Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

KennyMan666

31 Registrerad: 16 mar 2005 11:30 Senaste besök: I dag 17:53 Online: Nej

Hisings Backa https://corruption.next-era.net/ KennyMan666

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Kennys spelår 2017 - Lucka 7

KennyMan666 7 dec 2017 10:47114 visningarKommentera: 0 !

Vi går oförtrutet vidare med vårt kalenderpysslande.Det letades efter en sjua och cjips fortsätter samla julpoäng i den här kalendern. Långt till höger där, precis innan vi faller ner i vattnet, finns i alla fall en sjua. Den öppnas.Någon som verkar ha en vattentank på ryggen. Och en slang.

Lucka 7 - Mighty Switch Force 2

Spelet som jag från början hade tänkt spela 2015 blev äntligen spelat i år.

2015 spelade jag i alla fall det första Mighty Switch Force (och skrev om det i kalendern). Jag ägde tvåan redan då - hade inhandlat båda på samma rea. Ettan spelades mycket som buss/spårvagnsspel. Har inte riktigt blivit samma med tvåan. Har inte blivit lika mycket buss/spårvagnsspelande i allmänhet. Så det här är väl tekniskt sett den andra halvan av texten som skulle blivit 2015 om jag hade spelat båda spelen då. Så den här blir inte heller jättelång.

Mighty Switch Force 2, då. Patricia Wagon är tillbaka precis som huligansystrarna från det första spelet. Som tydligen har kommit på bättre tankar och blivit snälla, så istället för att ta fast dem så ska man nu... rädda dem, för av någon anledning verkar de ha blivit mesiga också. Rädda dem från en massa eld.

Patricia har sadlat om från polis till brandman, vilket mest innebär att hon numera är rödklädd och har en vattenslang istället för en energipistol. En vattenslang som nyttjas till att släcka bränder, besegra fiender, och smälta bort block.

Huvudgimmicken är dock densamma - att man skiftar block från att vara inaktiva/aktiva. Det är det som spelets pussel i allmänhet är baserade på. Så i det stora hela är gameplayet ganska så detsamma - hitta de fem systrarna, och ta sig sen till roboten. Lite nyheter finns också - varje bana har en baby som går att hitta, som en bonus. Babyn tenderar att involvera ett lite svårare pussel än vad som krävs för att bara klara banan. Så den räknas inte in i par-tiden, heller. Bra det.

Men där jag i det första spelet alltid såg till att fixa par-tider, så har jag inte riktigt orkat med att göra det fullt ut i tvåan.

Pusslen här är klart knöligare än i det första spelet. Vissa av baby-pusslen är så out there att jag för vissa inte ens fattar hur jag ska börja ta mig an dem. Så har det introducerats ännu en färg av de låsbara blocken, så nu finns det tre att hålla reda på, vilket inte alltid är helt lätt. Har kommit till ett pussel på en bana som inkluderar alla tre, där... jag inte har någon som helst aning om hur jag ska ta mig vidare. Ingen konfiguration av block fungerar.

Jag har inget emot innovation, men jag får ändå säga att Mighty Switch Force 2 inte är lika bra som sin föregångare. Pusslen i det första spelet blev utmanande utan att bli alltför frustrerande, men tvåan är på fel sida av den gränsen. Vilket kanske är lite synd.

Har ju på min 3DS även något som Wayforward gjorde innan Mighty Switch Force, också - Mighty Flip Champs till DSiWare.

Måste testa det också.Taggar: December, kalender

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.