Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

KennyMan666

31 Registrerad: 16 mar 2005 11:30 Senaste besök: I dag 18:04 Online: Ja

Hisings Backa https://corruption.next-era.net/ KennyMan666

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Kennys spelår 2017 - Lucka 10

KennyMan66610 dec 2017 16:35108 visningarKommentera: 0 !

Redan andra advent. Så fort det går. Vi får väl jobba oss igenom lite luckor.chips fortsätter dominera årets kalenderleaderboard genom att hitta lucka tio på höger sida igen, typ rakt neråt från lucka nio och precis ovanför Sayori. Vi öppnar den.Vi har någon som skjuter pilbåge.

Lucka 10 - Momodora: Reverie Under the Moonlight

Fast det blir lite fler spel i dagens lucka. Men en sak i taget.

Allt började med att Momodora: Reverie Under the Moonlight var på rea på GOG (det är rätt många av mina kalenderhistorier som börjar på typ det sättet. Det är rätt många av mina spelhistorier i dessa dagar som kan inledas med frasen "Det var på rea"). Jag minns inte exakt hur jag fick reda på det, men det kom att visa sig att Reverie Under the Moonlight var det fjärde spelet i Momodora-serien.

Så vi får väl börja i änden Momodora. Det första, alltså. Det visade sig vara gratis. Samma sak med Momodora 2. Så fanns det ju ett Momodora III också. Jag tyckte att jag väl fick ta mig igenom dem innan jag påbörjade Reverie.

Ettan, tvåan och trean klarades av inom ett och samma dygn. Hyfsade spel. Ettan var lite förvirrande. Kontrollerna i de första två var lite sladdriga. Trean var väl det längsta och det tog ändå under en timme (ja, tog väl egentligen mer, för jag gissar att den tiden inte räknade med när jag dog och fick spela om från sparpunkter). Lite olika grader av Metroidvania över dem - tvåan var det enda som hade karta och som innehöll färdigheter som dubbelhopp och så. Tror säkerligen det fans några hemligheter och grejor jag inte hittade. Men de tre spelen var ju egentligen bara menade som transportsträcka fram till det fjärde spelet.

Momodora: Reverie Under the Moonlight, alltså.

Precis som flera andra av mina spelhistorier det här året så innehåller den här resultatet att jag inte har spelat det fullt så mycket som jag hade hoppats att göra. Det blev en period med det, sen blev det annat att göra eller spela.

Men jag spelade tillräckligt för att ha en historia om det, i alla fall. Annars hade det inte varit med i kalendern.

Det är ju då ett Metroidvania, en genre som jag redan talat mig varm om. Du spelar som en prästinna, eller nåt, och den exakta storyn har jag faktiskt lyckats glömma. Men det är rätt välbekant uppbyggt - utforska områden för att hitta grejer som låter dig utforska fler områden.

Däremot så kändes det rätt öppet ibland. Det fanns ofta flera alternativ när det gällde var man kunde gå härnäst, och speciellt mycket hintar om vad som var nästa mål saknades.

Det har jag ju verkligen inget emot.

Märker att jag börjar få slut på saker att säga om Metroidvanias, vilket det finns många anledningar till.

Genren är bra, och även om jag tycker att Reverie Under the Moonlight är ett bra spel, så har jag inte riktigt sett speciellt mycket från det som får det att skilja sig från mängden. Men några fler detaljer kan jag väl gå in på.

Svårighetsgraden är ibland lite hög, och inte på det bra sättet. Många fiender i början vill jag minnas åsamkade förgiftning, vilket var lite väl hårt så tidigt.

Kontrollen är ibland inte helt exakt.

Pilbågen är helt åt helvete bruten. Minst en boss besegrade jag genom att under majoriteten av striden ducka och spamma pilbåge.

Så kan det gå.

Jag har inget emot Momodora: Reverie Under the Moonlight. Jag planerar att spela vidare, klara av det. Jag tror jag är typ halvvägs igenom eller något sådant. Det är ett habilt Metroidvania.

Det är väl bara det att jag har sett det här förr.Taggar: December, kalender

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.