Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

KennyMan666

31 Registrerad: 16 mar 2005 11:30 Senaste besök: I dag 01:12 Online: Nej

Hisings Backa https://corruption.next-era.net/ KennyMan666

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Kennys spelår 2017 - Lucka 23

KennyMan66623 dec 2017 23:5467 visningarKommentera: 0 !

Så, precis innan dygnet växlar här. Snart är det slut, men titta nu på kalendern så att vi kan leta efter lucka tjugotre.chips gjorde comeback och hittade luckan på höger struktur, på plattformen där det inte finns några gula byggnader. Precis intill en tunna. Vi tittar.Någon som försöker lyfta den där tunnan. Någon som man bör känna igen vid det här laget.

Lucka 23 - The Legend of Zelda: A Link to the Past Randomizer

Det jag har sagt om spel som får vara med i kalendern är att de måste ha tillfört något nytt till mina spelerfarenheter under året.

Spel jag aldrig tidigare har spelat kvalificerar in by default - spel som jag har spelat tidigare får vara med om de verkligen kan sägas ha tillfört något helt nytt till mina erfarenheter bortom vad mina tidigare samlade erfarenheter med spelet har varit.

Som, tja, det här.

A Link to the Past är ett av världens bästa spel (någonsin). Fram tills att A Link Between Worlds släpptes var det också det bästa Zelda-spelet. Jag brukade spela igenom det minst en gång om året, men det har blivit lite dåligt med det på sista tiden.

Men nu har jag tagit igen de år jag missat - och med råge.

Jag hörde först talas om A Link to the Past Randomizer i speedrun-tråden på SomethingAwful. Folk pratade om Randomizer-raceande. Jag kollade aldrig upp det, då. Jag fattade ju vad det var - A Link to the Past med alla föremålen runtblandade så att man inte visste vad man skulle hitta var.

Det var inte förrän välgörenhetsmaratonet Harvey Relief Done Quick som jag för första gången såg ett Randomizer-race. Det såg ju faktiskt kul ut, men det som verkligen gjorde det intressant att titta på var kommentatorerna. Så jag började känna att jag borde testa det.

Jag sökte upp hemsidan och en tracker, och genererade min första seed. Började med Standard, så att jag kunde garantera att få ett svärd i början i alla fall. Började spela. Och streama, vilket såhär i efterhand kanske inte var det smartaste, men men. Det kunde jag inte veta.

Det började ju bra.

Fick flera trevliga föremål snabbt. Flöjten, bland annat. Så hittade jag silverpilarna tidigt också.

Men Randomizer giver och Randomizer tager.

För vissa grejer tog en hel jävla evighet att få fatt på. Spegeln gömde sig i Misery Mire, och om jag inte blandar ihop det med en annan av mina tidiga seeds jag spelade så var pilbågen det absolut sista stora föremålet jag hittade.

Men det var kul ändå. Så jag genererade en ny seed och spelade igen.

På den vägen var det.

Och det var helt fantastiskt.

Mer än något annat så gjorde Randomizer ett av mina favoritspel till något nytt. Varje spelomgång blev en helt unik upplevelse, med sin egen progression genom spelet. Visst, vanliga A Link to the Past är fantastiskt som det är, men jag har ju faktiskt spelat det så många gånger. Att då kunna göra det till något nytt och fräscht och dessutom förnya det gång på gång på gång är något helt underbart.

Jag testade några andra inställningar. För närvarande är min standard att jag kör Open mode, och utan progressiva föremål (så man kan hitta bland annat vilket svärd som helst istället för att hitta svärden i en bestämd ordning). Testade en inställning som gjorde så att fiender kunde explodera i en bisvärm när de dog, bin som var så många att de bokstavligen blev för starka för spelet.

Har även glott på en hel del Randomizer-race. Det är turnerningar i det lite då och då, och det finns många väldigt bra spelare. Är alltid intressant att se och det är alltid roligt när något föremål trollar skiten ur dem. Givetvis med bra kommentatorer som får det att växa, också.

Att det får det att växa är en ganska bra sammanfattning av A Link to the Past Randomizer, också. Det tar ett av världens bästa spel och gör det till något större.

Så det fortsätter vara ett av världens bästa spel.

Och det tar aldrig slut.Taggar: December, kalender

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.