Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

KennyMan666

31 Registrerad: 16 mar 2005 11:30 Senaste besök: I dag 18:04 Online: Ja

Hisings Backa https://corruption.next-era.net/ KennyMan666

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Kennys spelår 2017 - Lucka 13

KennyMan66614 dec 2017 01:5380 visningarKommentera: 0 !

Okej, så det har hunnit bli den fjortonde, men jag har inte gått och lagt mig ån, så i mitt huvud är det fortfarande den trettonde. En luciadag som regnade bort. Det var skitväder här. Vi får trösta oss med kalendern.Vi letade efter nummer tretton och det var prositen som gjorde comeback och hittade den. På vänster kant, rakt ovanför en sjöjungfru, har vi dagens lilla nuffra. Vad har vi bakom den, kan tänka?En lyktgubbe med en snögubbe på ryggen, tydligen.

Lucka 13 - Shin Megami Tensei: Synchronicity Prologue

Så... tja.

Den här luckan kan jag redan nu säga kommer ha samma problem som Momodora-luckan - fast ännu värre. Här är det bara ett spel.

Låt mig inleda med att säga att jag vet i princip ingenting om Shin Megami Tensei-serien. Har inte spelat ett enda spel från den.

Vad som hände var i alla fall att det kom en reklamfilm om nästa SMT-spel. I den reklamfilmen visades korta sekvenser från ett pixligt, sidoscrollande, Metroidvania-liknande spel med Jack Frost och Jack o' Lantern. Filmen slutade med en varning om att det spelet inte existerade, utan sekvenserna hade skapats bara för reklamen.

Typ två dagar senare så släpptes Shin Megami Tensei: Synchronicity Prologue, 2D-spelet från reklamfilmen, gratis på nätet. Det var sant ändå.

Nog för att det verkligen såg ut som att det skulle vara på riktigt, men att bara direkt efter att man sagt att det inte finns slänga ur sig ett helt spel ändå var lite oväntat. Gissade väl snarare först på att det skulle vara ett bonusspel i nästa Shin Megami Tensei-spel, eller nåt.

Det var ett gratis Metroidvania. Jag drog ner det och spelade igenom det på en dag.

Det var rätt så exakt vad jag hade förväntat mig, antar jag. Ett litet gratis Metroidvania, med allt vad det innebär. En sammanhängande värld att leta sig igenom. Uppgraderingar att hitta. Lite gömda grejer, också. Precis som vanligt.

Från början har man bara Jack Frost. Innan man är färdig med det första området har man även hittat Jack o' Lantern och kan fritt växla mellan de båda. De har lite olika attacker och förmågor, och en av de mer påtagliga är att Jack Frost inte tar någon skada från is och Jack o' Lantern inte tar någon skada från eld. Återigen bevisande att polaritets-mekaniken fungerar långt mycket bättre i den här typen av spel.

Och på den vägen är det. Det finns säkert saker jag inte fattar eftersom jag inte spelat Shin Megami Tensei. Jag hittade inte alla saker i spelet. Men jag klarade av det.

Synchronicity Prologue kan inte sägas ha varit så mycket mer än en parantes under mitt spelår. Ett freeware-spel med kopplingar till en större spelserie. Det kändes värt att ladda ner och spela, men jag har inte mycket mer än så att säga om det.

Det är vad det är, och det får väl räcka så.Taggar: December, kalender

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.