Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

KennyMan666

31 Registrerad: 16 mar 2005 11:30 Senaste besök: I dag 11:30 Online: Nej

Hisings Backa https://corruption.next-era.net/ KennyMan666

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Kennys spelår 2017 - Lucka 31

KennyMan66631 dec 2017 12:39252 visningarKommentera: 0 !

Då var det till sist dags. Det är den sista december. Vi har öppnat trettio luckor än så länge, och bara en endaste liten lucka finns där kvar. Så för sista gången i år så tar vi oss en titt på kalendern.Denna sista lucka hittades åter av Fröken Keke, inte långt från lucka ett. En bit nedåt och vänster från Shantae, förbi Marisa och Shadow Man, på en liten röd plattform. Så vi kan nu avsluta kalendern med att öppna den.En blåklädd person, som håller i både ett svärd och en piska.

Lucka 31 - Bloodstained: Ritual of the Night

Så var vi här, då. Ett spel som var planerat till en bonuslucka redan förra året, men vi fick ju veta att det skulle bli försenat till 2018, så då kunde det ju rimligen inte vara med. Så det får vara med här istället. Nu när Wii U-versionen är stekt och jag kommer få spelet till Switch istället (alternativet hade varit Vita, men tja) så behöver jag ändå en Switch först, också.

Jag gick ganska all in på Bloodstained-Kickstartern. Jag lade i slutändan nog med pengar för att få en fysisk specialutgåva. Typ nittio dollar eller nåt sånt. Ångrar ingenting. Jag tror på Bloodstained.

Vi kan ju stanna upp en sekund och dra några jämförelser med Mighty No. 9-Kickstartern, för de finns verkligen där. Utvecklare tar den spelserie som de blev kända för, filar bort serienumren, ger det ett nytt lager färg och vänder sig till fansen av det gamla för att finansiera det. Båda får in mängder av pengar.

Mighty No. 9 trodde jag aldrig på. Bloodstained tror jag på.

Kanske för att Metroidvania är ett sånt där koncept som är svårare att misslyckas med.

Kanske för att det redan från början såg mer lovande ut och började inte lova saker som det skulle få problem att uppfylla.

Så har ju Bloodstained skötts mycket snyggare, också.

Visst - det är i princip en ren och skär ripoff på Igas egna gamla Metroidvanias. Symphony of the Night, och hela den biten. Det är rätt uppenbart att de försöker göra ett nytt, modernare Symphony of the Night (bara namnet, liksom).

Och varför inte?

Visst, det har kommit ett gäng schyssta Metroidvanias som lutar mer mot Castlevania sedan det sista av den sorten vi fick i den serien i och med Order of Ecclesia. Det är inte direkt en genre i brist på spel. Men det är en genre som jag, vilket jag nämnt minst ett par gånger under tidigare luckor redan, inte kan få nog av.

Så när något som verkar högkvalitet är på ingång så tänker jag inte säga nej för det.

---

Och det var det. Adventskalendern är över för ännu ett år. Jag vill tacka alla som varit med och letat luckor, eller bara läst mina texter under månaden. Bara en sak återstår: Att kora Kennys kalendermästare 2017.

Det var inte en lika hård batalj som förra året, och regerande mästare prositen får se sig besegrad och tvingas lämna över tomteluvan till årets segrare: med 13 julpoäng, nästan dubbelt så mycket som andraplatsen, är det chips som tar hem spelet! Andraplatsen, med sju julpoäng, delas av tidigare mästare prositen och Fröken Keke, som gjorde ett ordentligt ryck i mellandagarna. En tredjeplats delas av, med blygsamma två julpoäng vardera, Alexander Rehnman och Joe E Tata.

Mer än så blir det inte! Nu ska jag fira nyår, sen blir det tillbaka till allvaret med att få färdigt mitt exjobb, ta magisterexamen och bli journalist på riktigt.

Men vi ses under året också. Och nästa december kommer fortare än man tror.

Jag har redan börjat planera nästa kalender.Taggar: December, kalender

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.