Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

KennyMan666

31 Registrerad: 16 mar 2005 11:30 Senaste besök: I dag 18:04 Online: Ja

Hisings Backa https://corruption.next-era.net/ KennyMan666

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Kennys spelår 2017 - Lucka 9

KennyMan666 9 dec 2017 15:37112 visningarKommentera: 0 !

Dagarna går! Likaså luckorna, så vi får kika på kalendern.chips fortsätter vara snabb och hittade lucka nio högst upp på den högra stukturen, på byggnaden allra högst upp, på höger kant. Den öppnar vi.En rosa liten filur med en hammare.

Lucka 9 - Team Kirby Clash Deluxe

Jag hade egentligen tänkt spela Planet Robobot i år. Det var planen. Nytt Kirby, liksom, som många säger är bra.

Men som med så mycket annat i år så räckte i första hand pengarna och i andra hand tiden inte till.

Det blev en del Kirby, dock. I form av ett free-to-play-spel till 3DS.

Jag spelar sällan free-to-play. Det enda andra jag spelar alls är Pokémon Shuffle (och, tja, Nintendo Badge Arcade, men det är inte riktigt ett spel...). Har inte betalat ett öre för det och har inte betalat ett öre för Team Kirby Clash Deluxe. Kommer inte göra det heller.

Det är ett team på fyra Kirbys mot en boss. Så av flera anledningar har Kirby här inte sin vanliga kopieringsförmåga, utan det finns fyra förmågor att välja på i förväg - svärd, hammare, stråle och doktor. I affären går det att köpa vapen och hattar till de fyra rollerna. Sen får man välja vad för roller varje Kirby i laget ska ha (och det går hur bra som helst att ha flera av samma) innan det bär av till strid.

Det är du och tre AI-kontrollerade Kirbys. Något som var lite av en besvikelse var att det inte fanns någon form av multiplayer alls, här - hade trott att det skulle gå att spela fyra mänskliga spelare, men det går inte alls. Det man kan göra är att söka efter andra spelare, så kan man använda deras Kirbys istället för automatiskt påklädda AI-partners, men det är ändå lite segt.

Och det är lite vad hela spelet är.

Bossarna är mestadels klassiska Kirby-minibossar, ibland en uppförstorad vanlig fiende, och så förstås ett gäng klassiska riktiga bossar för de stora striderna. Man har ganska hyfsat många olika rörelser, ändå, och så kan bossen släppa ifrån sig fragment som när alla fyra Kirbys har plockat upp ett leder till en meteor-attack.

Det är ganska kul.

Men det är också, egentligen, allt.

Free-to-play, var det.

Huvudvalutan i spelet är kristalläpplen. De kan skördas gratis var tolfte timme, så går de att köpa också. Köper man äpplen så växer det fler på trädet. Utan att betala så kan man skörda fem åt gången, så max tio per dygn genom den metoden. Sen så går det att få äpplen genom att klara utmaningar på banorna också. Äpplen används för att köpa saker i affären samt för att låsa upp banor. Det finns sekundärvaluta i form av eld, vatten och ljusfragment också, men de får man så många av jämfört med äpplena att de har känts ganska oviktiga i sammanhanget.

Så det är ju förstås där flaskhalsen kommer in.

Äpplena behövs för att låsa upp de senare banorna, och för att skaffa utrustning för att kunna klara av de senare banorna. Det är förstås uträknat - det är här de vill att du ska börja betala för dig.

Inte för att jag kommer göra det.

Så under längre perioder blir det att jag bara drar igång spelet en gång om dagen för att skörda äpplen och leta online-Kirbys (för då får man gratis fragment också, men nu har jag maxat alla mina fragment, så) och när jag samlat ihop en stor hög äpplen går jag loss och handlar för dem och försöker mig på att klara några banor så jag kan låsa upp fler.

Det blir aningen tradigt i längden.

När man får lite flyt i striderna så är det ändå ett rätt kul spel. Men gameplayet känns inte riktigt Kirby, hur bedårande det än må vara.

Jag får ta och skaffa mig Planet Robobot för att få det, antar jag.

Så ska jag väl nämna att jag testade demot på Kirby Battle Royale, också. Det var väl helt okej, men jag tvivlar på att jag kommer skaffa det.Taggar: December, kalender

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.