Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

chips

31 Registrerad: 16 mar 2005 15:00 Senaste besök: I dag 05:57 Online: Nej

Göteborg chips

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Loadinglucka 2017

chips 2 dec 2017 17:00262 visningarKommentera: 8 !

Det är dags att knyta ihop säcken och blicka framåt. Julen må ej ännu vara förbi, men det är dags att tänka på 2018 och vad det årets ska ha med sig. Egentligen är det mellandagarna som man ska tänka på något likt detta, men eftersom loading sakta men säkert blir mer och mer inaktiv så har vi inga bonusluckor längre. Så det får bli nu istället.

Jag märker ganska ofta att det är saker som jag har missat här i livet. Saker som folk anser vara klassiker, saker man bara måste uppleva. Vare sig det är platser, filmer, böcker, spel, måltider, etc. Upplevelser som vissa påstår är essentiella att uppleva under sin levnadstid.

Så iår har jag påbörjat en bucket-list. Helt enkelt ett excelblad där jag listar saker jag vill uppleva. Den är stor, det är mycket i den. Jag kommer inte kunna göra allt. Men att ha den tillhands gör att det känns som jag kan börja strukturera upp mina fritidsintressen lite mer. Det känns skönt att ha något jag kan gå igenom, plocka ut saker jag vill göra, kunna lägga in saker jag hittar som är intressanta. Eller bara plocka bort saker jag gjort, eller inser att jagej kommer gilla. En checklista för livet, även om det låter lite tragiskt så är det något jag har märkt att jag mår bra av.

Nu när året närmar sig sitt slut så har jag även tittat på min ”Avklarade spel”-lista för 2017. Det är inte särskilt många spel listade där. Det är väldigt många korta spel, mycket mobil-spel, saker jag hunnit med lite då och då. Men jag har spelat kanske tredubbelt så många titlar än vad som är på denna lista. Det är ett växande problem att jag startar igång för mycket och aldrig avslutar något.

Därmed har jag nu plockat ur tio spel ur denna lista som jag ska klara till nästa år. Dels för att jag börjar beta av listan. Men även att det är spel jag alltid sagt ”Dessa måste jag spela”, men aldrig kommer till skott och faktiskt gör. Vilka spel är det? Dessa:

Xenoblade Chronicles
Earthbound
Doom (2016)
Journey
Final Fantasy 6
The Elder Scrolls V: Skyrim
Ico
Uncharted 2
Zelda 2
Dead Souls

Dessa är de spel jag ska ha avklarat innan 2018 är slut. Jag valde en mjukstart. För jag äger redan 9/10 spel på listan. Så detta är något som är fullt möjligt för mig att kunna klara av utan att jag behöver öppna upp plånboken alls, bortsett från att köpa Doom.

Resterande lista på spel-sidan ser just nu ut såhär:

The Eldel Scrolls - Serien
Castlevania: Symphony of the Night
Mother-serien
Persona-serien
Mass Effect
Monster Hunter-serien
The Witcher
Vanquish
Inside
Halo – serien
Souls-serien (Ink demon och bloodbourne)
Red Dead - serien
Bayonetta - serien
Grand Theft Auto V
Chrono Trigger
System Shock 2
The Oregon Trail
Resident Evil 2
Silent Hill 2
Kotor
Deus Ex-serien
Hitman-serien
Bayonetta-serien
Deadly Premonition
Undertale
Dead Space 2/3

Jag behöver be om en tjänst nu. Jag vill fortsätta fylla ut listan.För även om man kan gå igenom hundratals ”topp 100”-listor så finns det inget mer som lockar än andras egna personliga rekommendationer. För ni har kanske andra ”måste”-spel som ni känner att man måste uppleva. Något som ligger bortom metacritic-skalor och Edge-listor.

Kanske är det något obskyrt.

Kanske är det ett indiespel som få har spelat.

Något som kanske inte är så superbra, men ändå är en upplevelse utöver det vanliga.

Jag vill ändå ta del av dem.

Listan kommer säkert bli jättelång. Men jag har en livstid på mig att försöka ta mig igenom den.

Kanske denna lucka inspirerar er att göra något liknande. Eller kanske rentav har ni redan liknande listor. Det hade varit intressant att få se dessa. Att kunna diskutera de spel som vi anser oss vara måsten att ta sig igenom. Så tänk gärna lite extra på vad ni ser fram emot nästa år och vad som kanske redan finns som är värt att uppleva. Beta av din backlogg. Sätt ett kryss över spelet du bara spelat en timma. Förhoppningsvis blir 2018 ett av dina mest produktiva spelår någonsin!

God Jul!

« Till bloggen

Kommentarer

Fröken Keke 2 dec 2017q

Hade en sådan här lista för film för massa år sedan, minns inte vad som hänt med den, haft en för musikalbum, men lyckades faktiskt beta av den. Det är dock väldigt lätt att konsumera musik eftersom man kan göra annat samtidigt.

chips 2 dec 2017q

Ja, musik känns väldigt lätt. Har nog 6-7 timmar på jobbet som jag kan lyssna på musik på. Väldigt lätt att veta av album på då.

NicolausCamp 2 dec 2017q

Nästa år ska jag definitivt börja beta av Kingdom Hearts-spelen. Har de två HD-samlingarna men aldrig spelat något av spelen mer än ett par minuter. Måste ju börja hajpa upp mig nu när trean faktiskt ser ut att släppas under nästa år (även fast jag ställer mig tveksam till det)

Tobias Söderlund 2 dec 2017q

Har listor till livet i allmänhet.

Inköpslistor, just nu och främst. Men listor över samlingar, avklarade spel, musik, att göra och hur mycket som helst annat även.

Inbillar mig att det får mig att gå progressiv.

Vidare istället för att stampa på samma plats.

Givetvis stampar jag på samma plats ändå. Tog mig, liksom, bara tre och ett halvt år att kunna bocka av "Boka tid hos tandläkaren" på min Att göra-lista.

Men...

Kärleksbarnet 3 dec 2017q

Bra idé! Har nog ett gäng såna här listor i mitt huvud. Tycker det är svårt att beta av från dem dock, särskilt vad gäller tex film. Många filmer som jag har på lager för att jag vill se, men så när jag sätter mig framför teven så känner jag mig inte sugen på den sortens film just då. Och spel kan va ännu svårare iom att det är ett större commitment som tar längre än 90 min. Har dock blivit bättre på böcker. Plöjer massvis med ljudböcker medan jag sitter och ritar/jobbar. :)

Nikoe17 dec 2017q

Jag har ingen uppskriven bucket list, men har i huvudet några saker jag känner att jag verkligen vill göra innan livet tar slut. Mest är det platser jag vill se, städer jag vill besöka. Vore kanske kul att skriva ner dem.

Om jag skulle rekommendera ett par spel som jag anser att varje människa borde ge en chans skulle det vara Amanita Designs spel (Machinarium, Botanicula, Samorost 3, i synnerhet det först- samt sistnämnda). De är alla max 5 timmar vardera. Ett annat spel är Child of Light. Jag är inte så mycket för Ubisofts spel men Child of Light berörde mig verkligen, otroligt vackert även om det som RPG-spel förmodligen rent tekniskt inte är ett av de bästa som gjorts. Det kanske är 10-15 timmar långt.

Personligen har jag alltid varit intresserad av Skyrim men aldrig haft det rätta formatet. Det kanske är det enda spelet jag har på min bucket list över spel.

Fröken Keke17 dec 2017q

Nikoe:

Machinarium


Märkte att de lagt till achievements för det på Steam nu, bra ursäkt för att få spela om det nu när jag också glömt lösningarna till större delen av pusslen.

Tobias Söderlund18 dec 2017q

Child of Light var så groteskt segt som jag upplevde det. Orkade spela någon timme, sedan gav jag upp. Skall absolut ge det en ny chams, dock. Kan ha varit min sinnesstämning som spelade mig ett spratt.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.