Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Tomas Engström

Registrerad: 29 apr 2005 14:13 Senaste besök: I dag 11:37 Online: Nej

Umeå http://www.youtube.com/ConraDargoRecenserar

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

ConraDargo och LEGO-kalendern - lucka #14

Tomas Engström14 dec 2012 19:22283 visningarKommentera: 0 !Wow, jag undrar vad det här kan vara? Kanske några typiska Star Wars-vapen där resterande bitar är gjorda för att visa upp dessa vapen på ett förhoppningsvis stiligt sätt?

Innehållet i lucka #14 i min LEGO Star Wars-kalender är förvisso väldigt ”genomskinlig” men jag välkomnar ju helt klart skjutvapen och ljussablar. Det är lite som att kasta en Stormtrooper eller X-wing på mig – jag slukar det med hull och hår, hur ickeoriginellt det än känns :P...va? Vänta nu, stopp och belägg... Varför skulle man för det första välja att förvara en aktiverad ljussabel, och hur är det ens möjligt att klämma fast självaste plasman som projiceras?? Eller, jag kan väl köpa att det skulle kunna vara en möjlighet med den teknik som finns i universumet, men det känns ju fortfarande j-vligt onödigt och konstigt att göra på det viset?

Nej nej, detta går verkligen inte för sig – så här får det istället bli:Det kanske inte ser lika ”coolt” ut som tillverkarna hade tänkt sig, men kom igen. För övrigt är ju hållaren/stativet väldigt tråkigt och svagt utformat; det känns som hur man fick bitarna kastade på sig att försöka ta fram någon slags lösning från och resultatet känns snarare framkrystat än genomtänkt. Det blir inte bättre av att modellen just så pass lyckas hålla balansen på grund av hur den nedre vänstra ”klon” är lägre än själva LEGO-biten som den sitter fast i och således lutar allting framåt en aning, så Blaster Riflen måste låta pipan vidröra marken för att balansera upp hela konstruktionen.
Det enda som räddar den här modellen från att bli sågad vid fotknölarna är vapnen: jag tackar så mycket för 1st Scout Blaster, 1st Blaster Rifle samt en fin Lightsaber. Nu kan jag t.ex beväpna onsdagens Bren Derlin samt även en framtida Snowtrooper. Att någon Sith skulle göra ett framträdande utan sin ljussabel känns desto mer tveksamt, men man vet ju aldrig hur de på LEGO tänker...

Betyg: 2/5
Motivering: En själlös konstruktion som känns lika framkrystad som den är ologisk och ”trasig” i både sin funktion som design. Endast själva vapensamlingen räddar modellen från det lägsta betyget då det känns matigt att förse innehavaren med såväl två skjutvapen som en ljussabel, och de två medföljande plasmastrålarna går antingen att använda var för sig (den ena som reservdel) eller tillsammans för att skapa en dubbel ljussabel.Taggar: Lego, star wars

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.