Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

chips

31 Registrerad: 16 mar 2005 15:00 Senaste besök: I dag 15:45 Online: Nej

Göteborg chips

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Loadingkalendern 2014 Lucka 18!

chips18 dec 2014 23:15476 visningarKommentera: 5 !

Denna lucka hann nästan bli lite av ett fiasko. Nästan så jag inte hann i tid. Men Ha! Klockan har inte slagit tolv och här har ni min lucka. Jag tar det som en vinst.

Nu är det bara sex dagar kvar till julafton. Varje dag blir bara juligare och juligare. Mer julskyltning, mer julshopping, mer julmat, mer julstress, mer lussekatter, mer pepparkakor, mer glögg, mer, mer, MER!

Men vet vi vad vi inte får mer av?

Chips!

Chips är inte så jävla juligt. Det tänkte jag att jag skulle försöka lösa. Så därav har jag till denna dag konstruerat tre olika dippar av några av de tre mest klassiska julsmakerna vi har; Saffran, Pepparkaka och Juleskum såklart.Dessa har jag avsmakat med en påse lättsaltade chips. Chipsen smakar inte så mycket så jag kunde njuta(?) så mycket som möjligt av de tre dipparna. Så hur blev dem? Jo!

Juleskumsdippen
Denna var nog svårast att göra, en mixer funkade ej att mixa ner juleskummen. Så jag fick klippa sönder godisbitarna i mindre bitar och låta de ligga över natten för att gotta till sig. Detta innebär att vi har fått en ganska klumpig dipp. Juleskumssmaken kommer fram rejält och gräddfilens surhet märks knappt. Jag är förvånad över att smaken inte är så äcklig som jag först trodde. Det är nästan gott t.o.m! Men som dipp lämnar den ganska mycket att önska. Det blir lite väl udda och smakerna gifter sig inte så värst bra. Det blir mer en godis än jul av det hela.

Pepparkaksdippen
Gräddfil och pepparkaka funkar bra ihop. Jag antar att de flesta av er som testat fil med pepparkakssmak vet vad jag menar. Den var väldigt lätt att göra likväl. Krossa peeparkakor, blanda med gräddfil, klart. Som dipp tycker jag ändå det funkar helt okej. Finns värre dipper jag smakat som finns att köpa i påsar i alla affärer. Man får lite av en julig känsla när man känner smaken av dippen. Det som dock förvirrar är att det snarare känns att man äter en knaprig pepparkaka med gräddfil än chips med pepparkaksdipp. Hade varit intressant att testa denna dipp med flera chipssmaker.

Saffransdippen
Ingen jul utan saffran. Saffransill, saffransbullar, lussekatter, saffransbakelse, etc. Om jag skulle säga att något är jul för mig så är det saffran. Det är därför jag alltid försöker äta lite saffransglass till sommarn och minnas de härliga vintrarna man hade som liten och vuxen med jul, massa snö och skidåkning. Av de tre dippar så är det även denna som funkar bäst. Jag har lyckats få en bra balans i saffranssmaken så den kommer fram mer framåt slutet och inte bara tar över direkt. Så i början känns det som man bara dippar i gräddfil, sen sakta men säkert växer sig saffranssmaken fram och det blir mer och mer jul. Funkade väldigt bra att dippa med pepparkaka.

Så för att sammanfatta det hela: Saffransdippen är en klar vinnare, känns på riktigt som en dipp och inte bara något man gjort för skojs skull. Pepparkaksdippen funkar men smakerna förvirrar lite. Juleskumdippen var mer rolig än den var bra, dock inte så äcklig som jag skulle tro.

Så hoppas jag kanske har inspirerat någon av er att testa något nytt och kanske pushar fram chipsen till att ta större plats i julsammanhang.

//

God Jul önskar Chips!

P.S
Som plåster på såren så kommer jag tävla ut lite spel också. Jag har dessa spel som jag kommer dela ut, alla är till steam:

Dead Space
Dear Esther
Guacamelee Gold Edition
Hotline Miami
Sonic All Stars Racing Transformed
Sonic Generation
SpaceChem
Surgeon Simulator
Thomas Was Alone
Zeno Clash

För att kunna vinna en av dessa så måste du pm'a mig vilken din favoritchipssort är och en motivering till varför just denna sorten är din favorit. Glöm inte heller bort vilket spel du skulle vilja ha, det är max ett spel per användare så välj noggrant!

D.S

« Till bloggen

Kommentarer

Vetotat18 dec 2014q

Fint att du fick till en lucka ändå, tidsbristen till trots. Angående juleskummet; skulle man inte kunna typ smälta dem och sen blanda i smältet i gräddfilen?

chips18 dec 2014q

Jag funderade på det efter misslyckandet med att "pulverisera" det. Men kände att det kunde bli lite väl klibbigt. Så Jag bestämde mig för att det skulle bara stå och gotta till sig istället.

Vetotat19 dec 2014q

chips:

lite väl klibbigt


Ah, det är ju en risk. Kan relatera från min lucka.

Avgrundsvrål19 dec 2014q

"Det är nästan gott" :D

Haha, årets kalender går i kladdets tecken!

Åh, juleskumsdipp liksom... PSHIIOOOOO... mind blown. Kan potentiellt vara det bästa jag hört talats om!

OMG, du skulle blandat den dippen med vodka! :O

DU ÄR ETT GENI!!!! :D

Anonym23 dec 2014q

Jag hade inte tippat på att du verkligen i verkligheten är inne på det där med chips. Kul iaf! Juleskumsdipp. Låter lite som Ahlgrens bilar med salta nötter vilket är win.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.