Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

KennyMan666

31 Registrerad: 16 mar 2005 11:30 Senaste besök: I dag 17:31 Online: Nej

Hisings Backa https://corruption.next-era.net/ KennyMan666

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Kennys spelår 2017 - Lucka 17

KennyMan66617 dec 2017 22:2397 visningarKommentera: 0 !

Hade lång dag i dag men nu är i alla fall mitt fysiska julhandlande klart. Så, kalender i alla fall.På marknivå på den högra halvan, mellan de två byggnaderna på den högra landmassan, finns sjutton. Vem som hittade den? chips fortsätter dominera leaderboarden. Öppnas!Två pojkar. En klart lite yngre än den andra.

Lucka 17 - Brothers: A Tale of two Sons

Jag har pratat om spel som är upplevelser. Som jag ger en egen kategori. Som Star Control 2. Odin Sphere. Shadow of the Colossus. Mother 3.

Brothers är rätt nära att hamna i den kategorin också. Jag är inte helt säker på om jag tycker att det ska vara det. Men det är inte långt ifrån.

Om det är något som ligger det i fatet så är det längden - jag spelade igenom det på en dag. Tog ett par timmar på sin höjd. Det skulle i sådana fall vara en rätt komprimerad upplevelse om det skulle hamna i den kategorin. Det är antagligen därför jag inte riktigt velat klassa det som det: den där upplevelsekänslan hann aldrig riktigt slå rot på riktigt innan det var slut. De andra spelen jag radar upp räcker så länge att man verkligen hinner leva sig in i världen, hinner få den där känslan av att det är något extra.

Kanske är det därför, i alla fall.

Så var det Brothers. Det närmaste vi kommer ett Bröderna Lejonhjärta-spel, vilket antagligen är ganska avsiktligt eftersom det är ett svenskutvecklat spel. Inleds med att man får reda på att de titulära brödernas moder har gått bort i en drunkningsolycka, och i början av spelet så blir deras fader sjuk. Att transportera fadern till byns doktor är den första uppgiften, och den introducerar spelsystemet: Den äldre brodern styrs med vänster styrspak, den yngre med höger. Den äldre brodern har LT som actionknapp, och den yngre har LT. Det är allt.

Samarbete är vad hela spelet bygger på. Det är lite av ett single player co-op. För att ta sig igenom spelet behöver båda bröderna användas, ofta samtidigt. Att den ene brodern springer i ett hjul för att sänka en bro så att den andre brodern kan gå över och hämta ett får. Att bröderna måste tillsammans bära en lång planka eller dylikt. Att hålla i varsin ända av en såg för att såga ned ett träd.

Och saker i den stilen.

Målet med brödernas färd är att finna livets träd, för att hämta hem något som kan bota deras sjuke fader. Det för dem genom byar, berg, genom grottor, genom mörka skogar där inte bara vargarna försöker få tag på dem, genom en jättes slott där som tur är ingen är hemma.

Allt för att hjälpa sin fader.

Under äventyrets gång blir det också väldigt tydligt hur mycket de två bröderna bryr sig om varandra. Efter moderns olycka så har den yngre utvecklat en skräck för vatten, och när det ska simmas måste den äldre brodern ta sitt syskon på ryggen. Under vissa sektioner, när actionknappen inte har något speciellt att göra, så får den funktionen att bröderna ropar till varandra. Bara en sån sak, liksom.

Och så var det sen spelets sista pussel som jag inte tänker spoila, men där det är omöjligt att inte bli lite överväldigad av hur genialt det är.

Om än kort så är det ett äventyr fullt av känslor, och väl värt att spela. En väldigt skicklig uppvisning i ordlöst berättande, också.Taggar: December, kalender

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.