indiespel.

Det är nödvändigtvis inte en negativ anmärkning, även i dessa dagar när ordet "indie" har tappat rätt mycket av det betydelse det en gång hade. Nu är vart och varannat spel ett indiespel bara för att ingen av de gigantiska företagen ligger bakom det.

The Swapper är i alla fall ett sådant spel.

Till en början får man inte veta så mycket. Du vet inte vem du är, vad du gör här, eller vad ditt mål är. Det är bara du, på någon slags rymdstation, och så hittar du den där klonstrålen. Den som låter dig skapa upp till fyra kopior av dig själv. Och så kan du byta vilken kropp som är den huvudsakliga.

Det är allt.

Det är allt du har, och allt du kommer ha genom hela spelet.

Det är det du har till ditt förfogande för att lösa pussel, för att utforska stationen, för att hitta alla de där plot-biljetterna du behöver för att låsa upp nya områden.

Visst, pusslen i sig introducerar nya element. Saker som växlar din gravitation. Fält där det inte går att projicera kloner, och sånt.

Men alla pussel är i slutändan samma sak: Räkna ut hur du får den huvudsakliga kroppen till rätt ställe.

Vilket väl gör att det ändå är rätt okej att spelet inte är speciellt långt. Det tar slut innan det hinner bli alldeles för tradigt. Jag spelade igenom det i en session, och batteriet i Wii U-kontrollen hann inte ens ta slut under den sessionen. Det går säkert att tycka att det är för kort för priset, men eftersom jag köpte det på rea för typ en tia kan jag inte klaga, egentligen.

I alla fall.

Det finns en story som sakta men säkert avslöjas, främst genom radiosändningar du får, men som det inte är helt klarlagt var de kommer från, till en början. Men ju längre in i spelet man kommer, desto mer börjar man förstå vad det är som pågår. Vem man egentligen är. Vad man egentligen är.

Varför man är där.

Kanske inte helt varför man gör allt man gör.

Miljömässigt är det ett väldigt mörkt och tomt spel. Någonting har hänt. Det finns nästan ingen annan kvar - det är bara du och dina kloner. Det är gjort helt med flit för att skapa en känsla som jag ändå tycker funkar. Och en av de grejerna som gör det tydligt att det är ett indiespel du spelar.

Pusslen är i allmänhet rätt okej designade. Av alla spelets pussel så var det två som jag fick kolla upp lösningar på efter att ha gått bet gång på gång. Att misslyckas med ett pussel innebär egentligen aldrig större konsekvenser än att man får nollställa rummet och försöka igen.

Det som störde mig mest var egentligen spelets sista sekvens - det finns två slut, och vilket man får beror helt enkelt på vilket av två val man gör som sin absolut sista aktion i hela spelet. Så jag fick ett slut och såg eftertexerna rulla förbi - och när jag försökte ladda mitt spel och se det andra slutet så fick jag inte fortsätta från den sista checkpointen, utan jag skickades direkt till eftertexterna igen. Så för att se det andra slutet hade man varit tvungen att spela igenom hela spelet igen. Kollade upp det på Youtube istället.

The Swapper är helt okej, men jag vet inte om jag skulle rekommendera det till fullpris. Däremot rekommenderar jag att om man har tänkt spela det att man antagligen ska kolla in PC-verionen istället - kan tänka mig att det kontrollerar lite bättre med tangentbord och mus än med två stickor.Taggar: December, kalender

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.