Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

KennyMan666

31 Registrerad: 16 mar 2005 11:30 Senaste besök: I dag 18:04 Online: Ja

Hisings Backa https://corruption.next-era.net/ KennyMan666

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Kennys spelår 2017 - Lucka 12

KennyMan66613 dec 2017 17:1374 visningarKommentera: 0 !

Att jag missade att posta den här i går förvånar mig inte, för i går kom jag hem jävligt sent.

Vi låtsas i alla fall som att det var den tolfte, så vi tittar på kalendern för den dagen.Vi fick ett nytt namn som luckfinnare i dag, nämligen Alexander Rehnman. På plattformen mellan de två höga strukturerna, ovanför Natsuki från Doki Doki Literature Club! och till höger om röthäxan Lubella från Momodora, hittade han nummer tolv. Vi tittar efter.En ninja. Okej då, det är Naruto. Det är inget Naruto-spel i dag, men jag är rätt så säker på att några saker i dagens spel var en referens ditåt och det var de mest passande sprites jag kunde hitta för att representera dagens spel.

Lucka 12 - Ninja Battle Heroes

Ett 3DS-ninja-spel från eShop i år också. Inte lika mycket av ett hidden gem den här gången, men...

Minns inte om det var på rea eller om det bara var billigt som det var, men hade läst en recension av det på Nintendolife och det fick en bedömning som klart var bättre än vad det såg ut att vara. Så jag gav det en chans.

Det handlar om ninjan Saizo Kirigakure, som efter ett uppdrag (eller nåt) kommer hem och märker att alla hans kompanjoner i bestbrigaden (alla karaktärer är djur) har försvunnit, så han ger sig iväg för att hitta dem och ta reda på vad det är som pågår. Okej, det är inte den mest originella storyn man hört, men det är ju nödvändigtvis inte negativt.

Det är i alla fall upptakten till ett sött litet actionplattformsspel som har mer djup än det kan verka vid en första anblick (och nu menar jag inte att det finns fiender på Z-axeln också).

Man spelar alltså som Saizo på hans färd i jakt på sinna vänner. Till sitt förfogande har man till en början ett svärd och ett outtömligt förråd av kaststjärnor, som används med samma knapp - är du nära en fiende används svärdet, annars kaststjärnor. Så finns det en knapp för att flänga kaststjärnor på fiender som är i bakgrunden, också - siktar in sig automatiskt på den närmaste fienden, vilket inte i hundra procent av fallen kanske var det man ville attackera. Men i allmänhet så fungerar den biten bra.

Okej, så de huvudsakliga vapnen är spelet igenom svärdet och kaststjärnorna. Men på den undre skärmen så finns det sex stycken cirklar - där man kan ha färdigheter. Inte så många från början - varje slot (utom den första, tror jag) måste låsas upp. Finns tre typer av färdigheter - två typer av passiva som helt enkelt ger en bonus så länge man har lagt dem på en av sina färdighetsslots, och så frammanings-färdigheter som låter en åkalla fritagna vänner från bestbrigaden. De flesta fördigheterna går att uppgradera genom att spendera spirit-poäng som besegrade fiender släpper ifrån sig. De behöver även samlas in för att kunna nyttja de aktiva färdigheterna under banorna.

Jag använde mig mest av passiva färdigheter, men vissa av de aktiva testades. Det var föga överraskande de man fick senare i spelet som var de bästa. Och de använde jag mest mot bossar.

Varje bana har dessutom tre uppdrag man kan försöka klara. Alla uppdrag, så vitt jag kan minnas, är något av följande: Klara banan på en viss tid, klara banan utan att ta skada, besegra X fiender, få en Y lång kombo, samla ihop Z spirit-poäng. I början är det inte så svårt, men på vissa senare banor är fiendeantalet rätt extremt, och att få till en kombo är inte alltid det lättaste eftersom man tappar kombon om man blir träffad - och det är lätt att bli träffad. Klarar man ett uppdrag får man en belöning i from av ett stort antal spirit-poäng, en ny färdighet, eller en ny färdighets-slot (jag har insett att det inte finns någon bra översättning av "slot" i den här betydelsen på svenska. Förslag emottages gärna). Att samla på sig fler så att man kan ha fler fädigheter valda blir väldigt viktigt efter ett tag.

Spelade mycket det här på bussen. Banorna var korta nog för att det skulle passa rätt bra till det. Klarade så småningom av det, och då låstes ett hard mode upp. Testade det, och "hard mode" betydde i det här fallet att banorna fylls med en jävla massa fler fiender, så jag tror jag hoppar över det. Har något uppdrag kvar på slutbossen, men det var ett jobbigt sådant.

Ninja Battle Heroes är ett kul, sött och färgglatt spel med en hel del finesser som gör det väl värt att kolla in, även om det har en del små frustrerande partier. Förvänta dig inget världsomvälvande, men det finns sämre saker att lägga dina pengar på.Taggar: December, kalender

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.