Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Tomas Engström

Registrerad: 29 apr 2005 14:13 Senaste besök: I dag 11:37 Online: Nej

Umeå http://www.youtube.com/ConraDargoRecenserar

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

ConraDargo och LEGO-kalendern - lucka #16

Tomas Engström16 dec 2012 17:19276 visningarKommentera: 0 !Yes, så här ska det se ut – en ovanligt stor påse som förstås är välfylld med bitar, fler än någon annan modell by far dessutom!! De där två avlånga rören längst bak är förstås extra upphetsande att se eftersom jag genast tänker mig att detta blir något slags coolt rymdskepp, särskilt som man även ser både en och två bitar som skulle kunna användas för att skapa en liten cockpit.Rätt och rätt igen: detta är definitivt något form av skepp, men jag kan inte riktigt lista ut vilket... Följ med vidare ner till nästa bild för att förhoppningsvis få reda på sanningen.Helt lätt var det faktiskt inte, men jag undrar om... En sak som står väldigt säkert är i varje fall att modellen måste komma från någon av de senaste filmerna, för jag lovar verkligen att jag kan min SW-lore utan och innan när det kommer till den klassiska trilogin.

Det första som dyker upp när jag sållar ut mina visuella flashbacks från Episod I-III är när Obi-Wan och Anakin jagar efter prisjägaren Zam Wesell som försökt lönnmörda Amidala; dennes Koro-2 Exodrive airspeeder påminner nämligen om den modell som jag har här framför mig, bortsett från hur den är väldigt bakvänd och anledningen till varför jag pekar ut just det här som ”rätt väg” på modellen är för att den avbildas så på adventskalendern. Förhoppningsvis har ju LEGO bättre koll än att de lyckas ta fel på vad som är fram och bak på ett skepp... Framförallt tror jag nog att man hade kunnat modellera den till att bli betydligt mer autentisk också – eftersom alla delar inte ser helt 100 ut i jämförelse.
Sedan finns det faktiskt en till sak som motsäger att man skulle ha försökt efterlikna airspeedern och det är färgpaletten. Nog för hur personen/personerna som har tagit fram kalenderns modeller tycks älska just grått och att man även i tidigare luckor har gjort både ett och två tveksamma färgval, men jag vill gärna tro att man faktiskt hade försökt använda sig utav lite gult och/eller grönt för att bygga fram just Zam Wesells airspeeder.

Nej, den här färgen får mig faktiskt att tänka på någonting helt annat som är betydligt större och egentligen också mer utmärkande, så till den grad att man verkligen kan föreställa sig hur personerna på LEGO sitter och tänker att ”Den här kan vi göra – den lär kidsen känna igen”. Vad jag pratar om är en J-type 327 Nubian royal starship, det vill säga det sanslöst blanka silverskeppet som används av Amidala, Obi-Wan och Qui-Gon i Episod I. Här kan vi snacka om hur (pussel)bitarna verkligen faller på rätt plats: rören som sticker ut från motorerna, den sluttande bakdelen, den avlånga nosen. Och som sagt färgen. Egentligen borde jag väl ha kommit fram till den här skeppstypen direkt men proportionerna på delarna gjorde bara att jag inte tänkte lika mycket på ett skepp av den här storleken lika mycket som en mindre fighter.
...allvarligt, vem designade egentligen det här skeppet att få existera i den tid då just de senaste filmerna utspelas?? Den sticker ut lika mycket som den sticker i ögonen att titta på – särskilt på planeten Tatooine där inte bara en utan två solar reflekterar ljuset mot skrovet!

Nåväl, mindre snack om originalmodellen och mer analyserande av självaste LEGO-anpassningen. Som sagt så är jag inte helt nöjd över hur proportionerna eller själva utformningen har fallit sig. Att detta skulle vara ett rymdskepp råder det ju inget tvivel om, men det är som ändå någonting med modellen som... jag vet inte riktigt, men alla sina delar till trots och hur mycket man har försökt lägga ner på just designen så känns resultatet bara så himla banalt – som en typisk skeppsdesign utan någon egentlig förankring i Star Wars-universumet. Det har väl i och för sig mer att göra med hur just originalet är designat och inte så mycket den som hade för uppgift att skapa en LEGO-version. Men grejen är ändå den att jag tycker att den här modellen går att vända lika mycket åt det andra hållet och fortfarande så ser det ut som ett generiskt rymdskepp – vilket enligt mig betyder att den helt enkelt saknar karaktär och det är något som jag verkligen värdesätter.

Betyg: 2/5
Motivering: Att detta skulle vara ett rymdskepp råder det inga tvivel om och man har lagt ned mycket tid på design och form genom att använda sig utav ett väl tilltaget antal väldigt olika bitar för att vara originalet så troget som möjligt. Tyvärr är ju originalmodellen inte vidare vacker eller särskilt intressant designad – vilket också leder till en karaktärslös och blek LEGO-produkt som räddas från att bli ett riktigt bottennapp enbart på grund av just sina detaljer.Taggar: Lego, star wars

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.