Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Tomas Engström

Registrerad: 29 apr 2005 14:13 Senaste besök: I går 16:58 Online: Nej

Umeå http://www.youtube.com/ConraDargoRecenserar

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

ConraDargo och LEGO-kalendern - lucka #12

Tomas Engström12 dec 2012 16:01277 visningarKommentera: 0 !Precis som hur det är dags att öppna en ny lucka i min LEGO-julkalender med Star Wars-tema så är det även på sin plats med en ny figur – då de tycks komma med 3-4 luckors mellanrum. Så låt oss ta en närmare titt på denna person.Jag drar till med den kvalificerade gissningen om att detta är ingen mindre än Bren Derlin då antalet mustaschbeklädda män som man har fått se i filmerna är få - i synnerhet de som bär just denna outfit som vi trots allt känner igen från...?

Jodå, vi har ännu inte lämnat Hoth utan befinner oss i Echo Base i Episod V där rebellerna under ledning av general Carlist Riekaan samlades efter det lyckade slaget om Yavin och planerade var och hur man skulle slå till härnäst.

Som sagt, det är bara en gissning att figuren skulle vara skapad med just Bren i åtanke men jag vill då gärna tro att LEGO inte bara har slumpat fram hans utseende eller använt ekvationsformeln mustasch=coolt utan verkligen tittat på vilka personligheter som fanns i Echo Base under The Empire Strikes Back.

Men även om det nu vore på det viset så tycker jag fortfarande att det är väldigt roligt att se just den här typen av figur i kalendern. Man hade lika gärna kunnat slänga in en Snowtrooper för någonting ännu mer ikonisk och ”coolare” för kidsen, men istället väljer man en kille (som i just Brens fall ändå är officerare så han har ju faktiskt status) från rebellernas sida i denna något mer beiga (pun intended) outfit.
Och det glädjer mig verkligen. Jag har faktiskt svårt för att se hur någon framtida figur ska kunna toppa denna, om det så är en Storm Trooper eller självaste Darth Vader.

Betyg: 4/5 (stark 4:a)
Motivering: Att välja en figur vars klädsel på ett sätt är så ikonisk och samtidigt ändå förmodligen ser betydligt tråkigare ut än en Snowtrooper i ett barns ögon är något som LEGO ska ha en eloge för. Ansiktsuttrycket samt mustaschen ger dessutom den här figuren väldigt mycket karaktär och med såväl detaljerna på överkroppen som de fräcka skyddsglasögonen som går att ändra position på (samt den vita ryggsäcken) så kan betyget inte bli annat än ett mycket högt sådant.Taggar: Lego, star wars

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.