Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

KennyMan666

31 Registrerad: 16 mar 2005 11:30 Senaste besök: I dag 18:04 Online: Ja

Hisings Backa https://corruption.next-era.net/ KennyMan666

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Kennys spelår 2017 - Lucka 20

KennyMan66621 dec 2017 00:3077 visningarKommentera: 0 !

Okej, dygnet har skiftat, men jag var på resande fot stora delar av dagen och det har bara gått en halvtimme av den tjugoförsta. Så. Tjugo ska hittas.I närheten av Lubella igen (när man är så stor så har man väl inget val ibland), den här gången ovanför hennes huvud, intill strålkastaren som vekar ha börjat brinna, finns tjugo, som prositen hittade. I den finns alltså......en som hänger.

Lucka 20 - Another Metroid 2 Remake

Har talat om flera Metroidvanias i den här kalendern, så det här är väl lite vad allt det kulminerar i - ett faktiskt Metroid-spel. Ja, okej, en fangjord remake av ett faktiskt Metroid-spel. Men ett Metroid-spel likväl.

Nämnde ju i en tidigare lucka att Metroid II var ett sånt där spel som var i behov av en remake. Det fick ju då två. Jag har inte spelat den officiella än, men lär göra det så småningom.

"Another" Metroid 2 Remake heter det, trots att det är det första fullständiga Metroid II-remaken som släppts. Det har sin förklaring i att en gång i tiden så var det flera som hade påbörjat projektet att göra en remake av det, och det här var då bara ett i mängden. Tanken var att det skulle få en annan titel så småningom, men det blev aldrig av - så den enda Metroid II-fan-remaken som efter ett tag fortfarande var under utveckling var den som fick sitt namn efter att det fanns så många andra när den startades.

Så kan det gå.

Har man spelat Metroid II så vet man vad upplägget är. Samus kommer till SR388 och det man ska göra är att hitta och döda Metroider, och nya områden låses upp när man har dödat alla i området man befinner sig i, typ alltid genom att ett hål fyllt av lava (eller nåt) blir tomt så man kan ta sig vidare. Därtill finns förstås den klassiska Metroid-progressionen, att hitta nya förmågor som låter en utforska nya områden, precis som i de andra fyra Metroidvania-spelen jag redan avhandlat i den här kalendern (men det här är i alla fall det sista).

Har man spelat Metroid II kommer man känna igen sig, och har man spelat Zero Mission kommer man känna igen hur det ser ut. Samus-spriten är väldigt snarlik den i Zero Mission, om än inte en direkt rip.

Det är väl lite det som finns att säga om Another Metroid 2 Remake.

Det är ett ambitiöst projekt. Det introducerar förstås en del saker som inte fanns i originalet, lite nya områden, lite nya bossar, lite nya fiender, lite nya föremål. Svårighetsgraden är väl lite under vad originalet hade (som förvisso nog mest var svårt på grund av sitt format). Det är mycket utforskande, då det ofta inte är en helt uppenbar väg till Metroiderna, och det blir lite ickelinjärt då man när man kommer till ett nytt område ofta kan ta hand om de flesta Metroiderna i den ordning man vill.

Däremot så var just Metroid-striderna en av spelets svagare punkter, speciellt när man kommer till de lite mer utvecklade sådana. De får mer skydd, och sättet de rör sig på gör saker och ting rätt enerverande ibland. I vissa fall så blev det så att man bara spammade missiler i hopp om att träffa. När det är de striderna som hela spelet bygger på så är det lite synd.

Det är väldigt påtagligt att det här är ett fanspel.

Men det är i alla fall ett ganska bra fanspel.Taggar: December, kalender

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.