Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Tomas Engström

Registrerad: 29 apr 2005 14:13 Senaste besök: I dag 13:58 Online: Nej

Umeå http://www.youtube.com/ConraDargoRecenserar

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

ConraDargo och LEGO-kalendern - lucka #11

Tomas Engström11 dec 2012 15:26306 visningarKommentera: 0 !Lucka #11 är den mest sparsmakade av de som öppnats: jag räknar till endast 7 bitar i denna och tidigare var det lucka #3 som med sina 8 bitar intog denna position och lyckades hålla denna fram tills nu.
Spontan första tanke när jag ser dessa är hur det blir något form av kanontorn och det är för att den där stora, svarta discen känns väldigt bekant...Oh yes, man kan verkligen sin skit ^_^ Vilket förmodligen inte är så mycket att skryta om egentligen utan bara visar hur hopplöst förlorad man är :P
Hursomhelst, vi befinner oss roligt nog fortfarande på Hoths snötäckta vidder i Episod V då detta alltså ska efterlikna en FD P-Tower laserkanon; det som rebellerna gör sitt bästa med för att lyckas skjuta sönder de ”walkers” som sakta men säkert närmar sig basen. Kanonens riktiga användningsområde är dock i första hand mot fordon av en betydligt mindre storlek och lättare bepansring, så att tro hur dessa skulle lyckas orsak någon förödande skada på en AT-AT är verkligen att fantisera. Jag tror nog att rebellerna själva också var medvetna om detta, men det är ju bättre att skjuta med vad man har än bara stoppa händerna i fickorna och tycka att ”Jaja, inte mycket att göra då – we’re doomed”.

Om vi skulle ta och prata om själva modellen istället för motivet/originalet. Faktiskt riktigt okej, inte vidare snygg utan tvärtom ser den ganska... ja, ”tanig” och nästan ofärdig ut. Det är lite som att där borde finnas någonting mer, kan jag tycka, och det har nog med den något skeva storleksuppfattningen att göra – att den inte är riktigt 100% skalenlig. Men det är egentligen bara handtaget som ser riktigt fel ut; eftersom detta verkligen går att placera i en LEGO-figurs händer och då blir istället själva kanondelen väldigt liten i perspektiv.
Men samtidigt om vi istället tittar just på den delen så tycker jag att man har fått till det riktigt bra, kanske en aningens för lång kanon/pipa men det är verkligen en petitess och att gnälla på småsaker (ungefär som den enligt mig missfärgade discen). Vad som dock verkligen hade kunnat lyfta modellen (och därmed även betyget) är om man hade placerat allting på ytterligare en disc och på så vis kunnat få modellen att bli lite rörlig, eftersom det nu ska vara meningen att man kan rotera den här kanonen 360 grader.
Så, ja. Duglig men inte mer. Dock ingen ny 1:a och det är ju ändå huvudsaken – att kalendern håller sig ovanför vattenytan så mycket som möjligt (och heller inte uppmanar till Jar-Jar Binks-behandlingen).

Betyg: 2/5
Motivering: Trots det något skeva perspektivet (och på ett ställe märkliga färgvalet) känns kanonen väldigt trogen originalet och när detta dessutom är kalendern hittills mest sparsamma modell, sett till antalet bitar (däribland även en reservdel), så har man gjort ett helt okej jobb. Betyget hade ju dock istället kunnat lyftas ett snäpp av att man faktiskt gått mera ”all out” och även placerat kanonen ovanpå någonting som hade gjort den roterbar – eftersom kanonen verkligen borde vara detta...Taggar: Lego, star wars

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.